Aktualno

Triglav Predanovci priigrali napredovanje v višji razred / Mladost premočna za Moravske Toplice / Nemcem klubski dvoranski naslov v hokeju

Hokejisti Triglava Predanovci so po lanskem dvoranskem naslovu prevzeli organizacijo evropskega dvoranskega turnirja kategorije Challenge II in svojo obveznost opravili z odliko, tako glede organizacije kot rezultatsko. V Zeleni dvorani v Puconcih so varovanci trenerja Vitomirja Fujsa vse tekme dobili prepričljivo, za popolno zadovoljstvo pa je zmanjkala le zmaga proti sicer dobrim Turkom. A tudi v tej tekmi so bili povsem enakovredni in zgolj nekaj napak s preigravanjem v obrambi je razlog da uspeh ni popoln. A to ne pokvari splošnega vtisa, saj se je ekipa uvrstila v višji kakovostni razred (Challenge I), kjer pa bodo po vsej verjetnosti igrali letošnji zmagovalci prvenstva Slovenije, ekipa Lipovcev. Kljub dejstvu, da je zmagovalec turnirja turška ekipa Highway, se le-ta ni uvrstila v višji kakovostni razred, ampak bo ob domačinih napredovala tretje uvrščena ekipa turnirja, madžarski Epitök. Turki imajo namreč pri EHF ''kazenski dobropis'' zaradi grehov iz preteklosti in so obstali v tem kakovostnem razredu.
Kot rečeno je turnir potekal ob dobri organizaciji, ki je že tradicionalno dobra, kadar se v organizacijo poda Triglav, razveseljivo pa je, da si je tekme ogledalo lepo število domačinov. V skladu s tradicijo so po izboru klubov na koncu podelili plakete za najboljše strelce, vratarje in igralce. Če sta za prvi in drugi izbor bila zbrana Turka, je za najboljšega igralca bil izbran Tadej Mikola iz domačega Triglava.
S tem pa dvoranskega hokeja še ni konec. Prihajajoči vikend se bodo za naslove najboljših udarile še članice v vseh kakovostnih razredih. Za naše poznavalce bo najzanimivejši turnir kategorije Trophy, kjer bo ekipi Mladosti pomagala v zahtevni nalogi - ostati v drugem kakovostnem razredu ženskega klubskega hokeja donedavna igralka Moravskih Toplic, Petra Dervarič.

Foto: Tadej Mikola (najboljši igralec turnirja)

Challenge II, Puconci

Anavrita (Gre) : Triglav Predanovci 0:13 (0:7)
Triglav Predanovci : Higway (Tur) 3:5 (1:3)
Kutaisi (Geo) : Triglav Predanovci 0:7 (0:2)
Triglav Predanovci : Elektro Vojvodina (Srb) 7:4 (2:3)
Aker (Nor) : Triglav Predanovci 2:9 (2:3)
Triglav Predanovci : Epitök (H) 5:2 (2:2)

(jč)


Mladost premočna za Moravske Toplice

Članice HK Moravske Toplice so tudi v sezoni 2015/16 tekmovale v hrvaško-slovenski ligi in ponovno zaznamovale omenjeno prvenstvo kot pomemben kandidat za najvišje naslove. Po rednem delu so naše tekmovalke zasedle tretje mesto in kot najboljši tuji klub imele pravico igranja v super finalu, ki se tradicionalno igra v Sloveniji. Vse ostale tekme se namreč odigrajo v Zagrebu ali v Zelini, ki je v zadnjem obdobju najmočnejši hokejski center na Hrvaškem.
Letošnji super finale se je odigral v Zeleni dvorani v Puconcih, neposredno po zaključnem ceremonialu evropskega klubskega turnirja, nasproti našim igralkam pa se je postavila ena najmočnejših ženskih ekip v tem delu Evrope, ekipa Mladosti iz Zagreba. Finale je imel še poseben naboj, saj v dvoranskem prvenstvo za hrvaške prvakinje nastopa igralka Petra Dervarič, ki je še v jesenskem delu nosila dres Moravskih Toplic. Prav Petra je bila prvo ime finala, katerega so po pričakovanju dobile favorizirane igralke Mladosti, saj je dosegla kar pet zadetkov. Končni rezultat je bil 9:3, igralke Moravskih Toplic pa lahko žalujejo za zgrešenim kazenskim strelom in za številnimi neizkoriščenimi priložnostmi. A kljub temu so v klubu z prikazanim zadovoljni in kot kaže se bodo članice prihodnje leto prvič udeležile evropskega dvoranskega pokala kategorije Challenge. Kako resno jemljejo hokej v ekipi Mladosti kaže podatek, da imajo za trenerja strokovnjaka iz Nizozemske. Omenjeni klub pa je medtem že odpotoval na Škotsko, kjer bo prihodnji vikend potekalo klubsko prvenstvo Evrope kategorije Trophy.
(jč)


Nemcem klubski dvoranski naslov v hokeju

Minuli vikend je za ljubitelje dvoranske verzije hokeja na travi bil v znamenju bojev za evropske klubske lovorike na vseh ravneh. Naj kvalitetnejši klubi so se zbrali v nemškem Hamburgu, kjer so domačini, ekipa Harvestehuder v finalu premagali avstrijski Arminen, (že tudi klubske prvake) in po zmagi z 2:1 naslov vrnili v Nemčijo. V srečanju za 3. mesto pa so igralci Partile Sc iz Švedske, presenetljivo, kar s 4:1 odpihnili favorizirane Angleže East Grinstead. V nižji kakovostni razred se selijo Čehi in Švicarji.
Drugi kakovostni razred (Trophy) se je udaril v ruskem Pavlovskem Posadu. Tu sta se v srečanju za napredovanje v najvišji kakovostni razred najprej pomerili ekipi belgijskega Royal HC Namur in nizozemskega Amsterdama, ki je sosede odpihnil z visokih 4:10. v drugem srečanju pa so Škoti (Inverleith) bili poraženi od domačega Dinama Elektrostal z 2:4. Iz te skupine so izpadli predstavniki Ukrajine in Francije.
Tretji kakovostni razred, Chalenge I se je za napredovanje potil v bolgarski Varni, turnir pa je največ zadovoljstva prinesel našim južnim sosedom, ekipi Mladosti (ki v pred tekmovanjih ni blestela) in danskemu Slagelseju, sicer znancem naših klubov. Iz te kategorije so izpadli Finci in Irci.
Dogajanja v dvorani se bodo zaključila naslednji vikend, ko bodo tovrstna tekmovanja potekala še za nežnejši spol.
(jč)


Misel dneva

Organ govora niso usta, temveč srce. (M.de Cornouardt)


Morda niste vedeli

Ko priteče voda iz globin v Termah 3000 je povsem brezbarvna. Barvo dobi pozneje, ko številni minerali v vodi ob kontaktu s kisikom oksidirajo.


Na današnji dan

17. 2. 1600: Italijanskega filozofa, astronoma in matematika Giordano Bruna so v Rimu zažgali kot heretika v imenu rimsko katoliške inkvizicije. Bil je začetnik modernega pristopa znanosti, propagiral pa je heliocentrično učenje Nikola Kopernika. Trdil je, da zemlja ni središče vesolja, vsled česa je presedel v temnici sedem let. A se tudi po tem ni odrekel svojim pogledom.