Izenačeno prvenstvo je reklama za hokej

Dvoranska sezona hokeja na travi se je končala. In to v Sloveniji ter v  Evropi.  Končala se torej ni z slovenskim finalnim turnirjem, ampak z tekmami evropskega pokala. Če so prejšnji vikend prvenstvo končali moški, kjer so slavili Nemci, so minuli vikend dvoransko sezono zaključila še dekleta, ki so prav tako tekmovala v vseh kategorijah. V tisti najboljši so slavile Nizozemke (Hertogenbosch) pred španskim Club de Campo, iz elitnega kluba pa se poslavljata predstavnika Litve in presenetljivo - Anglije. Nova člana sta ukrajinski Sumchanka in francoski Cambrai, ki prihajata kot zmagovalca kategorije Trophy.

 In kakšna je ocena našega prvenstva? Prva prava ugotovitev je dejstvo, da je letos za razliko od lanskega leta, ko je po tekočem traku naslove pobiral Triglav Predanovci prvenstvo bilo izredno izenačeno. In drugo dejstvo je ugotovitev, da je dvoranski hokej v Murski Soboti ostal pomemben dogodek, katerega si (zlasti finalni turnir) ogleda precej gledalce. Letošnje prvenstvo je po daljšem času potekalo brez selekcij U16 in mladinci, ker ekipe že dokaj hitro mlade igralce priklopijo članski vrsti, a to ne zmanjšuje  zanimivosti tekem nižjih selekcij. 

------------------->>>>>> VEČ, VEČ

Spoznanje, da vsaka ekipa lahko premaga vsakega nasprotnika, je tudi hokejskim naraščajnikom dala zagona, razveseljivo pa je da so mladi igralci pokazali obilico hokejskega znanja.. Pravzaprav bi za nekatere lahko rekli, da so za svojo starost izredno kvalitetni in prav zato ne presenečajo izjave tujih strokovnjakov, ki se večkrat pojavijo v Sloveniji, da so navdušeni nad slovenskimi mladimi hokejisti. Tako naraščajniki Triglava, ki so vrsto let bili precej pred ostalima kluboma in so znanje kazali tudi na številnih turnirjih v tujini, dobivajo doma pravo konkurenco, kar je zagotovo dobro za vse.

 Tudi člani so letos ponudili vse lepo kar premore dvoranski hokej.  Povsem zasluženo so postali dvoranski prvaki igralci Lipovcev, ki v zimzelenem Maučecu imajo še vedno varnost pred svojim golom, predvsem pa avtoriteto, kateri nihče ne oporeka. Prvenstvo sta odlično odigrala brata Stanko, vse tekme pa je v velikem slogu odigral tudi Robert Mesarič, ki ob odličnem tehničnem znanju občasno podleže odgovornosti na odločilnih tekmah. Če omenjenim dodamo še motor ekipe, Martina Mesariča ter v vratih zanesljivega Vučka dobimo zmagovalno kombinacijo, ki je prvenstvo osvojila lažje od pričakovanega. Drugo uvrščeni Triglav je letošnje negativno presenečenje. Po lanskem suverenem finalu se je nekako pričakovalo da bodo zmagovalni dvoranski niz potegnili v letošnje leto, morda nekaj naslednjih let. A tekme niso odigrali na taki ravni. Morda je del opravičila, da so letos imeli bistveno manj možnosti za treniranje kot lansko leto, a ne moremo mimo dejstva, da imajo prav vsi klubi premalo terminov za treniranje. Triglav je imel težave že v obeh srečanjih z Moravskimi Toplicami, ki so zlasti v prvih polčasih bili boljši nasprotnik, tekmi pa izgubili predvsem zaradi nespretnosti v napadu. Ekipa Moravskih Toplic je odigrala v skladu z pričakovanim, in tako kot prejšnja leta - bili boljši ob koncu prvenstva.

V tekmah članic je večina  hokejskih poznavalcev po dveh suverenih zmagah Moravskih Toplic v pred tekmovanju čakala tudi tretji uspeh, kjer je zmaga najslajša saj prinaša naslov prvaka. Pa so se dekleta opekla. V dvoboj so šle z preveč napetosti, izkušene nasprotnice pa so le čakale na njihove napake katere so kaznovale z zadetki.Dvakratno vodstvo tako Moravskim Toplicam ni bilo zadosti za zmago, tako kot tudi podaljška ne. Za kazenske strele, ki so sledili pa ni bilo dvoma kdo bo boljši. V ekipi Moravskih Toplic imajo nekaj zelo obetavnih mladink, prav to pa je največja težava Triglava, kjer pri dekletih ni pravega podmladka.

Turnir evropskega pokala na katerem je sodelovala ekipa Triglava je morda za ljubitelje dvoranskega hokeja razočaranje, a moramo biti realni in priznati, da se v selekciji Challenge 1 igra že tako kvaliteten hokej,da Slovenci temu težko sledimo. V tem rangu se namreč pojavljajo ekipe ki prihajajo iz držav z močnimi državnimi prvenstvi, kar prinaša  obilico težkih tekem, te pa izkušnje za tovrstna tekmovanja.

Morda pa bomo v prihodnosti tudi mi imeli podobno stanje. Sicer pa - če je uspelo bratskemu hokeju na ledu z uvrstitvijo na Olimpijske igre, zakaj nebi enkrat uspelo tudi hokejistom na travi na kakšnem velikem evropskem turnirju