Aktualno

Triglav po zaostanku 1:3 do zmage z 6:3

Pa se je začel tudi domač hokejski ples. Uvodno srečanje spomladanskega dela domačega prvenstva so začeli 10 letniki Lipovcev in Moravskih Toplic. V zelo dopadljivem in za ta kakovostni razred zelo kvalitetnem dvoboju so slavili domačini, ki so pripravili še eno presenečenje. V tekmi 19-letnikov so presenetljivo premagali (v spet kakovostnem srečanju) vrstnike Triglava.
Nedeljsko člansko srečanje med domačim Triglavom in Moravskimi Toplicami je pred 40 gledalci ponudilo dva povsem različna polčasa. Če za prvi del srečanja lahko povemo, da je bila ekipa Moravskih Toplic v rahli premoči, kar je kronala z zadetki Kardoša, Frasa in Dervariča, so v drugem delu bili gospodarji igrišča domačini. Pravzaprav je gostom povsem pošla sapa in od borbenosti iz prvega dela ni ostalo kaj dosti. Za povrh so v vratih imeli kadetskega vratarja, saj je Hari poškodovan, Ciz pa je bil odsoten. Tako je svoj prvoligaški prvenec dobil mladi Vid Kranjec, ki je za svoje izkušnje povsem upravičil pričakovanja. Tekma je potekala v zelo močnem vetru, ki je bil za igralce zelo moteč.
Člani Lipovcev pa so minuli vikend preživeli v slovaški prestolnici Bratislavi. Potegovali so se za točke interlige in imeli za nasprotnika oba madžarska predstavnika. V prvem dvoboju so bili boljši od ekipe Szent Laslo, a davek plačali na konto Dominika Mesariča, ki si je mišico poškodoval že sredi prvega polčasa. Tako nanj niso mogli računati v dvoboju z ekipo Soroksari, ki je v srečanju dveh enakovrednih nasprotnikov enkrat zadela, kar pa ni uspelo Lipovcem. Tako imajo v Lipovcih poškodovana kar dva odlična hokejista. Ob omenjenem Mesariču, je že dalj časa na mirovanju odlični Martin Mesarič, ki se bo na zelenice vrnil šele jeseni. Bo takrat igral že na vodni podlagi? Verjetno!
Prihajajoči vikend bodo na delu ponovno 19-letniki, takoj za njimi pa bo tekma članic - ob 15.00 v športnem parku v Predanovcih. Lipovci bodo gostovali na Češkem, kjer bo nasprotnik v Interligi ekipa Hradec Kralove, medtem ko bodo tekme 13 letnikov preložene na naslednji vikend zaradi gostovanja Lipovskih naraščajnikov v Krapini.

U10:
Lipovci : Moravske Toplice 3:0 (1:0)
Strelci za Lipovce: Marcel Stanko 2 in Samo Vučko.

U19:
Lipovci : Triglav Predanovci 3:2 (1:2)
Strelci za Lipovce: Boštjan Pavlinjek, Luka Tinev in Luka Vegič.
Strelca za Triglav: Mitja Dšuban in Tadej Horvat.

Člani:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:3 (1:3)
Strelci za Triglav: Tadej Horvat, Tadej Mikola, Davorin Škrilec, Tomaž Panker 2 in Sašo Mikola.
Strelci za M.Toplice: Simon Kardoš, Peter Fras in Sašo Dervarič.

Interliga, člani
Lipovci : Szent Laslo (H) 3:0 (2:0)
Strelci za Lipovce: Dominik Mesarič, Aleš Pavlinjek in Blaž Toplak.

Soroksari (H) : Lipovci 0:1 (0:0)
(jč)


Misel dneva

Malo žensk prizna svojo starost in malo moških se obnaša svoji starosti primerno.


Morda niste vedeli

Leta 1889 je bila v Parizu Svetovna razstava, ki je obeleževala stoletje Francoske revolucije. To so bila leta industrijske revolucije, leta napredka in znanstvenih odkritij. Francoski minister za trgovino in industrijo Edouard Lockroy je leta 1886 razpisal natečaj za 1000 čevljev (300 m) visok stolp. Na natečaju je zmagal predlog iz ateljeja Alexandra Gustava Eiffla. Od leta 1889 do leta 1930 je to bila najvišja stavba na svetu. Danes je visok 324 m in služi kot razgledni stolp in kot radijski oddajnik.


Na današnji dan

20. 4. 1889 je v kraju Braunan am Inn bil rojen Adolf Hitler.