Aktualno

V Beltincih dobrodelni koncert za izgradnjo hokejskega igrišča

V hokej na travi, ki je eden od zaščitnih znakov Pomurske regije so v zadnjem obdobju vidne precejšnje spremembe. Ena od najbolj prepoznavnih stvari tega športa so igrišča z umetno travo. In prav na področju izgradnje te infrastrukture se pripravljajo veliki premiki. Prvo tovrstno igrišče v Sloveniji je bilo zgrajeno leta 1993 v Lipovcih, ko je bila opravljena pompozna otvoritev ob prisotnosti takratnega predsednika Milana Kučana, sicer tudi nekdanjega hokejista na travi. Sledila je izgradnja novega igrišča v Predanovcih in zatem še v Moravskih Toplicah. Od tedaj pa več ni bilo na tem področju storjenega kaj prida. A v svetu je šel razvoj naprej in danes praktično ni mogoče igrati tekem evropskega pokala na drugih igriščih, kot tistih z vodno podlago ali z posebno mehko plastiko, kjer ob padcih ni poškodb in odrgnin.
Prav v Lipovcih pa se v teh dneh spet vse vrti okrog hokejskega igrišča. Ta kraj bo namreč prvi dobil hokejsko igrišče z umetno travo na vodni podlagi. In ker ob taki izgradnji denarja ni nikoli dovolj, stroški pa so enormni, so se v HK Lipovci odločili, da se pripravi dobrodelni koncert z lokalnimi in regijskimi glasbeniki, kjer bo ves prihodek šel prav za izgradnjo novega igrišča pri Vučji jami. Koncert, katerega pripravlja Organizacijski odbor pod taktirko Alojza Srake, se bo zgodil na Velikonočni ponedeljek, 28. III. 2016 ob 18.00 uri v Kulturnem domu v Beltincih, prisotne pa bodo z glasbo zabavali člani folklorne skupine Veseli Marki z OŠ Beltinci, Moški pevski zbor Lipovci, Veški dečki, pa Art music orcestra z Silvom Gaborjem, Moira, Broken Heartsi, pridejo pa še Vlado Poredoš, Magpie in Horizont. Med koncertom se bodo predstavile vse selekcije HK Lipovci, prvič pa bo predstavljena klubska himna Hokej naša pot, naša čast, naš ponos, katere avtor je Franc Cigan - Caki.
Povejmo, da je HK Lipovci naš najstarejši klub z 50 letno tradicijo in je obenem tudi najbolj trofejni klub, saj se ponaša z 21. državnimi naslovi na prostem in 12. v dvorani. Lipovski hokejisti so bili tudi 12 krat pokalni prvak, sedem krat so osvojili Interligo na prostem in enkrat v dvorani, bili pa so tudi večkratni udeleženec evropskih turnirjev z katerih so se več krat vrnili kot zmagovalci. Zagotovo so najbolj ponosni na obdobje, ko so obdržali status B-ligaša, kar je bil takrat drugi evropski klubski kakovostni razred.
Upajmo, da bo tokratna izgradnja sodobnega igrišča dala novega vetra v lipovska hokejska jadra. Voljo hokejisti imajo in tudi kraj živi z tem zanimivim športom, zato ni razloga, da jim nebi verjeli v uspeh.
Facebook link 
(jč)


Misel dneva

Za razliko od glave, želodec dobro ve, kdaj je prazen.


Morda niste vedeli

"Roža" (greben) pri kuri služi za vsrkanje svetlobe. In če kuri rožo odstranite bo nehala valiti jajca.


Na današnji dan

24. III. 1945: Nemci so na ta dan odkrili in napadli znamenito bolnišnico Franja, ki je bila ena najbolje organiziranih in najbolje opremljenih vojnih bolnišnic v tem delu Evrope. Ime je bolnišnica dobila po tamkajšnji zdravnici Franji Bojc Bidovec.