Aktualno

Začenja se z interligo / Hokejisti pripravili prijetno druženje v Beltincih

Čeprav za hokejiste na travi velja, da prvenstvo na prostem začenjajo spomladi dokaj pozno, saj se dvoranske aktivnosti končujejo šele sredi februarja, se bo letošnji spomladanski del prvenstva sezone 2015/16 začel dokaj hitro. Prihajajoči vikend bo

namreč naš (letos edini) predstavnik v srednje evropski ligi, ekipa Lipovcev, že začel z tekmami. Uvodni pomladanski nasprotnik bodo slovaške Šenkvice, ki bodo ta vikend odigrale v najbolj hokejski vasi v Sloveniji, v Lipovcih, dve tekmi, saj je tekmovanje dvokrožno. Domače prvenstvo pa se bo nadaljevalo 16.aprila, ko se bodo v uvodnih tekmah pomerili 10 in 19 letniki.
Tudi letošnje prvenstvo se bo zavleklo močno v poletje, saj se bo končalo z finalnim turnirjem interlige 18. in 19. junija. Zaključni turnir bodo gostili v češkem Hradec Kralovu, ne dvomimo pa, da bodo pomembno vlogo v mestu Škode opravili tudi naši predstavniki.
(jč)


Hokejisti pripravili prijetno druženje v Beltincih

Da se v Lipovcih pripravljajo na izgradnjo prvega igrišča z umetno travo na vodni podlagi že dolgo ni več skrivnost. In kot prvo dejanje te športne zgodbe je bila organizacija dobrodelnega koncerta v kulturnem domu v Beltincih. Organizacijski odbor, katerega je vodil Alojz Sraka je na odlično organiziran koncert povabil glasbenike s severovzhodnega dela Slovenije, ki so dvigali razpoloženje v dvorani. Klub je predstavil tudi mladinske in člansko selekcijo, prvič pa je bila predstavljena klubska himna z naslovom ''Hokej, naša čast, naš ponos''. Prisotne so pozdravili Branko Žnidarič, predstavnik OKS, Sanja Kropec, predsednica ZHNTS, Milan Kerman, župan občine Beltinci in Franc Maučec, predsednik HK Lipovci.
Obiskovalci so na prireditvi skupaj z sponzorji zbrali za uvodna dela na igrišču dobrih 4500 €, kar je več od pričakovanega. Povejmo, da imajo od izgradnje igrišča velika pričakovanja vsi slovenski hokejisti. ZHNTS je namreč za leto 2017 dobila organizacijo evropskega reprezentančnega turnirja kategorije Challenge za člane in če bo (v kar ne dvomimo) takrat igrišče že zgrajeno, se bodo tekme odigrale prav na omenjenem igrišču.
(jč)


Misel dneva

Sladoled se liže iz slasti, ženska iz strasti, rit pa zaradi oblasti.


Morda niste vedeli

V Sloveniji smo v letu 2015 porabili 616.581 ton kravjega mleka, 1441 ton kozjega in 504 tone ovčjega mleka.


Na današnji dan

30. III. 1867: Združene države Amerike so od Rusije kupile Aljasko in zanjo odštele le 7,2 milijona dolarjev, kar je približno 4,19 dolarja za kvadratni kilometer.