Aktualno

Trofejna zmaga Moravskih Toplic in Triglav na Challenge 1 v Budimpešto

Članice Hokejskega kluba Moravske Toplice se že dolgo niso vračale z gostovanja tako zadovoljne kot minuli vikend, ko so gostovale v hrvaški prestolnici Zagreb. Potem, ko niso uspele doma  dobiti dvorane za odigravanje prijateljske tekme z hrvaškim Zrinjevcem so se podale na gostovanje v Zagreb in v dvorani ''Zagrebškega sejmišta'' odigrale prijateljsko tekmo, ki je Hrvaticam služila kot pripravljalna tekma pred odhodom na evropsko dvoransko prvenstvo. Naša dekleta so odpotovala na dvoboj z precejšnjo mero negotovosti, saj ekipa Zrinjevca  igra v dvorani v drugem evropskem  kakovostnem razredu, t.i. Trophy.

 Začetek srečanja ni obetal nič dobrega za Slovenke. Domačinke so povedle iz pol priložnosti že v drugi minuti in kmalu imele še priložnost za povišanje rezultata. Nato pa se je  začela odlična igra Moravskih Toplic, ki so v naslednjem napadu rezultat poravnale, nato pa bile do odmora toliko boljše, da so imele rezultatsko prednost dveh zadetkov. Po odmoru so Hrvatice spremenile sistem igre in v napadu za hrbtom naših obrambnih igralk imele vedno dve igralki. To je sicer pomenilo da se je morala obrambna linija pomakniti nazaj, a obenem dajala večjo možnost za protinapade. In to so naša dekleta z pridom izkoriščala. Z hitrimi prenosi žogice v napad so zadele še tri krat ob tem pa prejele zgolj dva zadetka in na koncu slavile z prepričljivih 8:5.Zmaga, ki veliko pomeni predvsem za dušo in zmaga, ki je velika trofeja. Šteje pa toliko več, ker ekipa ni bila popolna.

 

Triglav na Challenge 1 v Budimpešto

 Člani Hokejskega kluba Triglav Predanovci prihajajoči vikend odpotujejo v Budimpešto na dvoranski Challenge 1 turnir, kjer bodo poskušali iztržiti čim boljši rezultat. Triglav tekmuje v skupini z danskim Orient Lyngbi, z italjansko ekipo HC Bra in irsko ekipo Three Rock Rovers.. Vse ekipe so za Triglav že stari znanci z predhodnih tekmovanj, kar pa ne pomeni, da jih čaka lahko delo. Za mlado ekipo Triglava mora biti prvi cilj obstanek v tem kakovostnem razredu, vse kar bi bilo več od tega pa bi bilo prijetno presenečenje. Ne gre namreč pozabiti da so pri Triglavu letos v dvorani delali bistveno manj kot minula leta, kar se lahko zelo pozna na igri. Prvenstvo se začne v petek dopoldan, zaključni boji, ki bodo dali ekipi kateri bosta drugo leto nastopali v višji kategoriji Trophy pa se bodo končali v poznem nedeljskem popoldnevu.