Aktualno

Več ni bilo za pričakovati

  Športna dvorana Mladost v Bratislavi je bila prizorišče evropskega dvoranskega reprezentančnega turnirja za igralcev do 21 let. In med temi udeleženci se je znašla tudi slovenska reprezentanca. Fantje, pod vodstvom Vitomirja Fujsa so v slovaško prestolnico odpotovali z ciljem ostati v tem kakovostnem razredu, kar je resnici na ljubo bil zelo smeli cilj. Ne gre namreč spregledati, da se v tej skupini nahajajo reprezentance kjer hokej v zadnjih letih skokovito napreduje (Portugalska in Turčija) in države z dolgo hokejsko tradicijo (zlasti Wales).

----> VEC

Turnir je potekal tri dni z po dvema tekmama dnevno. Uvodno srečanje so naši bodoči zvezdniki hokeja na travi odigrali prav z prvimi favoriti turnirja, reprezentanco Portugalske. Proti ekipi z zelo široko spremljevalno ekipo, kjer je vsaj bil zadolžen za svoje področje je naše moštvo odigralo povsem solidno, žal pa prejelo zadetek že v 1. minuti, kar je dodobra pretreslo fante, ki so zlasti drugi polčas odigrali povem enakovredno. A odločala je tudi krajša klop in dejstvo, da je nekaj naših igralcev zaradi študijskih obveznosti ostalo doma.

Tudi v drugem srečanju z Danci, so naši nasprotniki povedli v prvi minuti, v nadaljevanju vodili že z 0:3 pa so jih Slovenci ujeli in imeli za zmago celo kazenski strel, ki ni bil izkoriščen. V skladu z tradicijo so v tretjem srečanju z domačini tudi ti povedli v prvi minuti, a so jih naši fantje ujeli že po dveh minutah, v nadaljevanju pa bili precej boljši od ekipe, ki je na koncu zasedla 3. mesto. V srečanju z Turki naši niso imeli prav nobenih možnosti. Hitri in žilavi gostje so imeli vajeti v svojih rokah ves čas in kar tri krat zadeli dva zadetka v eni minuti. Izrazito najmlajša ekipa turnirja, Slovenija se je v nedeljskem terminu najprej udarila z Welsom, ki je povsem upravičil vlogo favorita, nato pa so se pomerili z Madžari.
Dvoboj je v prvem delu pripadel Slovencem, ki so ga dobili za gol in tudi v začetku drugega dela so kontrolirali tok dogajanja na igrišču. Po poškodbi enega nosilcev v igri Anžeta Fujsa (sodnik sploh ni kaznoval prekrška) pa se je sistem igre sesul in Madžari so dvoboj dobili z večjo razliko kot so si zaslužili.

A reprezentanca je dosegla cilj. Fantje so osvojili 6. mesto, zmagovalci turnirja pa so Portugalci pred Turki. Oboji se selijo razred višje.

Alen Balaž, kapetan reprezentance:''Igrali smo dobro in ne smemo biti razočarani. Manjkalo nam je namreč nekaj igralcev. Za držanje tempa skozi vso tekmo nas je enostavno bilo premalo. Turnir je bil zelo izenačen in kvaliteten, reprezentanca Portugalske pa je povsem zasluženo zmagala. Slovaki so tekmovanje izpeljali tekoče, za nas ki prihajamo iz HK Triglav Predanovci pa je tekmovanje služilo tudi kot odlična generalka pred nadaljevanjem domačega prvenstva in tekmami evropskega pokala.''


REZULTATI

Eurochallenge U21, Bratislava, Slovaška:

Slovenija : Portugalska 3:9  (0:4)
Strelci za Slovenijo: N. Berke, S. Mikola in A. Balaž.

Slovenija : Danska 4:4 (0:2)
Strelci za Slovenijo: T. Mikola, N. Berke, in A. Balaž 2.

Slovenija : Slovaška 7:2 (3:2)
Strelci za Slovenijo: T. Mikola 3, A. Fujs 3 in N. Berke.

Turčija : Slovenija 15:2 (8:1)
Strelca za Slovenijo: A. Fujs in T. Mikola.

Wales : Slovenija 10:2 (4:1)
Strelca Za Slovenijo: N. Berke in T. Mikola.

Madžarska : Slovenija 10:4 (2:3)
Strelca za Slovenijo: A. Fujs 2 in T. Mikola 2.