Aktualno

Konec z dvoranskim hokejem

Že tradicionalno se končuje dvoranska sezona hokeja na travi z evropskimi klubskimi turnirji za članice in tako je tudi tretji februarski vikend dal najboljše pri nežnejšem spolu.
Osem najboljših evropskih ekip v dvoranski izvedbi hokeja na travi se je udarilo v beloruskem Minsku in tudi tokrat so se karte dobro premešale. V finale se je namreč ob nemškem Düsseldorfu dokaj presenetljivo uvrstila še ekipa španskih prvakinj Club campo de Madrid. Španke so bile precej enakovredne nasprotnice varovank nemškega trenerja Nicolaia Sussenburgerja, a so na koncu le morale priznati premoč Nemkam, ki so zadele v 6. minuti iz igre in v 35. minuti iz kazenskega strela. Ta kakovostni razred zapuščata ekipi iz Litve in Ukraine in se selita v drugi kakovostni razred Trophy, ki se je potegoval za napredovanje v hokejski raj na Škotskem. Tamkajšnji Dundee je bil organizator turnirja, ki je bil za slovenske ljubitelje hokeja na travi še posebej zanimiv. Turnirja se je namreč udeležila zagrebška Mladost v njenih vrstah pa v času dvoranskega hokeja igra slovenska hokejistka na travi Petra Dervarič. Prav Petra je na zadnjem srečanju proti domači ekipi Wanderers dosegla dva zadetka, kar pa je bilo premalo za odmevnejši rezultat. V tej skupini se napredovanja veselijo dekleta švicarskega Rotweis Wettingena in belgijskega Royal Pingouin HC, medtem ko v najnižji razred izpadeta omenjena Mladost in Ards Ladies HC iz Severne Irske. Ekipe tretjega kakovostnega razreda pa je gostil ruski Pavlovskii Posad, ki je že pred tednom bil organizator evropskega turnirja, saj je gostil tudi članske ekipe. Prav domačini, ekipa Dinamo Elektrostal se je ob švedski ekipi Partile SC uvrtila v razred Trophy. V primerjavi z minulimi leti se na samem vrhu najboljših evropskih ekip ni nič spremenilo, saj so tudi v lanskem letu bili najboljši v dvorani pri članih in članicah predstavniki Nemčije. Pri članih pa je že tri leta finalist dunajski Arminem.
Klubi bodo sedaj po kratkem premoru zamenjali dvoranske palice za tiste s katerimi igrajo na prostem. Omenimo, da številni evropski igralci zimsko sezono preživijo v Indiji, kjer se odvija tamkajšnjo prvenstvo, evropskim igralcem pa daje odlično možnost za zaslužek. Ja, indijska liga obrača več denarja v hokeju na travi kot bi pričakovali. To je tudi razlog, da predvsem Nizozemci v dvorani ne krojijo evropskega vrha.

Evropski pokali za igranje na prostem bodo potekali v prvi polovici maja, tudi z Triglavom Predanovci.

Foto: ekipa članic Triglav Predanovci

(jč)


Misel dneva

Pred zakonom smo vsi enaki. Po poroki pa nič več!


Morda niste vedeli

Neverjetno kako nenavadne stvari včasih odločajo o zelo pomembnih stvari. Ena od takih je razlog, zakaj je Napoleon bil poražen v Rusiji. Napoleon je zelo dosti dal na to, da so vojaki bili lepo oblečeni. Vsled tega so imeli na lepe uniforme prišite gumbe iz kositra. Za kositer pa je znano, da pri mrazu večjem od -13.2 razpade. In ker je v času vojskovanja bilo hladneje so vojakom razpadali gumbi, kar pomeni, da so jim padale hlače in se niso mogli vojskovati, niti se gibati.


Na današnji dan

24. II. 1848. je v Londonu v nemškem jeziku bil objavljen "Manifest komunistične partije", katerega sta po odloku Kongresa tajne delavske stranke "Zveze komunistov", ki je potekal novembra 1847, prav tako v Londonu napisala Karl Marks in Friderih Engels.