Aktualno

Laura Schmidlechner spretnejša tudi od moških vrstnikov

Tradicionalni otroški turnir v dvoranskem hokeju na travi t.i. Adria Cup v Poreču je privabil številne klube iz Hrvaške, Avstrije, Italije in Slovenije. Tokrat sta barve slovenskega hokeja na travi zastopala kluba Lipovci, z selekcijama U14 in U10 ter Moravske Toplice, ki so prijavile selekciji U10, U12 in dekleta do starosti 14 let. Oba kluba pa sta pripotovala s številnimi navijači, ki so turnirju dali poseben čar. Je pa letos za razliko od minulih let nekoliko zaškripalo v ... organizaciji.
Na turnirju so po kvaliteti izrazito izstopali Avstrijci, kar je bilo za pričakovati, saj pri naših severnih sosedih v zadnjih letih zelo napredujejo v kakovosti hokeja na travi. Oba naša kluba pa sta se povsem enakovredno kosala z ostalimi svojimi vrstniki. V selekciji U10 so Lipovci bili poraženi v tekmi za tretje mesto, Moravske Toplice pa so dosegle peto mesto. V konkurenci 12-letnikov so Moravske Toplice bile tretje, posebno napeto pa je bilo med 14-letniki, kjer so igralci Lipovcev branili lansko zmago in se ponovno uvrstili v finale, kjer so po zelo izenačeni in kvalitetni tekmi izgubili z 2:1. Njihove vrstnice iz Moravskih Toplic so zasedle četrto mesto in to predvsem zaradi poškodbe Laure Schmidlechner, ki zadnji dve tekmi zaradi poškodbe mišice ni igrala, pred tem pa bila prvo ime ženskega hokeja. Prav Schmidlechnerjeva pa je po prvem tekmovalnem delu, ko organizator da možnost najboljšim tekmovalcem v posameznih selekcijah, da se pokažejo v hokejskih spretnostih, suvereno osvojila prvo mesto in to ne le v konkurenci deklet, ampak je premagala tudi vse 14-letnike. S tem si je prislužila posebno plaketo in brezplačno bivanje v Poreču ob naslednjem turnirju.
Že prihajajoči vikend pa se bo spet pod okriljem HK Zelina odigral tri dnevni turnir, tokrat v Zelini in spet z udeležbo naših klubov. Tokrat se bodo močnega turnirja udeležili Lipovci, Triglav in Moravske Toplice ter Moravske Toplice in Triglav v konkurenci članic. Naj spomnimo, da so v lanskem letu naši predstavniki pustili močan pečat na turnirju, saj so vsi odigrali odlične tekme, pa na koncu bili poraženi v tekmi za 3. mesto in v finalu.

U10
Maraton : Moravske Toplice 1:0
Moravske Toplice : AHTC 1:12
Jedinstvo : Moravske Toplice 1:3
Moravske Toplice : Zrinjevac 1:2

U12
Moravske Toplice : Brckovljan 2:3
Trst : Moravske Toplice 2:5
Zelina : Moravske Toplice 4:5
Moravske Toplice : Viktorija 1:3
Maraton : Moravske Toplice 4:2

U14, dekleta
Viktorija : Moravske Toplice 1:2
AHTC : Moravske Toplice 6:0
Moravske Toplice : Jedinstvo 4:3
AHTC : Moravske Toplice 7:0
Zelina : Moravske Toplice 1:0

(jč)


Misel dneva

Nič ne stane toliko, kot izgubljena priložnost.


Morda niste vedeli

Trenutno najstarejša zemljanka je japonka Misao Okawa, rojena 5.2.1898. Najstarejša Evropejka je Italijanka Eda Morano, rojena 29.10.1899. Najtežja zemljanka pa je 38-letna Charity Pierce iz Iowe, ZDA.


Na današnji dan

11.11.1963 je umrla francoska pevka Edit Piaf (v prevodu vrabček) zvezda kabareta in simbol francoskega šansona. Čeprav je bila super zvezda tistega časa je končala zelo klavrno.