Aktualno

Iz Češke zadovoljni z izplenom

Minuli hokejski vikend je ostal velik dolžnik z odigranimi tekmami. Zaradi gostovanja hokejskih naraščajnikov pri vrstnikih v Krapini je najprej odpadel turnir 13-letnikov, nakar so prestavili še srečanje 19-letnikov Triglava in Lipovcev, predvsem zaradi gostovanja članov Lipovec na Češkem, kjer je pomembno vlogo imelo tudi nekaj mladincev iz te selekcije.
Kot rečeno so naši prvaki iz Lipovcev v sklopu gostovanja za točke interlige gostovali na Češkem. Na dvodnevnem gostovanju so med drugim lahko uživali nad videnim ob izgradnji čudovitega hokejskega centra, vrednega krepak milijon evrov. Le-ta je bil izgrajen pretežno z evropskimi sredstvi in nudi podlago kakršna je bila na Olimpijskih igrah v domovini hokeja na travi, v Londonu. In na takšni podlagi so naši fantje odigrali dve dopadljivi tekmi. V prvi so morali priznati premoč domačim, ki so to srečanje odigrali v popolni zasedbi, v povratnem dvoboju pa je pri domačih manjkalo nekaj najboljših igralcev, preostanek ekipe pa ni bil kos hokejistom Lipovcev, ki so nadzorovali celoten potek srečanja. Kako kakovostna ekipa je Hradec Kralowe pove dejstvo, da imajo dve članski ekipi, pri čemer prvo moštvo igra močno domače prvenstvo. A to ne zmanjšuje rezultata. Čehi so namreč prvi favoriti interlige in vsaka zmaga proti tej ekipi je trofeja.
Doma smo videli zgolj srečanje članic Triglava in Moravskih Toplic. Slednje so bile pričakovano boljše, saj je imelo domače moštvo pomlajeno ekipo, ki bo za boljše predstave moralo odigrati še precej tekem. Od tistih z izkušnjami sta bili namreč zraven le Kropčeva in Grahova.
Preko prvomajskih praznikov je v načrtu le odigranje odpadlih srečanj.

Interliga, člani
Hradec Kralowe (cz) : Lipovci 5:2 (3:1)
Strelec za Lipovce: Uroš Stanko 2x.

Hradec Kralowe : Lipovci 2:4 (1:2)
Strelca za Lipovce: Aleš Pavlinjek 2 in Uroš Stanko 2.

Članice, DP
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:10 (0:4)
Strelke za M.Toplice: Laura Schmidlechner 2, Tanja Könye 2, Iva Marič 2, Lara Črnko, Tjaša Vrečič 2 in Melanie Smodiš.
(jč)


Misel tedna

Dolžina ene minute je odvisna od tega, na kateri strani WC vrat se nahajaš.


Morda niste vedeli

Najgloblje oceansko dno je v Marijanskem jarku v Tihem oceanu. Razdalja do gladine znaša skoraj točno 11 kilometrov.


Na današnji dan

(ob bok Shakespearovemu letu)
26. 4. 1564 je bil krščen Williiam Shakespeare, največji angleški dramatik, ki je že v času svojega življenja bil priznan in cenjen kot književnik in gledališki igralec. Častili so ga kot univerzalnega genija, ki je s svojimi deli zasenčil svoje sodobnike, nekateri pa so mu celo pripisovali sijaj božanskega. Rojen je bil v Stratfordu, a se ne ve njegov točen rojstni datum.