Aktualno

Petra Dervarič v zagrebški Mladosti

Potem, ko smo v sezoni 2015/16 doživeli prvi profesionalni prestop v hokeju na travi v konkurenci članov, ko sta brata Fujs prestopila v ambiciozni hrvaški klub Zelina smo nekaj podobnega doživeli tudi v konkurenci članic. Po ponedeljkovem razgovoru predstavnikov Moravskih Toplic in zagrebške Mladosti je namreč znano, da se v hrvaško prestolnico seli

Petra Dervarič, ki je v zadnjem obdobju najbolj zaznamovala slovenski ženski hokej.
V dogovoru med predstavniki obeh klubov je bilo dorečeno, da se opravi prestop za zimsko sezono, torej za čas dvoranskega hokeja, z možnostjo, da se prestop podaljša tudi za igranje na prostem. Hrvaški klub je v zadnjih dveh letih prvak tako v dvoranskem hokeju kot tudi v hokeju na prostem. Da imajo velike ambicije potrjuje dejstvo, da so za treniranje članic pripeljali trenerja iz Nizozemske. Klub meseca februarja sodeluje v evropskem pokalu kategorije Trophy na Škotskem, kar je drugi kakovostni evropski razred, v tej skupini pa srečujemo klube iz hokejsko zelo uveljavljenih držav. In v kolikor bo dogovor podaljšan še za igranje na prostem, bo Petra Dervarič v mesecu maju z Mladostjo gostovala še v Gibraltarju, ki je letos organizator turnirja za igranje na prostem.
In kdo je Petra Dervarič. 22-letnica je absolventka na Pedagoški fakulteti, smer pred šolska vzgoja. V hokeju na travi je že krepko čez desetletje, ves ta čas pa jo odlikuje predvsem redoljubnost. Praktično ne manjka na nobenem treningu, v vseh teh letih pa je bila odsotna zgolj na eni tekmi članic, za katere je začela igrati že pred 15-im letom starosti, ko je za to rabila še zdravniški pregled. Izhaja iz zelo športne družine, saj sta tudi brat in sestra v hokejskih vodah. In kljub mladosti se že uveljavlja kot trenerka mlajših generacij, kjer so jo zelo dobro sprejeli tako otroci kot starši. V klubu so za njen prestop takoj dali soglasje, saj so prepričani, da se kaj lahko zgodi, da ta prestop ni vrhunec njene hokejske kariere. In tega ji seveda želimo vsi skupaj.
(jč)


Misel dneva

Ljudje se za svoj interes bojujejo veliko bolj kot za svoje pravice. Napoleon Bonaparte


Morda niste vedeli

Od leta 1815 je bilo že 210 mednarodnih vojn. Najkrajša je bila tista, ko se je Zimbabve leta 1895 predal Veliki Britaniji že po 36 minutah.


Na današnji dan

3.12. se je v Vrbi rodil France Prešeren, naš največji poet, ki je bil sicer izučen pravnik, a zaradi načina življenja tega poklica dolgo ni opravljal.