Nikoli bolj izenačeno

Jubilejno 25. dvoransko prvenstvo Slovenije v hokeju na travi se je začelo z turnirjem v Lendavi, v mestu, kjer imajo igrišče z umetno travo in kjer bi v prihodnosti lahko bil nov hokejski center. In če je skoraj vsako prvenstvo v tem času imelo svojo prepoznavnost, moramo za tokratni uvodni turnir priznati, da prav nikoli ni bilo bolj izenačenega uvoda od letošnjega.
Že deset letniki so številnim gledalcem dali možnost za glasno navijanje. Ni dvoma, da v tem prednjačijo navijači Lipovcev, a tudi simpatizerji Moravskih Toplic so jim dobro vračali. In v takem tonu se je tekma končala z golom prednosti za naraščajnike iz najbolj hokejske vasi v Sloveniji. Še več napetosti, s številnimi domiselnimi potezami so ponudili trinajstletniki. Predvsem dvoboj med Triglavom in Moravskimi Toplicami je bil prava poslastica in delitev točk je tudi najbolj pravičen izid. V kategoriji mlajših mladincev so bolje začeli Lipovčarji, a se je pozneje pokazalo, da ima Triglav daljšo klop in s tem večjo izbiro, kar je rezultiralo z zadetki v izdihljajih srečanja.
Po daljšem obdobju smo videli dvoboj članic med Triglavom in Moravskimi Toplicami, ko za slednje ni igrala nobena od sester Dervarič. Če je starejša Sandra v pričakovanju materinstva, je mlajša že dober mesec članica zagrebške Mladosti in je na tekmi bila zgolj kot gledalka, oziroma trenerka selekcije U10. Po slabi predstavi na pripravljalnem turnirju v Puconcih sredi decembra, smo vsi pričakovali kako se bodo dekleta Moravskih Toplic pobrala in kakšen odpor bodo nudile tekmicam. Toda generalka dan prej, ko so Moravske Toplice gostovale v sklopu hrvaško-slovenske lige v Zagrebu je pokazala, da se stvari popravljajo in to je bilo videti tudi na parketu. Hokejistke Triglava so sicer povedle za dva zadetka, pa so jih igralke Moravskih Toplic do konca srečanja dohitele. Bomo pa v nadaljevanju zagotovo videli precej napetosti v tej kategoriji.
Prave poslastice so bile tekme članov in verjetno ne bomo pretiravali, če povemo, da so prava popestritev turnirja bili igralci Moravskih Toplic. V dvoboju z Lipovci so namreč bili povsem enakovreden nasprotnik in vprašanje je, kako bi se končalo srečanje če sodnik nebi spregledal vsaj tri kratke kote v korist "zdraviliščarjev"'. Po istem ključu, kot je potekalo finale zadnjega dvoranskega prvenstva v Ljutomeru med Triglavom in Lipovci je potekalo tudi prvo srečanje teh nasprotnikov. Enakovrednemu začetku je sledila rahla premoč Triglava, ki je bil boljši predvsem v fizični pripravljenosti. Prav zato se je mreža Lipovcev polnila predvsem v zadnjih minutah tega srečanja, kateremu pa je sledila še ena prava poslastica. Dvoboj med Triglavom in Moravskimi Toplicami je bil dobesedno negotov do zadnje sekunde, saj so slednji še štiri minute pred koncem imeli gol prednosti, pa je nato Panker rezultat poravnal, nakar je vsega tri sekunde pred koncem T. Mikola zadel z leve strani za končnih Triglav 6, Moravske Toplice 5. A vprašanje je, kaj bi bilo če bi Dervarič za M. Toplice zadel v pred zadnji minuti, ko je zgrešil strel na prazen gol. Vse to govori, da nas letos čaka zelo izenačeno prvenstvo, ki bo gledljivo le za tiste z močnimi živci. In sojenje? Dvoranski hokej je v tej prvini doživel že tudi lepše trenutke.

U10
Lipovci : Moravske Toplice 3:2 (1:1)
Strelci za Lipovce: Alen Maučec, Maruša Erjavec in Samo Vučko.
Strelca za M.Toplice: Nina Vink in Jožek Sambt.

U13
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:3 (3:2)
Strelci za M.Toplice: Nikola Prelič, Niko Gjergjek in Laura Schmidlechner.
Strelca za Triglav: Domen Dšuban 2 in Jernej Horvat.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:0 (2:0)
Strelca za Triglav: Jernej Horvat 3 in David Car.

Lipovci : Moravske Toplice 1:2 (0:2)
Strelec za Lipovce: Samo Vučko.
Strelca za M.Toplice:Niko Gjergjek in Nikola Prelič.

U19
Lipovci : Triglav Predanovci 2:6 (2:2)
Strelca za Lipovce: Luka Tinev in Blaž Toplak.
Strelci za Triglav: Tadej Horvat 3, Nejc Potokar, Žiga Janža in Domen Godina.

Članice
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 4:4 (2:1)
Strelke za Triglav: Melani Ratnik 2, Dorina Dšuban in Sanja Kropec.
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 2 in Laura Schmidlechner 2.

Člani
Lipovci : Moravske Toplice 7:5 (6:3)
Strelci za Lipovce: Julien Panker 3, Sašo Dervarič in Filip Bencik.
Strelci za Lipovce: Dominik Mesarič 2, Gorazd Zajc 2, Uroš Stanko, Robi Mesarič in Aleš Pavlinjek.

Triglav Predanovci : Lipovci 5:2 (2:2)
Strelci za Triglav: Nejc Potokar, Gregor Bukvič 2, Tadej Mikola in Uroš Vereš.
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič in Jure Gruškovnjak.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:6 (2:4)
Strelci za M.Toplice: Julien Panker, Peter Fras 2 in Sašo Dervarič 2.
Strelci za Triglav: Tadej Horvat, Uroš Vereš, Tadej Mikola 3 in Tomaž Panker.

HR-SLO liga, članice, Zagreb
Moravske Toplice : Mladost (2) 11:0 (5:0)
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 4, Laura Schmidlechner 4, Sanja Kropec, Tjaša Vrečič in Iva Marič.

Moravske Toplice : Mladost 0:12 (0:3)
(jč)

 


Misel dneva

Če ne morete leteti, tecite. Če ne morete teči, hodite. Če ne morete hoditi, se plazite. Karkoli že počnete, pojdite dalje. Martin Luther King


Morda niste vedeli

Čebele obstajajo že nad 40 milijonov let. Prilagojene so hranjenju z cvetnim prahom in nektarjem. Od panja se oddaljujejo do 2 km. V starem Egiptu so veljale za svete živali, saj so se že takrat zavedali da bi človeštvo brez opraševanja čebel izumrlo zaradi lakote. Slovenci smo na področju čebelarstva med vodilnimi na svetu. Začetnik sodobnega čebelarstva je Anton Janša in prav datum njegovega rojstnega dne (20. maj) predlaga slovenska čebelarska zveza za svetovni dan čebel. Na svetu je 20 000 vrst čebel.


Na današnji dan

14.1.1907: Rodila se je Astrid Lindgren, mladinska pisateljica, ki je najbolj zaslovela s Piko Nogavičko.