Najboljša hokejistka in nogometaš

 Športna zveza občine Moravske Toplice, ki je v pomurskem prostoru med bolj aktivnimi in jo vodi Branko Recek, že tradicionalno opravlja izbor najboljših iz  sveta športa med zadnjimi v Sloveniji. Tako je tudi letos komisija, katero je vodil Slavko Škerlak izbrala tiste, ki so zaznamovali področje športa v tej občini. 

Na prijetni prireditvi,katero so popestrili mladi glasbeniki, prisoten pa je bil tudi župan Alojz Glavač, so najprej razglasili perspektivne športne naraščajnike. Za perspektivno športnico sta bili izbrani nogometašica ŽNK Pomurje Kaja Horvat in šahistka Hana Nemec, perspektivni športniki pa so Danijel Kočar in Denis Kočar, rokoborca RD Sobota, namizno tenisač Luka Norčič in karateist Sebastjan Koltaj.

 Za najboljši klub občine Moravske Toplice je po pričakovanju bila izbrana ekipa NK Čarda, pred Športnim društvom Filovci in klubom malega nogometa Tešanovci.

Laskavi naziv najboljše športnice v občini je pripadel hokejistki Tjaši Vrečič, ki prihaja iz HK Moravske Toplice, med člani pa je  največ glasov dobil nogometaš NK Čarda Iztok Kerčmar, kateri je je v izboru prehitel še dva nogometaša, Marka Legeniča in Leona Horvata.

Športna zveza je za področje ''Športni delavec'' izbrala dolgoletnega nogometaša in zatem še nogometnega funkcionarja Iva Cifer-a, kot upokojeniški športni delavec pa je bil nagrajen Franc Gomboc za področje modelarstva. Že tradicionalno se Športna zveza zahvali tudi vsem občinskim vrtcem ter vsem Osnovnim šolam v občini.