Aktualno

Dvorane spet polne hokeja

S prihajajočim vikendom se začenjajo tekme domačega prvenstva v dvoranskem hokeju. Tokrat spet z novim prirediteljem, a še prej, v soboto, se bo začelo tudi s tekmami srednje evropske lige (lani hrvaško-slovenske lige) v kateri so letos klubi iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

Zveza za hokej na travi Slovenije, ki je organizator prvenstva, je letos razpisala prvenstvo za starostne skupine z tri letnim razmikom. Tako bodo tekmovali 10-letniki, 13-letniki, tekmovalci kategorije U19, članice in člani. Razlog tiči v želji, da se isti igralci ne bi pojavljali v več selekcijah. Letošnji novi prireditelj je Lendava, kjer bo tudi uvodni turnir. To nedeljo se bo začelo ob 9.00 uri in končalo okrog 17.00. Naslednji vikend bodo tekme članic v omenjeni mednarodni ligi, zatem pa dva turnirja v dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti, ki je bila vrsto let domicilna dvorana slovenskega dvoranskega hokeja. Finalni turnir bo v Zeleni dvorani v Puconcih, kjer bomo 7. februarja dobili najboljše po selekcijah. Povejmo, da s tem še ne bo konec z dvoranskimi aktivnostmi. Lanski dvoranski prvak Triglav Predanovci bo odigral še tekme evropskega pokala, igralke Moravskih Toplic pa imajo možnost igranja finala lige, seveda če bodo eden od dveh najboljših klubov iz različnih držav.

In ker je dvoranski hokej postal v deželi ob Muri precej privlačen tudi za gledalce, smo lahko prepričani, da bodo tekme potekale v prijetnem vzdušju.
(jč)


Misel dneva

Dve stvari označujeta človeka: potrpežljivost, ko nima ničesar in obnašanje ko ima vse.


Morda niste vedeli

Sedem napak, s katerimi si zelo postaramo kožo:
- pomanjkanje spanca
- spanje z ličili
- prekrivanje aken
- zanemarjanje rok in vratu
- izogibanje sončni kremi
- kajenje
- hitro menjavanje kozmetičnih sredstev


Na današnji dan

7. II.: V New Yorku je leta 1943 v 86. letu umrl znameniti znanstvenik in elektrotehnični izumitelj Nikola Tesla. Tesla je v svojem življenju patentiral več kot 700 izumov.