Za uvod dva remija

Dober teden po koncertu v Beltincih, katerega izplen je bil namenjen izgradnji igrišča z umetno travo na vodni podlagi v Lipovcih, so tamkajšnji igralci imeli že prvo preizkušnjo na plastičnem tepihu v športnem parku Lipovci. Potegovali so se namreč za čim boljši izplen točk tekmovanja v interligi, kjer jim je nasproti stala slovaška ekipa Šenkvice. Ker je dvokrožni sistem, so ta vikend lipovčarji imeli dve tekmi z gosti iz predmestja slovaške prestolnice in iztržili dva neodločena rezultata.
V Lipovcih smo ta vikend videli dva, za tako zgodnje obdobje precej kvalitetna dvoboja. V prvem so igralci Lipovcev bili boljši nasprotnik, in preko mladega Marcela Tratnjeka že zelo hitro povedli. Prednost so branili vse do izdihljajev dvoboja, ko so Slovaki izid poravnali v zadnjih sekundah srečanja. Igralci Lipovcev so bolje začeli tudi drugi dvoboj, ko so spet prvi povedli, a so gostje izenačili in bili v tem srečanju povsem enakovreden nasprotnik vse do zadnje minute, jo je bil rezultat že poravnan, dvakratni strelec in kapetan Lipovcev Robert Mesarič pa ni izkoristil kratkega kota prav ob koncu srečanja, pa čeprav sta oba njegova zadetka bila dosežena iz te hokejske prvine. Na koncu moramo priznati, da sta oba kluba z dvema remijema lahko zadovoljna, pa tudi z sojenjem, ki je tokrat bilo na zelo zavidljivem nivoju. Če temu dodamo še odlične pogoje za igro, se moramo strinjati, da je bil v Lipovcih popoln hokejski vikend. Zagotovo bi domači ekipi bila dodana vrednost manjkajoči igralci M. Mesarič, Vrbnjak, Forjan in Zajc, po daljšem času pa smo v vrstah domačih spet videli starejšega od bratov Stanko, Boštjana.
Prihajajoči vikend bo brez hokejskih tekem, že teden zatem pa se bo začela tudi domača sezona.

Lipovci : šenkvice (Svk) 1:1 (1:0)
Strelec za Lipovce: Marcel Tratnjek.

Šenkvice (Svk) : Lipovci 2:2 (1:1)
Strelec za Lipovce: Robert Mesarič 2.
(jč)


Misel dneva

Naša podjetja so menda vsa krščanska. Sledijo namreč Jezusovemu nauku: "ODPUŠČAJ"


Morda niste vedeli

Prvi športni časopis je izšel 3. aprila 1896 in je bil namenjen informiranju ljudi pred začetkom prvih Olimpijskih iger moderne dobe, ki so se začele nekaj dni pozneje v Atenah. Ta športni časopis je še danes eden najbolj cenjenih in se imenuje La Gazzetta delo sport. Izhaja v Italiji.


Na današnji dan

6. april 1941: Nacistična Nemčija je brez vojne napovedi napadla Beograd. S tem se je začela okupacija Jugoslavije. Isti dan je Nemčija napadla tudi Grčijo.