Aktualno

Napeto kot že dolgo ne

Dvaindvajseto prvenstvo Slovenije v dvoranskem hokeju, ki šteje za državno prvenstvo se bliža sklepnemu delu. Tretji tekmovalni dan je dal finaliste in postregel z zanimivim, dopadljivim in kvalitetnim hokejem. Spet so odličen uvod v članske tekme prikazali mladi hokejski naraščajniki, kjer pa gledamo letos tudi zelo izenačeno prvenstvo. Prav vsi klubi računajo na kakšen naslov, prav to pa je odlika letošnjega prvenstva, za razliko od lanskega, ko je bil  Triglav prepričljiv v prav vseh selekcijah.

 

 Po srečanju mladih selekcij je bilo srečanje članic Moravskih Toplic in Triglava. Tokratno srečanje je bilo bistveno bolj izenačeno od prvega, saj sta bili obe ekipi v kompletnih postavah. Sicer so igralke Moravskih Toplic  bile boljše pa tudi  povedle, a so izkušene igralke Triglava  do odmora izenačile. Takoj po odmoru je za novo vodstvo M. Toplic zadela Domjanova a  je Kropceva že po dveh minutah spet  rezultat poravnala. V zadnjih desetih minutah je trenutni trener Črnko (Zadravec je začasno v tujini) v napad poslal tudi Petro Dervarič, ki je z dvema zadetkoma  odločila zmagovalca. Končni izid je v zadnji minuti z drugim zadetkom dosegla spet dobra Tanja Könye.


------>>> VEČ

 V tekmah članov sta se najprej pomerila ekipi Lipovcev in Triglava Predanovci. Če je v prvem dvoboju teh nasprotnikov bila tekma odprta do zadnje minute so tokrat bili   igralci Lipovcev enostavno boljši in skozi celi dvoboj nadzorovali tok dogajanj na igrišču. Odličen prvi dvoboj je bil tudi srečanje med Moravskimi Toplicami in Triglavom. Ekipa Moravskih Toplic je z Aljošo Črnko (pred leti kadetski prvak Slovenije v rokoborbi) dobila v obrambi eksplozivnega igralca, ki se dopolnjuje z izkušenim Frasom, Dragojlovičem, Škerlakom in ostalimi. Celi prvi polčas so igralci Moravskih Toplic bili v rezultatski prednosti, imeli možnost za povečanje vodstva, pa tega niso izkoristili. Nasprotnik je to kaznoval v  minutah od 27 do 29 in zadel tri krat. To je prisililo ekipo Moravskih Toplic da se odpre v igri, pomakne naprej in z tem prevzame večjo nevarnost za zadetke iz protinapadov. In prav to se je zgodilo. Triglav je še nekaj krat zadel; Moravske Toplica pa so lahko le zmanjšale rezultatski zaostanek. Ni kaj, gledali smo dober dvoboj. Tako je za konec ostalo le še srečanje med Lipovci in Moravskimi Toplicami, ki pa je slednjim po dvoboju z Triglavom pomenil zgolj mučnih 40 minut. In to se je videlo tudi na rezultatu.

Prihajajoči vikend bomo tako po dvanajsti uri začeli dobivati nove dvoranske prvake sezone 2012/13. Letos smo v situaciji, ko prav za nobeno srečanje ne moremo napovedati vnaprej zmagovalca. In prav zato se nam v športni dvorani Osnovne šole 3 v Murski Soboti obeta obilo športnega užitka.

 
Lara Črnko, kapetanka Moravskih Toplic:''Srečanje je bilo bolj izenačeno od prejšnjega. Pozna se, da smo igrale v popolnih postavah. Če našo ekipo  odlikuje več mladosti, one pridobivajo na izkušnjah. Srečanje je bilo kvalitetno in v športnem duhu. Tokrat se je rezultat lomil v drugem delu srečanja. Vsekakor je današnja tekma bila dobra napoved  za finale in prav zato si jo bo vredno ogledati.''


REZULTATI:

U10:
Triglav Predanovci : Lipovci 7:5
Strelci za Triglav: J. Horvat 3, T. Car 3 in B. Car.
Strelca za Lipovce: L. Maučec 3 in A. Vegič 2.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 8:2
Strelci za M. Toplice: N. Prelič 3, M. Smodiš 2, N. Gjergjek 2 in D. Škrilec.
Strelec za Triglav: T. Car 2.

Lipovci : Moravske Toplice 4:11
Strelca za Lipovce: L. Toplak 2 in L. Maučec 2.
Strelci za M. Toplice: A. Elijaš 4, M. Smodiš 2, D. Škrilec 2, N. Gjergjek, N. Prelič in L. Schmidlechner.

U12:
Triglav Predanovci : Lipovci 0:8
Strelci za Lipovce: L. Toplak 3, B. Berden 2, A. Vegič 2 in B. Toplak.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 8:3
Strelci za M. Toplice: T. Vrečič 3, F. Bencik 2, A. Elijaš 2 in M. Smodiš.
Strelec za Triglav: J. Horvat 3.

Lipovci : Moravske Toplice 9:2
Strelci za Lipovce: A. Vegič 3, J. Miholič 2, B. Berden, L. Maučec, L. Toplak in L. Vegič.
Strelec za M. Toplice: F. Bencik 2.

 

U14:
Triglav Predanovci : Lipovci  0:2
Strelca za Lipovce: J. Gruškovnjak in L. Vegič.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 4:7
Strelci za M. Toplice: F. Bencik, T. Vrečič, D. Vukan in M. Smodiš.
Strelci za Triglav: M. Dšuban 3, J. Horvat, N. Potokar, T. Horvat in Ž. Zrinski.

Lipovci : Moravske Toplice 8:1
Strelci za Lipovce: J. Gruškovnjak 4, L. Vegič 3 in B. Berden.
Strelec za M. Toplice: F. Bencik.

Članice:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:2
Strelke za M. Toplice: P. Dervarič 2, T. Könye 2 in S. Domjan.
Strelki za Triglav: J. Klemenčič in S. Kropec.

 

Člani:
Triglav Predanovci : Lipovci 1:6
Strelec za Triglav: S. Černel.
Strelci za Lipovce: R. Mesarič 4, M. Mesarič in D. Mesarič.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:7
Strelca za M. Toplice. S. Dervarič in U. Benko.
Strelci za Triglav: T. Mikola 2, T. Panker 2, E. Balažic 2 in S. Černel.

Lipovci : Moravske Toplice 12:1
Strelci za Lipovce: B. Stanko 5, D. Mesarič 3, A. Pavlinjek 2, G. Zajc in F. Maučec.
Strelec za M. Toplice: A. Črnko.