Aktualno

Zima 2015 s slovenskim pridihom

Tradicionalni turnir v hrvaški Zelini imenovan po tamkajšnjem padlem borcu v domovinski vojni "Zima 2015" je bil pravi hokejski praznik dvoranskega hokeja na katerem so pomembno vlogo odigrali tudi slovenski hokejisti in hokejistke.
V konkurenci članic sta bila prisotna oba naša ženska hokejska kluba, Moravske Toplice in Triglav Predanovci. Če so prve odšle v Zelino z velikimi apetiti so slednje šle predvsem ... nabirat izkušnje, saj je od stare zasedbe bila v ekipi le Sanja Kropec. Prav zato slab rezultat ni poraz za ekipo temveč (upajmo) začetek nove zgodbe ženskega hokeja v Predanovcih. Njihove kolegice iz Moravskih Toplic pa so kljub odsotnosti Tanje Könye bile odlične. Dekleta so po rednem delu z dvema zmagama in remijem bile zgolj druge v skupini, saj so imele za gol slabšo razliko med danimi in prejetimi goli kot ekipa Mladosti. Tako jim je ostala tekma za tretje mesto, kjer so bile še enkrat suverene in brez poraza osvojile tretje mesto.
Tudi v konkurenci članov so sodelovali vsi slovenski klubi. Največ uspeha so imeli člani HK Lipovci, ki so se uvrstili v finale. Tokratni finale je bil sestavljen iz treh klubov, saj so bile tri skupine s po štirimi klubi in tako so se v finalu udarili vsak z vsakim. V tem sistemu so naši podprvaki bili najprej boljši od domačinov zatem pa bili poraženi od izredno dobro fizično pripravljene slovaške ekipe Šenkvice, ki so na koncu bili zmagovalna ekipa. Triglavu manjkata oba brata Fujs, ki sta pravzaprav pozitivno izstopajoča igralca v ekipi Zeline. Sicer Triglav ni razočaral, a z omenjenima igralcema bi to bila povsem druga ekipa in tako lahko zgolj omenimo, da je Triglav na zasluženem petem mestu. Člani Moravskih Toplic so v rednem delu igrali z mladinsko ekipo in po pričakovanju bili brez izplena. So pa zato naslednji dan v polni zasedbi bili boljša ekipa od Mladosti pa klub temu zgolj remizirali. V tekmi za pobeg z repa tabele pa so bili poraženi od Maratona.
Če povzamemo dogajanja na periferiji Zagreba moramo priznati, da smo videli dober hokej, obenem pa moramo priznati, da je ''zvezdniška'' ekipa Zeline brez obeh Fujsov povsem druga ekipa in premagljiva tudi za slovenske klube.
S tem turnirjem bo daljše tekmovalno mrtvilo vse do turnirja v Puconcih. A kljub temu hokejski delavci ne bodo mirovali. Že ta četrtek bo seja predsedstva ZHNTS, kjer bo dokončno oblikovana shema letošnjega dvoranskega prvenstva Slovenije.

Članice:
Moravske Toplice : Zelina (1) 3:1
Triglav : Moravske Toplice 0:5
Mladost : Moravske Toplice 4:4
Triglav Predanovci : Mladost 0:6
Zelina (1) : Triglav Predanovci 5:1
Za 3. mesto: Moravske Toplice : Zelina (2) 5:1

Člani:
Triglav Predanovci : Maraton 4:1
Olcote : Triglav Predanovci 1:1
Triglav Predanovci : Šenkvice 2:2
Epitok : Triglav Predanovci 3:2
AHTC : Triglav Predanovci 3:4
Zelina (2) : Lipovci 1:4
Mladost : Lipovci 1:2
Lipovci : AHTC 2:0
Lipovci : Zelina (1) 4:3
Šenkvice : Lipovci 6:3
Zelina (1) : Moravske Toplice 10:0
Concordia : Moravske Toplice 4:3
Epitok : Moravske Toplice 6:3
Moravske Toplice : Mladost 4:4
Maraton : Moravske Toplice 6:1

(jč)


Misel dneva

Mnogo problemov na svetu bi izginilo, če bi ljudje govorili eden z drugim in ne eden o drugem.


Morda niste vedeli

Avtor prispevkov je v letu 2014 spil v povprečju 5.2 ekspreso kav in 2.1 kavo na kavni avtomat, skupno torej dnevno 7.3 kave. V tem letu so bile popite vse kave brez sladkorja. V priloženih vrečkah je od 2 do 5 gr sladkorja. Če vzamemo sredimo (3.5 gr) je v celem letu bilo popitih v 2664.5 kavah kar 9.325 kg sladkorja. Če vemo, da ima 1 kg kuhinjskega sladkorja (to je saharoza) 4000 kalorij, bi bilo popitih samo z kavo 37 303 kalorije, kar je energija za 13 dni.

 

polna miza kavnih sladkorčkov

Foto: polna miza kavnih sladkorčkov


Na današnji dan

Če je verjeti legendi, je William Tell na današnji dan (18. november) leta 1307 streljal v jabolko, ki je stalo na vrhu glave njegovega sina. Leta 1493 pa je pomorščak Krištof Kolumb prvič uzrl Portoriko. Tam je pristal naslednji dan in zemljo poimenoval San Juan Batista.