Aktualno

Gregor Fujs krvnik Moravskih Toplic

Letošnji hokejski sezoni dajejo tempo tekme srednje evropske lige, ki si sledijo iz vikenda v vikend. Tako smo tudi minuli konec tedna videli dva dvoboja ta točke interlige, pri čemer sta se enkrat pomerila medsebojno naša predstavnika.

Hokejska dogajanja so se začela v soboto, ko sta se za točke domačega prvenstva udarili ekipi Triglava Predanovci in Moravske Toplice. Bolj ali manj je vprašanje zmagovalca bilo odločeno že pred tekmo, saj se v Moravskih Toplicah pomalem odpovedujejo vsem neresnim igralcem, ki so v minulih letih bili nosilci igre, sedaj jih pa slab odnos do dela v klubu postavlja v situacijo ko klubu niso več zanimivi in to navkljub starosti igralcev, ki veljajo v hokeju za najbolj ''modra'.


Tako je ves promet na igrišču potekal enosmerno, saj se je večina zanimivosti dogajala pred vrati drugega vratarja Moravskih Toplic Reneja Vogrinca. V redkih protinapadih pa so mladi igralci Moravskih Toplic bili nenatančni. Največ pozornosti na srečanju je bil deležen Gregor Fujs, ki je z šestimi zadetki bil prvo ime tekme. Pri nasprotnikih je izstopal Aljoša Črnko, ki je po vrnitvi v klub prava popestritev.


V nedeljskem programu je ekipa Triglava Predanovci gostovala pri slovaški ekipi Šenkvice. Slovaki letos igrajo povsem prerojeno, kar se je videlo že prvi tekmovalni dan, ko so igrali neodločeno z Lipovci in visoko premagali Moravske Toplice. Zato ne preseneča zmaga nad našimi predstavniki, ki so svojo priložnost zapravili v drugem delu, saj so po polčasu držali ugodnih 1:1. V drugem srečanju dneva sta se v športnem parku v Lipovcih pomerili ekipi domačinov in Moravskih Toplic. Slednji so po ponesrečeni sobotni tekmi tokrat izredno popravili umetniški vtis in prikazali zelo dopadljivo igro. Domačini so bili resda boljši nasprotnik, a tudi gostom ne gre oporekati domiselnosti in prav škoda je, da tega niso izkoristili z kakim zadetkom. Na srečanju so prav vsi zadetki bili doseženi iz igre, čeprav so domači imeli pet kratkih kotov, gostje pa dva.


Prihajajoči vikend se bodo v nedeljo ob 13.00 uri v športnem parku Triglav Predanovci najprej za točke domačega prvenstva udarile članice Triglava Predanovci in Moravskih Toplic, v popoldanskem terminu pa bo ob 15.00 v Lipovcih dvoboj med domačini in Triglavom Predanovci. Še prej pa se bodo članice Moravskih Toplic v sobotnem dvoboju v Moravskih Toplicah v prijateljskem srečanju ob 11.00 pomerile z odlično ekipo Zrinjevac iz Zagreba.

Interliga:

Šenkvice (Svk) : Triglav Predanovci (Slo) 8:2 (1:1)
Strelca za Triglav: G. Fujs in T. Mikola.

Lipovci : Moravske Toplice 6:0 (3:0)

Strelci za Lipovce: R. Mesarič 2, M. Mesarič, U. Stanko, B. Stanko in D. Mesarič.

DP

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 12:0 (7:0)

Strelci za Triglav: E. Balažic 3, G. Fujs 6, U. Vereš in T. Mikola 2.