Članice Moravskih Toplic brez poraza- a le tretje v Gradcu / Člani Moravskih Toplic potujejo na Finsko

Članice Moravskih Toplic, ki se zelo intenzivno pripravljajo da dvoranski turnir evropskega pokala, z udeležbo klubov iz osmih držav na Osnovni šoli 3, v Murski Soboti so gostovale na enem najstarejših dvoranskih turnirjev v srednji Evropi, v Gradcu, kjer so pred štirimi leti osvojile prvo mesto.

 

Dekleta s

o po rednem delu premagale vse nasprotnice, v polfinalu pa so proti prvo ligaški ekipi AHTC slabe tri minute pred koncem vodile z 2:0 in imele še kazenski strel, kar pa ni zadostovalo za zmago. Po neizkoriščeni najstrožji kazni so najprej prejele hiter zadetek, nekaj sekund pred koncem pa z izdatno pomočjo sodnika dobile še izenačujočega. O finalistu so odločali kazenski streli, kjer so naše igralke zadele enkrat, nasprotnice pa dva krat in se uvrstile v finale. V malem finalu turnirja z udeležbo devetih ženskih ekip so igralke Moravskih Toplic bile boljše od ekipe Glitzer z 3:0. Zmagovalka turnirja je ekipa HC Austria.

Rezultati:
Glitzer : Moravske Toplice 1:4 (Vrečič 3, Schmidlechner)
HC Traun : Moravske Toplice 0:2 (Hegeduš, Dervarič)
Moravske Toplice : HC Wien 3:0 (Hegeduš, Schmidlechner, Mesarič)
Moravske Toplice : HC Graz 2:0 (Dervarič, Črnko)

polfinale: AHTC : Moravske Toplice 2:2 (Vrečič 2)*po kazenskih strelih 4:3

za 3. mesto: Moravske Toplice : Glitzer 3:0 (Vrečič, Mesarič in Schmidlechner)

Za Moravske Toplice so igrale:Sandra Dervarič, Melanie Smodiš, Lara Črnko (cap), Petra Dervarič, Tjaša Vrečič, Maja Kovač, Mihaela Hegeduš, Laura Schmidlechner in Alja Mesarič. Trener: Jože Črnko.

Prihajajoči vikend ekipa Moravskih Toplic sodeluje na zelo močnem turnirju ''Zima 2017'' v hrvaški Zelini, kjer se bo pomerila tudi z ekipo Mladosti, udeleženko evropskega pokala drugega kakovostnega razreda Trophy , ki je obenem tudi bivši klub Petre Dervarič.
Minuli vikend je v Avstriji gostoval tudi hokejski podmladek Moravskih Toplic. Selekciji U10 in U14 sta zasedli 5. in 7. mesto, razveseljivo pa je, da so v vseh srečanjih bili naši igralci enakovredni gostujočim ekipam, ki so prihajale iz štirih držav.

(jč)


 

Člani Moravskih Toplic potujejo na Finsko

Po lanski uvrstitvi članov Moravskih Toplic na drugo mesto so le-ti dobili možnost sodelovanja na tekmah evropskega pokala na prostem. Potem, ko so organizatorji bili določeni že zdavnaj za vse skupine, je bila neznanka organizatorja le v skupini, kjer igra ekipa Moravskih Toplic. In od minulega vikenda tudi to več ni skrivnost. Fantje potujejo daleč na sever, saj so organizacijo dobili Finci. Turnir bo zadnji vikend v maju.
(jč)


Morda niste vedeli

Organizirano poljedelstvo sega v obdobje 10 000 let p.n.š.. Gojenje sadja pa se pojavlja šele med 6000 in 3000 let pred našim štetjem. Prvi gojeni sadež je bila smokva.


Misel tedna

Če hočete ugoditi vsem, ne boste ugodili nikomur.


Na današnji dan

Leta 1917 se je v Rusiji začela velika oktoberska revolucija, oziroma vstaja v takratnem Petrogradu. V noči s 24. na 25. oktober 1917 po starem koledarju (ali od 7. na 8. november po novem) so oboroženi delavci z vojaki pod vodstvom boljševikov zrušili začasno vlado. Zato jo nekateri imenujejo boljševiška, bolj redko pa tudi novembrska revolucija. V nekaterih pogledih je bila nadaljevanje ruske revolucije leta 1917, pri čemer je bila prva faza tako imenovana februarska revolucija. Najbolj markanten voditelj revolucije je bil Vladimir Iljič Lenin. Osrednje aktivnosti revolucije so bile v Petrogradu. Bile so pod nadzorom Petrogradskega Sveta, ki mu je načeloval Lev Trocki ter vojaški komite pod nadzorom Adolpha Joffeja. Revolucija je bila odgovor na zatiranje in poniževanje Carske Rusije ter na negativne posledice, ki jih je imela 1. svetovna vojna.


Vic tedna

V težki prometni nesreči si je Janez tako močno poškodoval mednožje,da so mu morali odrezati njegovo bogastvo. Ko se je prebudil iz narkoze, je prišel k njemu zdravnik in mu vse razložil ter dodal:
- Žal ste ostali brez penisa, dobra vest pa je, da današnja medicina omogoča, da vam prišijemo novega. Lahko celo izbirate dolžino. Od zavarovalnice boste za poškodbe in izgubo organa dobili 5000 evrov, zato si lahko povsem mirno privoščite plastično operacijo. Ker pa se to tiče tudi vaše žene, se o dolžini pogovorite tudi z njo. Prevelik bi jo lahko motil, nad premajhnim pa bi bila razočarana. Vašo odločitev mi povejte jutri.
Naslednji dan pride doktor v sobo.
- Ste se pogovorili z ženo? Kaj ste se odločili?
- Odločili smo se za italijanske ploščice v kopalnici, masažno banjo in nov pralni stroj.


Posnetek tedna


Foto: Pogled z Slivnice na Cerkniško jezero. V ozadju Snežnik.