Aktualno

Po šestih letih bo igrala reprezentanca / Dervaričeva ostaja v Zagrebu

Kronični problemi z vodenjem Zveze za hokej na travi Slovenije v zadnjem desetletju so rezultirali z neprijetnim dejstvom - mirovanjem hokejske reprezentance, tako za članice kot člane. Spomnimo: članska reprezentanca je zadnjo uradno tekmo odigrala že davnega leta

2009, ko se je udeležila evropskega turnirja kategorije Challenge 1 v Zagrebu in v zadnji tekmi za obstanek premagala Dansko. Reprezentanca Slovenije se je v t.i. C1 uvrstila leta 2008, po zmagi na turnirju C2 v Predanovcih. In po letu 2009, ko je bil trener državne selekcije Andraž Nemec, sicer nekoč odlični vratar UHK Svobode in reprezentance, zbora najboljših slovenskih hokejistov več ni bilo.
Po sedaj slišanem na ZHNTS, naj bi se reprezentanci (tako moška kot ženska) v tem letu spet sestavili in se prijavili za evropski turnir pod okriljem EHF. Da na Zvezi z reprezentanco mislijo resno potrjuje dejstvo, da se je naša krovna organizacija tudi prijavila za organizacijo tega turnirja. Odgovor bi naj prišel iz Bruslja, kjer je evropski sedež za hokej na travi v teh dneh, naši hokejski delavci pa si zelo prizadevajo za organizacijo, saj bi jim to zelo zmanjšalo stroške.
V teh dneh se tudi poraja vprašanje, kdo bi naj v reprezentanci bil tisti, ki bo kriv za vse dobro in slabo v povezavi z rezultati. Največ se omenjata priimka Puhan ter Maučec in vse ostalo bi bilo presenečenje. Tudi pri članicah je trenutno čas za razgovor kdo bo skrbel za stroko, ni pa izključeno, da bi se na tem mestu pojavilo kakšno žensko ime.
A dajmo času čas. Razveseljivo je, da se v slovenskem hokeju na travi stvari premikajo na bolje, vsekakor pa naj se to dogaja postopoma. Če se je lahko čakalo dolgih sedem let, se lahko počaka še kakšen mesec. Važno je le, da so stvari pred premiki dobro pripravljene.
(jč)


Dervaričeva ostaja v Zagrebu

Potem, ko so se pogovori med Moravskimi Toplicami in zagrebško Mladostjo o prestopu Petre Dervarič k omenjenemu klubu navezovali pretežno na zimsko sezono in turnir evropskega pokala na Škotskem, so pri hrvaških prvakinjah izrazili željo, da bi se prestop podaljšal še za sezono igranja na prostem. Mladost je namreč prvak tudi na prostem in bo maja sodeloval na evropskem turnirju v Gibraltarju. Petra pa bi v tem tekmovanju, kot tudi v hrvaškem prvenstvo lahko klubu pomagala za napredovanje v višji kakovostni razred oziroma k ubranitvi državnega naslova. V Moravskih Toplicah predlogu niso nasprotovali, saj v tej sezoni nimajo drugih načrtov kot igranje v domačem prvenstvu, Dervaričeva pa bi pridobila nove izkušnje, ki bi jih pozneje lahko kot trenerka porabila pri hokejskem delu v Sloveniji.
(jč)


Misel dneva

Kdor ni stresel vrečke od sesalca, ta ne ve, kaj je 50 odtenkov sive.


Morda niste vedeli (Planici ob bok)

Skoki v Planici so se začeli leta 1934 na t.i. Rožmanovi skakalnici, katero so zatem zamenjali za Bloudkovo skakalnico, na kateri so leta 1936 prvič preskočili 100 m. Leta 1969 se je pa začelo obdobje bratov Gorišek, ki sta postala vodilna svetovna strokovnjaka za gradnjo velikank. Sta tvorca vseh treh največjih letalnic na svetu. (V naslednjih dneh bo na klubski spletni strani - fotogalerija, foto reportaža z lanske Planice)


Na današnji dan

16. III. - Na Bavarskem se je leta 1911 rodil nemški zdravnik in nacist Josef Mengele. Bil je zdravnik v koncentracijskem taborišču Auschwitz, kjer je na ljudeh izvajal grozljive poskuse, zato se ga je prijel naziv "angel smrti".