Aktualno

Popoln vikend Moravskih Toplic; preobrat v Predanovcih

Minuli vikend je nepredvidljivost hokejskih dogajanj potrdil že z tekmami nižjih selekcij. V soboto popoldne so namreč igralci najmlajše selekcije, U10, iz Moravskih Toplic nepričakovano, a zasluženo visoko premagali vrstnike iz Lipovcev, zatem pa je isto uspelo še selekciji U13. Toda prava poslastica nas je šele čakala. V športnem parku Triglava v Predanovcih sta se tako za točke Hr-slo lige kot za točke domačega prvenstva pomerili ekipi domačega Triglava Predanovci in Lipovcev. Že od prve minute so domačini nakazovali, da ne mislijo na nič drugega kot na zmago in zares bili boljši nasprotnik na igrišču. Premoč so kronali z zadetkom Vita Fujsa v 15. minuti in tudi v nadaljevanju bili dominantni. V enem od redkih strelov na gol so gostje izenačili v 25. minuti, ko je zadel Dominik Mesarič. To je bil tudi izid polčasa, ki je ponudil zanimivo hokejsko tekmo.
V nadaljevanju se je ponovila zgodba iz prvega dela: domačini so bili prevladujoči, zadeli za rezultatsko prednost, Lipovci spet izid poravnali, Triglav pa je v 53. minuti z zadetkom Škrileca, ki je vodilni strelec lige spet povedel. Tu pa se je tekma začela lomiti. Pri vodstvo Triglava z 3:2 so domačini imeli kazenski strel, katerega pa Gregor Bukvič po prekršku vratarja Vučka nad Potokarjem ni izkoristil. V vlogi Feniksa se je zatem za ekipo Lipovcev še enkrat več pojavil Franc Maučec, ki je v vsega 13. minutah zadel tri krat in praktično spet odločil zmagovalca. To so bile minute, ko so domačinom tudi vidno pošle moči, a razlog za poraz ni v premoči Lipovcev v zadnjih minutah, ampak v dejstvu, da domačini niso izkoristili številnih priložnosti, niti takrat ko so bili igralci z vratarjem 1 na 1. Ne glede na rezultat pa je razveseljivo spoznanje, da je bila tekma kvalitetna, športna, brez kartonov in poškodb in da se tokrat igralci niso ukvarjali z sojenjem temveč igranjem.
Članice Moravskih Toplic so tokrat gostovale pri ekipi Trešnjevke, ki v tem tekmovanju nastopa tretje leto. Po ne preveč posrečenem gostovanju Moravskih Toplic pred tednom pri Zrinjevcu, so se tokrat varovanke trenerja Aleša Zadravca zbrale in že od prve minute nakazale, da na tekmi ne bo dvoma o zmagovalkah. Zadevale so iz vseh položajev in to kljub dejstvu, da sta manjkali izkušeni Tanja Könye in Lara Črnko.
Prihajajoči vikend se bo hokejsko dogajanje začelo v nedeljo ob 11.00 uri, ko se bodo pomerili člani Moravskih Toplic in Triglava, dve uri pozneje bo tekma članic iz istih klubov, ob 15.00 uri pa bo v Lipovcih še ena tekma članov med domačimi Lipovci in drugo ekipo Mladosti.

U10
Moravske Toplice : Lipovci 6:0 (2:0)
Strelci za M.Toplice: Ana Vöröš, Neja Dragojlovič, Lan Gomboc 2, Ema Vöröš in Nuša Rantaša.

U13
Moravske Toplice : Lipovci 4:1 (2:0)
Strelci za M.Toplice: Lan Gomboc, Danaja Škrilec 2 in Nikola Prelič.
Strelec za Lipovce: Aleš Dravec

Članice, Hr-slo liga
Trešnjevka : Moravske Toplice 0:16 (0:8)
Strelke za M.Toplice:Danaja Škrilec 2, Mateja Grah 5, Laura Schmidlechner 2, Sanja Kropec 2, Anita Perme, Petra Dervarič 3 in Melanie Smodiš.

Člani, Hr-slo liga in DP
Triglav Predanovci : Lipovci 3:5 (1:1)
Strelci za Triglav: Vitomir Fujs in Tadej Škrilec 2.
Strelci za Lipovce: dominik Mesarič, Franc maučec 3 in Robert Mesarič.
(jč)


Misel tedna

Zakonska skupnost je in ostaja najpomembnejša raziskovalna pot na katero se lahko odpravi človek. (Sören Kierkegaard)


Morda niste vedeli

V vsej zgodovini sta obratovali samo dve nadzvočni potniški letali in sicer Concorde in Tupoljev Tu-144. Zadnji potniški let Tu-144 je bil junija 1978, NASA ga je sicer uporabljala do leta 1999. Komercialno bolj uspešen Concorde pa je zadnjič poletel oktobra 2003 po 27 letih uporabe. Trenutno ni v uporabi in tudi v razvoju ni nobenega nadzvočnega potniškega letala, obstaja pa več predlogov za nadzvočno poslovno letalo. Concorde je bil sorazmerno varno letalo, imel je samo eno nesrečo. Tu-144 je imel eno nesrečo in en zasilni pristanek.


Na današnji dan

4. oktober: Leta 1883 je šel na prvo vožnjo vlak Orient express. Ime označuje potniški vlak, s katerim potniki potujejo na dolge razdalje. Prva proga, ki so jo odprli, je bila iz Pariza skozi München in Dunaj vse do romunskega mesta Giurgiu. Od tam so potnike s trajektom prepeljali čez Donavo do mesta Ruse v Bolgariji, kjer so se vkrcali na vlak, ki jih je prepeljal do Varne. Od tam so s trajektom odpluli do Carigrada, kjer se je njihovo potovanje končalo.


Posnetek tedna

 štorklje

Foto: Štorklje pred selitvijo