Članska naslova Moravskim Toplicam in Lipovcem / Dervaričeva z Mladostjo prvak

Bolj napetega, bolj negotovega, kolj kakovostnega, bolj... finalnega turnirja si slovenski ljubitelji dvoranskega hokeja na travi v sedanjih razmerah zagotovo niso mogli želeti. Celo v srečanjih, kjer je bil končni rezultat višji od dva zadetka razlike smo višanje rezultata videli v izdihljajih tekem in tokrat lahko z gotovostjo trdimo, da na finalnem druženju ni bilo nikomur dolg čas. 
Kljub dejstvu, da so dosedanje tekme v selekciji U10 bile povsem izenačene, je tokrat bila ekipa Lipovcev zasluženo boljša, saj najmlajši igralci Moravskih Toplic priložnosti niso znali spremeniti v zadetek, svoje pa je prispevala tudi viroza pri kar štirih igralcih, ki pa finala kljub bolezni niso želeli izpustiti. V selekciji U13 so igralci Moravskih Toplic sicer veljali za rahlega favorita, a Triglav je imel svojega jokerja v Jerneju Horvatu, ki že najmanjšo priložnost zna izkoristiti v zadetek. Prav zato mu je trener Moravskih Toplic ''obesil'' na hrbet igralca, ki ga je nevtraliziral, kar je verjetno bilo odločilno za zmago Moravskih Toplic. Bolj izenačeno kot kaže rezultat je bilo tudi srečanje v selekciji U19, kjer so favorizirani triglavani vse do sredine drugega dela lomili odpor Lipovcev. In ko je že dišalo po zadetku je v vratih Lipovcev poskrbel za jezo triglavanov odlični Miha Zadravec. Vsekakor zaslužena zmaga Triglava, Lipovcem pa čestitke za dober odpor. Ja, za dobro srečanje sta potrebni dve dobri ekipi.
Ženski finale je ponudil več od pričakovanega. Ekipa Moravskih Toplic je bila tekom celotnega srečanja v premoči, a tega ni uspela spremeniti v izdatnejšo rezultatsko prednost. Svojo zagotovo najboljšo hokejsko predstavo doslej je pokazala Melanie Smodiš, ki je tokrat bila motor ekipe Moravskih Toplic dobro pa so se vključevale ostale igralke. Še najbolj je škripalo v zaključkih akcij. Razveseljivo je, da so se dobro vključile v ekipo Triglava novinke, ki bi ob dobrem delu kaj lahko postale pomemben člen ekipe. Posebna zgodba je bil moški finale. Če kdaj, potem moramo letos priznati, da so člani Lipovcev premagali Triglav v finalu predvsem zaradi več izkušenj iz preteklosti. Lipovci so igrali zelo defenzivno s protinapadi, kar je nekoč krasilo to ekipo - ko je bila še mlajša, saj so se dobro zavedali, da ne morejo dirjati z mladci iz Triglava. Le-ti pa so ztežka prebijali obrambno linijo kateri še vedno poveljuje zimzeleni Franc Maučec. In če so slučajno le prišli do strela, je v vratih blestel vratar Lipovcev Jernej Vučko, ki je zagotovo bil prvo ime tekme in ki je glavni krivec da so igralci Triglava zapuščali dvorano sklonjenih glav. Pa še ena nenavadnost je zaznamovala finale: obe ekipi sta skupaj imeli kar trinajst kratkih kotov od katerih ni bilo prav nobenega izplena. Res nenavadno. A zdaj je zgodba končana in na popravni izpit na domačem prvenstvu bo treba čakati slabo leto.
Dvoranskega hokeja pa še ni konec. Prihajajoči podaljšani vikend bo v Zeleni dvorani v Puconcih evropski turnir kategorije Challenge z Triglavom Predanovci v vlogi tekmovalne ekipe in organizatorja, v nedeljo pa bo uro po koncu turnirja (ob 17.00) še finale hrvaško slovenske lige za članice. Prvič bo nasproti igralkam Moravskih Toplic v dresu Mladosti igrala Petra Dervarič.

Finalne tekme:
U10
Lipovci : Moravske Toplice 3:0 (1:0)
Strelca za Lipovce: Marcel Stanko 2 in Alen Maučec.

Najboljši strelec: Alen Maučec (7 golov), Lipovci
Najboljši igralec: Marcel Stanko, Lipovci
Najboljša vratarka: Špela Berden, Lipovci

U13
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:5 (2:2)
Strelec za Triglav: Domen Dšuban 2.
Strelci za M.Toplice: Niko Gjergjek, Luka Rantaša, Nikola Prelič in Laura Schmidlechner 2.

Najboljši strelec: Jernej Horvat (12 golov), Triglav Predanovci
Najboljša igralka: Laura Schmidlechner, Moravske Toplice
Najboljši vratar: Benjamin Schmidlechner, Moravske Toplice

U19
Triglav Predanovci : Lipovci 6:1 (2:1)
Strelci za Triglav: Tadej Horvat 4, Nejc Potokar in Domen Godina.
Strelec za Lipovce: Luka Vegič.

Najboljši strelec: Tadej Horvat (16 golov), Triglav Predanovci
Najboljši igralec: Nejc Potokar, Triglav Predanovci
Najboljši vratar: Miha Zadravec, Lipovci

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:2 (2:1)
Strelki za M.Toplice: Tanja Könye 2 in Tjaša Vrečič.
Strelki za Triglav: Mateja Grah in Sabina Sočič.

Najboljša strelka: Mateja Grah (7golov), Triglav Predanovci
Najboljša igralka: Melanie Smodiš, Moravske Toplice
Najboljša vratarka: Staša Zorko, Triglav Predanovci

Člani
Triglav Predanovci : Lipovci 0:2 (0:1)
Strelca za Lipovce: Jure Gruškovnjak in Dominik Mesarič.

Najboljši strelci: Uroš Vereš, Triglav Predanovci, Dominik Mesarič in Robert Mesarič, oba Lipovci
Najboljši igralec: Tadej Mikola, Triglav Predanovci
Najboljši vratar: Jernej Vučko, Lipovci
(jč)


Dervaričeva z Mladostjo prvak

Minuli vikend je bilo končano tudi prvenstvo Hrvaške v dvoranskem hokeju za članice in člane. Naši južni sosedje so imeli zaključni turnir v epicentru hrvaškega hokeja na travi, v Zelini. Tokrat se je zgodilo prvič, da sta v ženskem finalu nastopali ekipi v katerih igrata tudi Slovenki. Če je dodana vrednost Zrinjevca Andreja Rituper, je to pri drugem finalistu, Mladosti, Petra Dervarič. V finalu je več razloga za veselje imela slednja, saj je Mladost slavila z visokih 8:0. Petra Dervarič je prispevala zadetek in bila zaslužna še za tri. Prihajajoči vikend jo bomo videli na delu v Puconcih, naslednji vikend pa z Mladostjo potuje na Škotsko na evropski turnir kategorije Trophy.
Z Zelino sta postala prvaka v konkurenci članov tudi nekdanja igralca Triglava in slovenska reprezentanta Gregor in Anže Fujs.
(jč)


Misel dneva

Policist: "Lovimo mi tudi "'velike ribe". A jih kot pravi športni ribiči potem takoj izpustimo."


Morda niste vedeli

Leta 1919 je Toure de France začelo 69 kolesarjev, a ga je končalo zgolj 10.


Na današnji dan

11. februarja leta 1971 je 87 držav, med njimi tudi Velika Britanija, Sovjetska zveza in Združene države Amerike, podpisalo sporazum o prepovedi uporabe jedrskega orožja v mednarodnih vodah.