Aktualno

Anže Fujs najboljši strelec med 19-letniki

Potem, ko so naši hokejski delavci v pričakovanju prvega turnirja v Puconcih, so naši južni sosedje že v polnem teku s tekmovanji. V prvem kolu so igralci Zeline odpravili Trešnjevko s prepričljivih 5:2 (Gregor Fujs 2 gola, Anže Fujs en gol). Precej pred člani pa so igralci selekcije U19, ki so s prvenstvom minuli vikend že končali. V močni konkurenci je postala prvak ekipa Zeline, za katero še igra mlajši od bratov Fujs, Anže, ki je z devetimi goli bil

tudi najboljši strelec v omenjeni selekiji. Zelina je v finalu s 4:2 premagala Trešnjevko, pri čemer je Anže zadel v polno dva krat.

Foto: Anže Fujs
(jč)

 


 

Misel dneva (tokrat malo drugače)

"Dosegel sem vrhunec uspeha v poslovnem svetu. V očeh drugih je moje življenje prispodoba za uspeh. Vendar sem imel poleg dela malo veselja ... V tem trenutku, ko ležim v bolniški postelji in se spominjam svojega življenja, spoznavam, da so vsa priznanja in bogastva, ki sem jih prejel s toliko ponosa, zbledela in postala nepomembna pred obličjem smrti ... Zdaj vem, da bi morali, ko pridobimo dovolj bogastva za celo življenje, iskati druge stvari, ki niso povezane z bogastvom. To bi moralo biti nekaj veliko bolj pomembnega: morda medčloveški odnosi, morda umetnost, morda sanje iz mladih dni ... Bog nam je dal čute, da občutimo ljubezen v srcu vsakogar in ne iluzij, ki nam jih prinaša bogastvo. Bogastva, ki sem ga pridobil v življenju, ne morem nesti s sabo. Kar lahko nesem s sabo so spomini, kot rezultat ljubezni ... To je pravo bogastvo, ki vas bo spremljalo, bo z vami, vam bo dalo moč in osvetlilo pot za naprej. Ljubezen lahko potuje tisoč kilometrov. Življenje je omejeno. Pojdite, kamor želite. Dosezite višine, ki si jih želite doseči. Vse je v vašem srcu in v vaših rokah. Katera postelja je najdražja na svetu? Bolniška postelja. Lahko nekoga zaposlite, da vozi avto namesto vas, da vam služi denar, ne morete pa imeti nikogar, ki bi prenašal bolezen namesto vas. Materialne stvari, ki se izgubijo, je mogoče najti. Obstaja pa ena stvar, ki je ni mogoče najti, kadar se izgubi, to je življenje ... Varujte sebe, skrbite za druge."

Misli Steva Jobsa (prepisane iz sobotnega Dela)


Morda niste vedeli

Letos 10. januarja je bil izmerjen rekorden sunek vetra v Sloveniji. Veter je zapihal z 221 km/h. V Novi Gorici pa je pred 30 leti bil izmerjen padavinski rekord Slovenije. V eni uri je padlo na kvadratni meter 140 l padavin.


Na današnji dan

9. XII.: Leta 1946 se je v Nürnbergu začelo sojenje nacističnim zdravnikom, obtoženih vojnih zločinov in zločinov proti človeštvu. V Izraelu so Adolfa Eichmanna leta 1961 spoznali za krivega v petnajstih točkah obtožnice, ki ga je med drugim bremenila zločinov proti človeštvu. Leto kasneje so ga usmrtili z obešanjem. Eichmann je edina oseba, ki so jo v Izraelu usmrtili po obsodbi civilnega sodišča.