Aktualno

Kvalitetne članske tekme

Drugi tekmovalni dan 22. dvoranskega prvenstva Slovenije je prikazal vso lepoto dvoranskega hokeja. Za to so poskrbeli že hokejski naraščajniki, ki letos igrajo zelo izenačeno prvenstvo, razveseljiva pa je ugotovitev da so mladi igralci polni hokejskega znanja. Prav tako bo verjetno v prihodnje potrebno razmisliti če nebi bilo smiselno uvesti še kategorijo U8, saj imajo klubi obilico igralcev, ki bi oblikovali ekipe. V tej starosti pa je razlika dveh let zelo izrazita in toliko mlajši igralci nimajo pravih možnosti v igranju z tistimi ki so blizu napolnjenih deset let.

 V prvi tekmi članic je  moštvo Moravskih Toplic bilo prepričljivo boljše od svojih konkurentk, ki so imele težave z vratarko. Strelsko je izstopala Petra Dervarič, ki že nekaj zadnjih let pooseblja slovenski ženski hokej, svojo najboljšo predstavo doslej pa je odigrala na položaju desne branilke mlada Lara Črnko. Iz tekme v tekmo se kaže napredek še ene mlade igralke, Tjaše Vrečič, ki je prav tako zadovoljila pričakovanja trenerja.

VEČ ___>>

Za obe članski tekmi bi brez pretiravanja lahko rekli, da sta bili poslastici. V prvem dvoboju med Lipovci in Triglavom so prvi povedli, Triglav pa je še pred odmorom izničil prednost. V drugem delu se je ob odličnem hokeju  bil še boj živcev. Najprej so povedli igralci Lipovcev z 1:2, nakar je Triglav povedel z 4:2. Pa tudi to ni bilo dovolj za zmago. Lanski podprvaki, igralci Lipovcev so izid poravnali in imeli celo napad za zmago. A se je srečanje končalo z pravičnih Triglav 4, Lipovci 4.

 Zelo dober dvoboj je bil tudi v srečanju med Moravskimi Toplicami in Triglavom Predanovci. Za razliko od prvega članskega srečanja, kjer smo videli precej napadalno igro, sta tu obe ekipi igrali z prvim ciljem ne dobiti zadetka in po možnosti še zadeti. Zato igra ni bila tako lepa za oči, a še vedno zelo napeta, saj sta obe ekipi imeli priložnosti za zadetke, uspelo pa je le  Tadeju Horvatu, ki je premagal tokrat zelo dobrega vratarja Moravskih Toplic Emila Harija. V drugem delu se je izenačen dvoboj nadaljeval, z razliko da je Triglav dve svoji priložnosti izkoristil, Moravske Toplica pač ne. In tako lahko še enkrat več žalujejo za izgubljenimi priložnostmi.

Prihajajoči vikend ne bo domačega dvoranskega prvenstva, saj nepopolna reprezentanca potuje na dvoranski Challenge turnir v Bratislavo, kjer bo v močni konkurenci poskušala doseči čim boljši rezultat. 

REZULTATI

U10
Triglav Predanovci : Lipovci 4:1
Strelci za Triglav: J. Horvat 2, T. Car in B. Car.
Strelka za Lipovce: L. Maučec.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:5
Strelca za M. Toplice: M. Smodiš 2 in A. Elijaš.
Strelca za Triglav: T. Car 4 in B. Car.

U12
Triglav Predanovci : Lipovci 1:4
Strelec za Triglav: J. Horvat.
Strelci za Lipovce: L. Vegič, A. Vegič, L. Maučec in L. Toplak.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 8:3
Strelci za M. Toplice: F. Bencik 6, T. Vrečič in N. Gjergek.
Strelca za Triglav: J. Horvat 2 in T. Car.

U14
Triglav Predanovci : Lipovci 2:3
Strelec za Triglav: N. Potokar 2.
Strelec za Lipovce: J. Gruškovnjak 3.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:8
Strelec za M. Toplice: F. Bencik.
Strelci za Triglav: N. Potokar 2, Ž. Zrinski 2, M. Dšuban 2, T. Car in A. Nemec.

Članice:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:10
Strelki za Triglav: M. Grah in A. Perme.
Strelke za M. Toplice: P. Dervarič 8, K. Žabkar in T. Könye.

Člani:
Triglav Predanovci : Lipovci 4:4
Strelca za Triglav: A. Fujs 3 in U. Balažic.
Strelci za Lipovce: R. Mesarič, U. Stanko, B. Stanko in M. Mesarič.