Aktualno

Moravske Toplice iz štirih kazenskih strelov štiri krat v vratnico / Nizozemke najboljše v Evropi

Pod streho je tudi drugi tekmovalni dan dvoranskega prvenstva v hokeju na travi. Pravzaprav bi kot opis dogodkov kaj lahko prepisali tekst iz prvega dne saj smo tudi tokrat videli zelo izenačene dvoboje, če dneva nebi popestrili igralci in igralke Moravskih Toplic, ki so tekom dneva imeli kar štiri kazenske strele in vedno znova zadeli vratnico ali prečnik.
A pojdimo po vrsti. V selekciji desetletnikov smo gledali še eno lepo tekmo s kvalitetnimi potezami, podobno kot v konkurenci trinajst letnikov. Tu so iz boja za finale izpadli naraščajniki Lipovcev, ki pa so najmlajša ekipa v tej konkurenci. Pri devetnajst letnikih so igralci Lipovcev brez odličnega Blaža Toplaka imeli majhne možnosti za uspeh, kar se je potrdilo tekom srečanja. Še en izenačen dvoboj so prikazale članice Triglava in Moravskih Toplic. Slednje so imele rahlo premoč, prve pa z pridom izkoriščale napake Moravskih Toplic, ki so naivno delale napake v strelnem polkrogu, posledično pa iz kratkih kotov dobivale zadetke. Tokratni krvnik Moravskih Toplic je bila povratnica v ekipi Mateja Grah. Za Moravske Toplice je iz kazenskega strela zadela vratnico Lara Črnko.
V konkurenci članov pa smo po dolgih letih prišli v situacijo, ko pred zadnjim turnirjem rednega dela nimamo znanih finalistov. Pravzaprav imamo enega, za drugega pa se potegujeta ekipi Lipovcev, ki so v točkovni prednosti in Moravske Toplice, ki so si dobro zakuhali položaj in se sedaj morajo reševati tudi s tujo pomočjo. Moravske Toplice morajo namreč za preboj v finale premagati oba nasprotnika, pri čemer pa Triglav mora premagati Lipovce. Verjetno kar težka misija, ki pa ni nemogoča po tem kar smo videli minulo nedeljo. Vsa srečanja so bila zelo izenačena, tudi tista med Triglavom in Moravskimi Toplicami, čeprav so prvi zmagali precej prepričljivo in povsem zasluženo, saj so igralci Moravskih Toplic naredili nekaj res naivnih napak. V dvoboju med Lipovci in Moravskimi Toplicami pa so slednji imeli kar tri kazenske strele. Prvega ni izkoristil mladi Panker pod ostala dva pa se kot grešnik mora podpisati Peter Fras. In tako smo prišli v situacijo, ko bodo tekme zadnjega tekmovalnega dne rezultatsko pomembne in ne zgolj formalnost. Naslednji turnir bo prihajajoči vikend ponovno v športni dvorani Osnovne šole 3 v Murski Soboti, z začetkom tekem ob 9.00 uri. Razen domačega prvenstva pa bodo igralke Moravskih Toplic popoldan odpotovale še v hrvaško Zelino, kjer bodo odigrale zadnji tekmi rednega dela hrvaško-slovenske lige.

U10
Moravske Toplice : Lipovci 3:4 (1:1)
Strelca za M.Toplice: Jožek Sambt in Ema Vöröš 2.
Strelca za Lipovce: Marino Koren in Alen Maučec 3.

U13
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:3 (1:2)
Strelca za M.Toplice: Danaja Škrilec in Nikola Prelič.
Strelci za Triglav: Tilen Car, Lee Ratnik in Jernej Horvat.

Triglav Predanovci : Lipovci 3:1 (2:1)
Strelci za Triglav: Jernej Horvat, Domen Dšuban in Tilen Car.
Strelec za Lipovce: Aleš Dravec.

Lipovci : Moravske Toplice 0:4 (0:2)
Strelci za M.Toplice: Niko Gjergjek, Alex Elijaš in Ema Vöröš 2

U19
Triglav Predanovci : Lipovci 5:2 (4:0)
Strelci za Triglav: Nejc Potokar, Jernej Horvat 2 in Domen Godina 2.
Strelec za Lipovce: Luka Vegič 2.

Članice
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:5 (2:1)
Strelki za Triglav: Mateja Grah 5 in Melani Ratnik.
Strelke za M.Toplice: Tjaša Vrečič 2, Lara Črnko 2 in Tanja Könye.

Člani
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:9 (1:5)
Strelca za M.Toplice: Dejan Küčan 2 in Peter Fras.
Strelci za Triglav: Tomaž Panker 3, Tadej Mikola, Uroš Vereš 2, Domen Godina in Tadej Horvat 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:4 (4:3)
Strelca za Triglav: Sašo Mikola in Uroš Vereš 3.
Strelci za Lipovce: Dominik Mesarič, Robi Mesarič, Gorazd Zajc in Uroš Stanko.

Lipovci : Moravske Toplice 2:2 (2:1)
Strelca za Lipovce: Dominik Mesarič in Luka Vegič.
Strelca za M.Toplice: Julien Panker in Dejan Küčan.
(jč)


Nizozemke najboljše v Evropi

Če so se prejšnji podaljšani vikend za naslove najboljših reprezentanc v dvoranskem hokeju pomerili člani, je minuli vikend bil namenjen nežnemu spolu. Tekmovanja na reprezentančni ravni so potekale v vseh kakovostnih razredih. V tistem najmočnejšem so se reprezentance pomerile v beloruski prestolnici Minsk, od koder se najboljše volje vračajo reprezentantke Nizozemske, ki so zmagale pred presenečenjem prvenstva, reprezentanco Poljske. Iz prvega kakovostnega razreda sta izpadli Avstrija in (presenetljivo) Belgija. Drugi kakovostni razred pa je imel za prizorišče francoski Chambrai, ki je največ veselja prinesel Rusinjam in drugo uvrščenim Švicarkam, iz te skupine pa sta izpadli reprezentanci Hrvaške in Walesa.
(jč)


Misel dneva

Če bi ženske manj spraševale, bi moški manj lagali.


Morda niste vedeli

O Jovanki Broz, soprogi Josipa Broza - Tita je je najvišji vrh SFRJ v obdobju 1974-88 razpravljal kar 59 krat. S Titom so jo nazadnje videli v javnosti 14. junija 1977 na sprejemu pri norveškem premierju, dve leti pozneje pa se je Tito odselil iz njunega skupnega doma. Tito Jovanke ni sprejel niti pred smrtjo, Jovankino prisotnost na Titovem pogrebu pa je izborila Indira Gandhi, indijska premierka. Zadnjih 33 let svojega življenja je Jovanka (rojena Budisavljević) preživela v popolni izolaciji.


Na današnji dan

27. 1.: Leta 1973 se je s podpisom mirovnega sporazuma uradno končala vietnamska vojna. Le-ta (znana tudi kot druga indokinska vojna) je bil vojaški spopad med Severnim Vietnamom na eni strani ter ZDA in Južnim Vietnamom na drugi strani, ki je potekal na ozemljih današnjega Vietnama, Laosa in Kambodže. Spopad se je začel 1. novembra 1955 po prvi vojni v Indokini in je trajali vse do 30. aprila 1975, ko je padel Saigon. Vojna je nastala kot posledica političnih in vojaških razmer med hladno vojno, v kateri si je komunistični Severni Vietnam želel priključiti kapitalistični Južni Vietnam, ki je bil pod političnim in vojaškim vplivom ZDA.