Aktualno

Pričakovati kaj več ne bi bilo realno

1. tekmovalni dan:

Slovenija : Slovaška 5:3 (2:1)
Strelke za Slovenijo: Danaja Škrilec, Lara Črnko, Petra Dervarič, Tjaša Vrečič in Laura Schmidlechner 

Dvoboj dveh zelo izenačenih reprezentanc, v katerem je Slovaška veljala za precejšnjega favorita. A so se naše reprezentantke odlično postavljale v obrambi in če je že prišlo do strela na gol je nepremostljivo prepreko predstavljala naša odlična vratarka Sandra Dervarič. Prijetna in sladka zmaga.

Hrvaška : Slovenija 9:1 (5:1)
Strelka za Slovenijo: Tjaša Vrečič.

Rezultat ne predstavlja pravega razmerja moči, pa čeprav je zmaga Hrvaške zaslužena. V obdobju med tekmama je namreč pri nekaterih igralkah prišlo do črevesnih težav (tudi pri vratarki) za povrh pa se je na prvi tekmi poškodovala Laura Schmidlechner, ki je vstopila v igro v izdihljajih srečanja. Naša dekleta so med drugim dva krat stresla okvir vrat.

2. tekmovalni dan:

Drugi tekmovalni dan turnirja ''Croatia indoor open'' v središču hrvaških hokejskih dogajanj, v Zelini, kjer je ob Sloveniji, Slovaški in Hrvaški sodelovala tudi deseta reprezentanca sveta, reprezentanca Južnoafriške republike, je slednja bila pravi eksekutor za ostale udeležence. Ne le zato, ker je do takrat v štirih srečanjih prejela zgolj en zadetek, temveč tudi zato, ker je premagovala nasprotnike z res veliko razliko. Tako je bila boljša od slovenske reprezentance kar z 21:0, kar pa niti ni presenečenje, saj se je po včerajšnjih tekmah reprezentanca zaradi črevesne gripe zelo zdesetkala. Tako je bilo znano da se bodo naša dekleta v polfinalu turnirja v nedeljskem dopoldnevu še enkrat pomerile z afriškimi prvakinjami, drugi polfinale pa bo Hrvašaka - Slovaška.

Hrvaška B - Slovenija 4:0
Slovenija - Južnoafriška republika 0:21

3. tekmovalni dan:

Potem ko je bilo dan prej vzduše predvsem zaradi trebušnih težav v reprezentanci prav žalostno, se je stanje zadnji dan turnirja v Zelini nekoliko popravilo, kar se je tudi poznalo v igri. V polfinalnem srečanju so naša dekleta (potem ko je dan prej Slovaška presenetljivo premagala Hrvaško in naše reprezentanco potisnila na četrto mesto v skupini) ponovno imela za nasprotnice Južnoafriško republiko. V primerjavi z tekmo dan prej je igra bila tokrat precej boljša, naša dekleta pa so celo imela dva kratka kota in kar nekaj priložnosti za zadetek. A kaj več od tega ni šlo in poraz z 13:0 je bil pokazatelj razmerja moči na igrišču. V malem finalu smo imeli spet za nasprotnice Slovakinje, ki so se tokrat maščevale za petkov poraz in slavile z 5:1. V finalu so se Južnoafričanke znesle tudi nad Hrvaško in slavile z 9:1. Zmagovalke turnirja so na šestih tekmah prejele vsega dva zadetka. Organizatorji so za najboljšo igralko turnirja izbrali Cindy Hack iz zmagovite reprezentance.
V Zelini je v nedeljo bila tudi moška reprezentanca, ki je odigrala dve prijateljski tekmi v sklopu priprav na tekme evropskega pokala, ki bodo prihajajoči vikend odigrane na Cipru. Po pričakovanju so obakrat slavili Hrvati, ki tudi tekmujejo v višjem kakovostnem razredu.

Članice:
Južnoafriška republika : Slovenija 13:0

Slovenija : Slovaška 1:5
Strelka za Slovenijo: Lara Črnko.

Člani
Hrvaška : Slovenija 10:1
Strelec za Slovenijo: Sašo Dervarič.

Slovenija : Hrvaška 2:9
Strelca za Slovenijo: Sašo Dervarič in Peter Fras.

Foto: Slovenska ženska reprezentanca
(jč)


Morda niste vedeli

Najstarejši psi na svetu so hrti, ki lahko dosežejo hitros v teku do 70 km na uro.


Misel tedna

Živi čim bolj preprosto. Ne razmišljaj preveč o stvareh ki jih ni mogoče spremeniti.


Na današnji dan

10. december. Leta 1839 so Angleži prvič pripeljali v domovino indijski čaj.


Vic tedna

Pride mož domov in vidi kako žena pakira kovčke.
- Kam greš?
- V Las Vegas!
- Zakaj?
- Zvedela sem, da tam dobim 400 dolarjev za tisto, kar tebi dajem zastonj.
Ko to mož sliši še on začne pakirati kovčke.
- Kam pa ti greš?
- Tudi v Las Vegas!
- Zakaj pa?
- Da vidim kako boš preživela z 800 dolarji letno!


Posnetek tedna


Foto: Skupni posnetek slovenskih in južnoafriških reprezentantk.


EuroHockey Indoor Club Challenge I 2018 Women

Murska Sobota, Slovenia 23 - 25 Feb 2018