Boštjan Puhan v Moravskih Toplicah / Čarobna hokejska karavana 2016 tudi v Sloveniji

Ime Boštjana Puhana je v slovenskem hokeju na travi dobro znano. Potem, ko je svojo igralsko pot začel v Triglavu Predanovci je pozneje z igranjem nadaljeval v Moravskih Toplicah, kaj hitro pa je postal tudi aktivni v sojenju. Od mladih nog pa se je ukvarjal tudi z treniranjem in na svoji trenerski poti skoraj pred

desetletjem treniral tudi člane Moravskih Toplic. Pri prvi organizaciji evropskega turnirja kategorije Challenge v Moravskih Toplicah je prav Puhan vodil domačo ekipo, ki je na svoji krstni evropski preizkušnji zasedla tretje mesto. Zatem se je sodelovanje med klubom in Puhanom končalo, Boštjan pa se je v tem času pretežno uveljavil kot sodnik.
Pred spomladanskim delom pa so v Moravskih Toplicah ponovno poiskali Puhana in se dogovorili za novo sodelovanje. Dejstvo je namreč, da je prav članska ekipa v Moravskih Toplicah bila tista pri kateri je škripalo v strokovnem delu, Boštjan pa je bil tisti za katerega se je ogrelo tako vodstvo kot igralci. Oboji sedaj upajo, da bo sodelovanje dolgotrajno. Konec koncev bodo v Moravskih Toplicah letos v decembru praznovali dvajset letnico obstoja kluba, kar je še en razlog za dobro delovanje kluba.
(jč)


Čarobna hokejska karavana 2016 tudi v Sloveniji

Da se v slovenskem hokeju na travi stvari spreminjajo na bolje smo v zadnjem času veliko krat omenili. Ponovni dokaz je v tokratnem sodelovanju med EHF in ZHNTS. Predsednica naše krovne hokejske organizacije Sanja Kropec je vzpostavila sodelovanje z g. Normanom, ki je pri EHF zadolžen za razvojni del. Plod dogovora je obisk dveh evropskih trenerjev, ki bodo v sklopu t.i. čarobne hokejske karavane pripravila tri dnevni hokejski kamp tudi v Sloveniji, s čimer bi radi usposobili nekaj mladih trenerjev. V klubih so predlog sprejeli z navdušenjem in upajo, da bo akcija našemu hokeju dala novega vetra v jadra. O podrobnostih se bodo dogovorili v naslednjih dneh.
(jč)


Misel dneva

Oblast je najboljši afrodiziak. (Henry Kissinger)


Morda niste vedeli

Leta 190 je bilo v svetovnih gozdovih še 100 000 tigrov, od tedaj pa se njihovo število drastično manjša. Danes živi v Aziji še 3890 tigrov, od tega največ, 2226, v Indiji, na Kitajskem pa le še 2. Kambodža jih je celo iztrebila.


Na današnji dan

12. 4. 1961: Vesoljska ladja Vostok je na ta dan odnesla v vesolje prvega astronavta, ki je obkrožil zemljo. Na kozmodromu Bajkonur je bil izstreljen Jurij Gagarin, ki je zemljo obkrožil na višini med 169 in 315 km. Polet je potekal popolnoma samodejno.