Aktualno

Obilica mednarodnega hokeja

Prvenstvo v dvoranskem hokeju se je komaj dobro končalo, že begajo misli hokejistov na travi k tekmam na prostem. Razumljivo, nadaljevanje hokejske sezone se bo namreč začelo še ta mesec in prav zato  se klubi spogledujejo z spomladanskim delom, ki bo prinesel tudi obilico mednarodnih tekem.

 Zagotovo so največji čar za vsak klub tekme evropskega pokala. Letos bo Slovenija imela dva predstavnika v konkurenci članov in enega pri članicah.Naš vrsto let najboljši klub in obenem klub, ki je najbolj zaznamoval slovenski hokej na mednarodni sceni je ekipa Lipovcev.Fantje, ki prihajajo iz epicentra slovenskega hokeja na travi bodo letos (po lanski vrnitvi) tekmovali v visoki kategoriji Challenge 1, kjer se tekmujejo ekipe iz hokejsko zelo razvitih držav. To potrjujejo nasprotniki, ki prihajajo iz Belorusije (Minsk), Češke (Slavija Praga) in iz Švice (Servette). V tej konkurenci bi obstanek v omenjeni kategoriji bil  presežek pričakovanega. Drugi predstavnik v konkurenci članov je ekipa Triglava Predanovci, ki odhaja v Bratislavo. Naši pod prvaki bodo gostovali pri starih znancih iz interlige, domači ekipi Šenkvice, v isti skupini pa bodo še bolgarski prvaki NSA Sofija in madžarski predstavnik Soroksari HC. Za poznavalce hokeja na travi je to novo ime, a v resnici gre za ekipo, ki je vrsto let igrala pod imenom Rosco. In v tej konkurenci ima naš predstavnik tudi možnost napredovanja, če bo le forma, tudi dnevna, na   njihovi strani.

------->>>>   VEČ VEČ VEČ

 V konkurenci članic bodo slovenski ženski hokej zastopale igralke Moravskih Toplic. Dekleta bodo svoj turnir odigrala v portugalskem Portu, le streljaj od obale Atlantika. Za najnižjo kategorijo ženskega evropskega hokeja je skupina prav zastrašujoča. Švicarski Olten, danski Gentofte in Eagles iz Gibraltarja  so nasprotniki katere bo potrebno premagati za odlično izhodišče zadnjega  dne tekmovanja, ko se bo igralo za končne uvrstitve. O napredovanju si v ekipi niti ne upajo razmišljati, a tudi bele zastave ne kanijo izobesiti. Počakajmo, vsi turnirji bodo na t.i. Binkoštni vikend, ko je v zahodni Evropi praviloma prosti dan - torej od 17. do 20 maja 2013. To je tudi razlog, zakaj se bodo odločilne tekme igrale v ponedeljek.

Do takrat pa bodo morali klubi odigrati tudi obilico tekem za točke interlige in domačega prvenstva. Srednje evropska  se bo končala za igralke in igralce  16. junija z odločilnimi tekmami na robu avstrijske prestolnice, v Wienner Neudorfu. A sedaj je potrebno nabirati kilometre in opraviti dovolj kvalitetnih treningov, da bo takrat dovolj veselja.