Aktualno

Finale, vreden svojega imena

 Letošnji finalni turnir dvoranskega prvenstva v hokeju na travi je bil prava reklama za ta šport in tudi tradicionalni nergači bi težko  napisali bolj napet zaključni scenarij. Prav vsi dvoboji so bili namreč izenačeni do zadnjih minut in puščali polno dvorano v Osnovni šoli 3 v Murski Soboti v negotovosti. In kar je zelo razveseljivo - odličen hokej so prikazali hokejski naraščajniki.

 V tekmi selekcije U10 sta se pomerili ekipi Moravskih Toplic in Triglava Predanovci. Čeprav so na prejšnji tekmi suvereno slavili igralci Moravskih Toplic in so bili tudi tokrat v vlogi favoritov so slavili igralci Triglava na krilih odličnega Tilena Cara, pri igralcih Moravskih Toplic, kjer z odličnim tehničnim znanjem izstopa Nikola Prelič (ima pa odlično pomoč v ekipi)  pa se je videlo da so povsem padli pod težo prevelike želje pa zmagi. V srečanju igralcev do 12 let smo vlogo favorita pripisali igralcem Lipovcev, ki so nasproti imeli vrstnike iz Moravskih Toplic. Pa se je spet vse obrnilo na glavo. V povsem izenačenem dvoboju sta obe ekipo imeli možnost za zmago, Fortuna pa je bila bolj naklonjena mladim hokejistom iz Lipovcev. V dvoboju 14 letnikov bi za vse poznavalce slovenskega hokeja morali slaviti igralci Triglava, ki so lansko leto bili izrazito boljši v vseh selekcijah. Pa že v pred tekmovanju  ni bilo tako. In presenetljivi zmagovalci selekcije U14 so bili mladi igralci Lipovcev. Zasluženo.

------>>> VEČ

 Za finalno srečanje članic bi spet lahko rekli da niso zmagale favoritinje. A že za prejšnje srečanje teh nasprotnic je kapetanka Moravskih Toplic Lara Črnko dejala, da so izkušnje tiste, ki so na strani nasprotnic in da bo finale zelo izenačen. In prav to se je zgodilo. Za prvo razburjenje je poskrbel kar sodnik, ki je priznal zadetek Triglava po  strelu izven strelnega polkroga, dotik žogice igralk Triglava pa je bil potem ko je že žogica prešla golovo črto. A igralke Moravskih Toplic so se pobrale in hitro izenačile ter prešle v vodstvo. Nasprotnice so spet izenačile in one povedle, do konca pa je z svojim tretjim zadetkom izid poravnala Petra Dervarič. Po tekmi brez zmagovalca je sledil podaljšek v katerem je spet po vsaka ekipa enkrat zadela. Ker ni bilo zmagovalca, so sledili kazenski streli. Za te element igre pa je bilo znano, da bodo igralke Triglava v prednosti, čeprav je v vratih Moravskih Toplic bila odlična Sandra Dervarič. Pa tudi tu ni šlo brez zapleta. Tako delegat kot sodnik sta narobe seštevala zadetke in razglasila ekipo Triglava za zmagovalce prej, kot je to bilo znano. A tudi to se je razpletlo in prava drama je dala rezultat: Triglav Predanovci 7, Moravske Toplice 5. Zaradi pomembnosti tekme le-ta ni bila tako kvalitetna kot prejšnje.

Negotovost je obetalo tudi finalno srečanje članov. Triglav je hotel dokazati, da je bil zadnji dvoboj teh nasprotnikov, kjer so bili visoko poraženi, zgolj njihov slab dan, igralci Lipovcev pa so si na vso moč želeli vrnitev naslova v njihovo vitrino. Pa  jim je uspelo. V srečanju so bili boljši nasprotnik, predvsem pa je pri Triglavu manjkal zaključek napada (kot v prejšnji tekmi) saj so v dveh srečanjih teh nasprotnikov dosegli zgolj dva zadetka. Ekipa Triglava je imela letos resda manj treningov kot prejšnja leta, saj jim gradijo novo športno dvorano, a to ni opravičilo za poraz, saj igralci Lipovcev že vrsto let imajo zgolj fizične priprave, brez igranja z žogico, saj jim upravljalec dvorane ne pusti igranja.

Z finalnim turnirjem pa še ni konec dvoranskih aktivnosti. Že prihodnji vikend bodo igralke Moravskih Toplic odigrale prijateljsko srečanje z ekipo Zrinjevca v športni dvorani Zagrebškega sejmišča, nato potujejo člani Triglava Predanovci na turnir Challenge 1 v Budimpešto, zagotovo pa bo precej slovenskih  ljubiteljev dvoranskega hokeja  šlo na ogle evropskega klubskega prvenstva najvišjega razreda za članice in člane, ki pa tekmujejo v kategoriji Trophy. Poslastice, ki jih ni za spregledati.REZULTATI:

U10

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:5

Strelca za M. Toplice: M. Smodiš in M. Lazar.

Strelca za Triglav: T. Car 4 in J. Horvat.

 

Najboljši Igralec: T. Car (T. Predanovci)

Najboljši vratar: J. Sambt (M. Toplice)

Najboljši strelec: T. Car (T. Predanovci)

 

U12

Lipovci : Moravske Toplice 5:3

Strelci za Lipovce: B. Berden 2, A. Vegič, L. Vegič in J. Miholič.

Strelci za M. Toplice: T. Vrečič, D. Škrilec in F. Bencik.

 

Najboljši igralec: L. Vegič (Lipovci).

Najboljši vratar: G. Frumen (T. Predanovci).

Najboljši strelec: F. Bencik (M. Toplice)

 

U14

Triglav Predanovci : Lipovci 1:3 

Strelec za Triglav: Ž. Zrinski.

Strelca za Lipovce: J. Gruškovnjak 2 in L. Vegič.

 

Najboljši igralec: N. Potokar (T. Predanovci)

Najboljši vratar: B. Pavlinjek (Lipovci)

Najboljši strelec: J. Gruškovnjak (Lipovci)

 

Članice: 

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:3, po podaljških 4:4, po kazenskih strelih 5:7

Strelki za M. Toplice: P. Dervarič 3 in S. Domjan.

Strelke za Triglav: J. Klemenčič, S. Kropec, S. Sočič in M. Grah.

 

Najboljša igralka: P. Dervarič (M. Toplice)

Najboljša vratarka: S. Dervarič (M. Toplice)

Najboljša strelka: P. Dervarič (M. Toplice)

 

Člani:

Lipovci : Triglav Predanovci 3:1

Strelca za Lipovce: M. Mesarič 2 in R. Mesarič.

Strelec za Triglav: G. Fujs.

 

Najboljši igralec: F. Maučec (Lipovci)

Najboljši vratar: J. Vučko (Lipovci)

Najboljši strelec: B. Stanko (Lipovci)