Aktualno

Za izpad usoden zaključek tekme z Madžari

Challenge 1, člani,  Budimpešta

 

1. dan

Triglav Predanovci (Slo) : Three Rock Rovers (Irl) 2:6 (1:2)

Strelec za Triglav: Sebastjan Černel 2.

 

Triglav Predanovci (Slo) : Orient Lyngby (Den) 2:6 (2:1)

Strelca za Triglav: Sebastjan Černel in Tomaž Panker.

 

Hokejisti Triglava so na evropskem turnirju tipa Challenge 1 v Budimešti v dvoranski izvedbi hokeja na travi začeli turnir z dvema porazoma. Od naših lanskih prvakov sta prvi tekmovalni dan bila boljša tako  prvak Irske kot tudi Danske. V obeh dvobojih je Triglav odigral odličen prvi polčas, tekmo pa izgubil v zaključku obeh srečanj.V skupini za razigravanje jih je v sobotnem dopoldnevu čakala italijanska ekipa Bra.

 

2.dan

HC Bra (Ita) : Triglav Predanovci (Slo) 8:2 (3:0)

Strelca za Triglav: Uroš Vereš in Anže Fujs.

 

Triglav Predanovci (Slo) Porsaklar Belediye (Tur) 5:2 (2:1) 

Strelci za Triglav: Sebastjan Černel, Tadej Mikola 3 in Gregor Fujs.

 

Drugi tekmovalni dan so naši lanski prvaki najprej v dopoldanskem terminu v tekmi za razigravanje  bili poraženi od italijanskega  prvaka, ekipe Bra in se z tem postavili v položaj,  ko se bodo v naslednjih dveh tekmah  potegovali za končno 5. do 8. mesto , predvsem pa  bo potrebno ohraniti status C1 kategornika

------>>>> VEČ

Prvi popoldanski poskus jim je v celoti uspel, saj je padel turški predstavnik Porsaklar Belediye in to po zelo dobri igri. A ta zmaga še zdaleč ni bila zadosti. Za dosego cilja, zastavljenega ob odhodu na prvenstvo - ostati v skupini, je bil potreben nedeljski ugoden rezultat v igri z madžarsko ekipo Soroksari, katero poznavalci hokeja na travi bolj poznajo pod imenom Rosco.

 

3. dan

Triglav Predanovci (Slo) : Soroksari (H) 3:3 (1:0)

Strelci za Triglav: Sebastjan Černel, Erik Balažic in Gregor Fujs.

 

Hokejisti Triglava Predanovci so zadnji dan turnirja Challenge 1 v madžarski prestolnici odigrali odlično tekmo, a se bodo kljub temu  v domovino vrnili z hudim glavobolom. V tekmi, ki bi jim v primeru zmage prinesla 5. mesto ob porazu pa izpad v nižji kakovostni razred se je končala brez zmagovalca, kar pa se je žal pokazalo kot  neugoden rezultat za Triglav. A bolj kot remi boli dejstvo, da je bil Triglav boljši nasprotnik, do 30. minute vodil z 2:0, zatem dobil zadetek, pa v 37. minuti spet povedel za dva gola. Potem pa v 39. in 40. minuti prejel zadetka  in si z tem sam zapečatil usodo. Škoda, saj so fantje  odigrali  povsem zadovoljiv turnir. Zmagovalna ekipa turnirja je italijanski Bra, ki se skupaj z danskim predstavnikom pomika v drugi kakovostni evropski razred imenovan Trophy.

Istočasno so potekali evropski  turnirji v vseh ostalih kakovostnih razredih. V tistem najvišje ravni - v evro ligi, ki je potekal v francoskem Lilu je naslov prvaka osvojila nemške ekipa Rot Weis Kőln, proti vsem pričakovanjem pa je ob švicarskem Luzernu izpadla nizozemska ekipa Amsterdam. Prihajajoči vikend bodo na delu dekleta, brez slovenskih predstavnic.