Aktualno

Gre Petra Dervarič igrat v tujino?

Po letošnjem odmevnem prestopu bratov Fujs iz HK Triglav Predanovci v trenutno najbolj vroči hokejski klub na Hrvaškem v Zelino, se nakazuje možnost, da se nekaj podobnega zgodi tudi v ženskem hokeju. Po turnirju v Zelini, kjer je sodelovala tudi ekipa članic Moravskih Toplic in kjer so članice odigrale odličen turnir (tri zmage in remi) se je možnost odhoda v tujino ponudila tudi Petri Dervarič, igralki, ki je najbolj zaznamovala slovenski ženski hokej v zadnjih petih letih. Petra je namreč dobila ponudbo HAHK Mladost iz Zagreba, sicer lanskih dvoranskih prvakinj Hrvaške. Klub je izrazil željo, da se Dervaričevo vklopi v igro že v dvoranskem prvenstvu, saj bo Mladost letos branila hrvaške barve v visoki kategoriji Trophy, kar je drugi kakovostni evropski razred. Turnir bo februarja na Škotskem.
Prestop pa še vedno visi v zraku. Pa ne zaradi matičnega kluba Moravskih Toplic, kjer so celo navdušeni, če ima katera od njihovih igralk možnost igrati v močnih klubih, temveč zaradi precej slabih pogojev, katere nudi omenjeni klub. Povejmo, da ima Mladost za treniranje ženske selekcije nizozemskega stratega Justina Freya. Novih izzivov si sicer želi tudi 22-letna Dervaričeva, a ne za vsako ceno. Zaveda se namreč, da prvi ponudbi lahko sledi še kakšna, morda iz druge hokejske sredine.
V Moravskih Toplicah pa imajo ob omenjeni Petri Dervarič, ki prihaja iz najbolj hokejske družine v Sloveniji, še nekaj igralk, ki bi kaj lahko igrale v močnih klubih. Tu je predvsem Tanja Könye, ki je trenutno najstarejša v vrstah članic (starejša Sandra Dervarič, sestra Petre je v pričakovanju materinstva), pa lanska najboljša igralka na prostem Lara Črnko, zadaj sta že zelo obetavni kadetinji Schmidlechnerjeva in Smodiševa, tu pa še ni konec deklet, ki veliko obetajo. No, morda pa se bo v tem času nivo organiziranosti v HK Moravske Toplice dvignili na tak nivo, da se bodo vsa ta dekleta hvalila, da igrajo v odličnem klubu - v Moravskih Toplicah in v druge sredine niti nočejo.

Petra

Foto: Levo Petra Dervarič (najboljša strelka minulega prvenstva) in Lara Črnko (najboljša igralka minulega prvenstva) na prostem
(jč)


Misel dneva

Svet ni poln idiotov. So pa tako strateško razporejeni,da vsak dan srečaš vsaj enega.


Morda niste vedeli

Deset simptomov raka, ki jih večina ljudi spregleda:
- dalj časa trajajoč kašelj in hripavost
- spremembe v delovanju črevesja
- spremembe v delovanju mehurja
- ponavljajoča se bolečina
- spreminjajoča se znamenja
- rana, ki se ne zaceli
- nepričakovana krvavenja
- nenadna izguba teže
- nepojasnjeni izrastki in zatrdline
- oteženo požiranje


Na današnji dan

24. 11. leta 1859 je bila objavljena knjiga angleškega naravoslovca Charlesa Darwina ''O nastanku vrst''. V biološki vedi in širše je povzročila tak preobrat kot v astronomiji Kopernikov spis O revolucijah nebesnih sfer. Tako kot je s Kopernikom Zemlja prenehala veljati za središče vesolja, je po Darwinu nehalo veljati prepričanje o stalnosti živalskih in rastlinskih vrst, pa tudi človek je bil uvrščen v evolucijsko verigo živih bitij.