Le še finalne tekme

Naša namigovanja, da bo letošnje prvenstvo zelo izenačeno se je povsem uresničila. Že vrsto let se ni zgodilo, da bi ne le zadnji turnir, ampak zadnje tekme odločale o finalistih. In prav to se je zgodilo tokrat. Za povrh pa so srečanja zanimiva, dopadljiva in izenačena v prav vseh kategorijah.
Pravzaprav v nižjih selekcijah ni bilo večjih presenečenj, zagotovo pa bo finale v selekciji U10 in U13 bolj izenačen kot tisti v selekciji U19, kjer ima ekipa Triglava daljšo in močnejšo klop in bi bilo vse razen zmage fantov v rumenem presenečenje.
Še en izenačen dvoboj so odigrale članice Triglava Predanovci in Moravskih Toplic, ki so izenačile v zadnji minuti, a imele možnost da se rešijo že prej. In tudi tu se nakazuje izenačeno srečanje, brez prednosti posamezne ekipe.
Dogajanje v konkurenci članov pa je najbolj spominjalo na potres v nočnih urah, ko komaj jutro pokaže vse razsežnosti razdejanja. In tak scenarij so doživljali igralci Moravskih Toplic, ki so po dveh zakockanih priložnostih lovili finale, za kar bi rabili še pomoč Triglava. Kdo se ne spomni prvega turnirja v Lendavi, ko so tri minute do konca v srečanju z Triglavom imeli gol prednosti in na koncu bili poraženi. In kdo se ne spomni zadnjega turnirja, ko so v srečanju z Lipovci igrali 2:2 in tri krat zadeli vratnico iz kazenskih strelov. Prav zaradi tega so za napredovanje rabili dve zmagi in poraz Lipovcev v srečanju z Triglavom. Začelo pa se je po njihovih notah, saj so v prvem srečanju premagali Triglav potem pa v izenačenem srečanju bili prekratki za dva zadetka v srečanju z Lipovci. Sol na rano pa je bil neodločen rezultat Triglava in Lipovcev, ki sta spet finalista, srečanje pa je pokazalo, da tokrat za razliko od lanskega leta noben klub ne bo imel vlogo favorita.
Članice Moravskih Toplic so gostovale v sklopu hrvaško-slovenske lige v Zelini in prikazale dve zelo dopadljivi srečanji. Najprej so v izenačenem in kvalitetnem srečanju z favoriziranim Zrinjevcem ob polčasu držale neodločen rezultat, v nadaljevanju pa bile poražene z 5:3 ob dejstvu, da sta doma ostali maturantka Lara Črnko in obolela Laura Schmidlechner. V naslednjem srečanju pa so se znesle nad Trešnjevko in to predvsem v drugem delu, ko so zadele večino zadetkov.
Za zaključek domačih dvoranskih hokejskih aktivnosti nam je ostal še finalni turnir, ki bo prihajajoči vikend v Zeleni dvorani v Puconcih, naslednji vikend bi naj bil finale hrvaško-slovenske lige (verjetno tudi v Puconcih) in povsem za zaključek še evropski turnir prav tako v Puconcih, kjer se bo pokazala v srečanju z konkurenco ekipa Triglava.

DP, M.Sobota
U10
Lipovci : Moravske Toplice 2:1 (2:0)
Strelca za Lipovce: Alen Maučec in Marcel Stanko.
Strelec za M.Toplice: Jožek Sambt

U13
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:4 (2:2)
Strelci za M.T.:Nikola Prelič 2, Alex Elijaš, Ema Vöröš in Luka Rantaša.
Strtelci za T.P.: Jernej Horvat 3 in Lee Ratnik.

Lipovci : Moravske Toplice 0:2 (0:0)
Strelca za M.T.: Ema Vöröš in Alex Elijaš.

Triglav Predanovci : Lipovci 6:1 (3:1)
Strelci za Triglav:Domen Dšuban 2, Jernej Horvat 3 in Lee Ratnik.
Strelec za Lipovce: Marcel Stanko.

U19
Lipovci : Triglav Predanovci 1:6 (0:4)
Strelec za Lipovce: Jure Gruškovnjak.
Strelca za Triglav: Tadej Horvat 3 in Nejc Potokar 3.

Članice
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:2 (2:0)
Strelki za Triglav: Mateja Grah in Sanja Kropec.
Strelki za M.Toplice: Tanka Könye in Melanie Smodiš.

Člani
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:1 (1:1)
Strelca za M.Toplice: Julien Panker in Sašo Dervarič.
Strelec za T.P.: Gregor Bukvič.

Lipovci : Moravske Toplice 5:3 (2:1)
Strelci za Lipovce: Franc Maučec 2, Robert Mesarič 2 in Dominik Mesarič.
Strelci za M.T: Dejan Kučan, Filip Bencik in Sašo Dervarič.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:4 (2:2)
Strelci za T.P.: Tomaž Panker, Gregor Bukvič 2 in Nejc Potokar.
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 2, Dominik Mesarič in Uroš Stanko.

Hr-slo liga, Zelina
Zrinjevac : Moravske Toplice 5:3 (2:2)
Strelke za M.Toplice:Tanja Kőnye 2 in Sanja Kropec.

Moravske Toplice : Trešnjevka 8:2 (3:2)
Strelke za M.Toplice: Sanja Kropec 6, Tanja Könye in Melanie Smodiš.
(jč)


Misel dneva

Nihče ni nikoli tako velik kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku.


Morda niste vedeli

Trenutno je v svetovnih oceanih okrog 150 milijonov ton odpadne plastike.


Na današnji dan

3.II.: Leta 1758 se je rodil slovenski pesnik in časnikar, razsvetljenec Valentin Vodnik. V kmečko-obrtniški družini v Zgornji Šiški blizu Ljubljane rojeni Valentin Vodnik je med drugim napisal Veliko pratiko in Malo pratiko (1795-1806). V letih 1797-1800 je dvakrat tedensko izdajal prvi slovenski časopis Lublanske novice. Leta 1799 je izšla knjiga Kuharske bukve, leta 1818 pa Babištvo, priročnik za porodničarke. Napisal je več učbenikov za osnovne šole in nižje gimnazije. Te so prišle ob pomanjkanju učnih knjig v času Ilirskih provinc še kako prav, pomagale pa so vsaj k delni uresničitvi zamisli o pouku v slovenskem jeziku. Pesniti je začel pod Pohlinovim vplivom. Svoje prve pesmi je objavljal v zborniku Marka Pohlina Pisanice. Med njimi je bolj znana pesem Zadovolne Krajnc, razsvetljenska hvalnica preprostemu Slovencu. Prvo slovensko pesniško zbirko Pesme za pokušino je izdal leta 1806.