Aktualno

Jesenski Naslov Ponovno Lipovcem / Končali Tudi Hrvati

Jesenski del aktivnosti v hokeju na travi je končan. Tekme na prostem so končane in začenja se prehodno obdobje igranja v dvorani, pa čeprav je dvoranski hokej tisti, ki privablja več gledalcev in ki je (tako pač kaže) pri številnih bolje sprejet. Hitrost, dinamičnost, moč in še kaj so pač bolj atraktivni, pa tudi dogajanja na igrišču so bolj pregledna.
A kljub temu je potrebno po jesenskem delu narediti inventuro. Zdi se, da je ...

da je slovenski hokej v nekakšnem prehodnem obdobju in vse kaže, da se v klubih poskušajo na novo organizirati. Igranje na prostem je pokazalo, da imajo tako v Moravskih Toplicah kot tudi v Triglavu težave z sestavo članskih vrst, spet pa se je prva pobrala ekipa Lipovcev, kateri sicer manjka generacija 19-letnikov, a ima dobre kadete, ki veliko obetajo. In če bodo Blaž Toplak, Luka Vegič, Jure Gruškovnjak in drugi ostali pod okriljem Franca Maučeca bomo zagotovo v prihodnje v Lipovcih imeli spet dober rod hokejistov. Ekipa Lipovcev je tudi edina, ki se je od naših klubov prijavila za tekmovanje v srednje evropski ligi in celo sezono odigrala povsem zadovoljivo. Doma so se še enkrat več pokazali kot vladarji v slovenskem hokeju na travi. In še ena zanimivost je zelo evidentna. Že na prireditvi ob 50-letnici kluba je bilo opaziti, da za klubom stoji celoten kraj. In ker Lipovci niso ravno majhna vas in ker se bolj ali manj v vasi vsak preizkusi v hokeju na travi se je med najmlajšimi spet pojavil hokej kot stvar, ki si jo vsi želijo. Pri Triglavu se vidi, da z odhodom bratov Fujs ekipa ni več ista. Zdi se celo, da je ekipa padla ne samo v igri ampak je izgubila dušo. In ker je predvsem v generaciji mlajšega od Fujsov Anžeta kar nekaj izvrstnih hokejistov obstaja nevarnost, da bi zaradi padca motivacije kateri od njih končal s hokejem. Zdesetkana je ekipa članic, v oči pa bode dejstvo, da Triglav postaja šibak na področju, kjer je vedno bil najboljši - to je pri delu z otroci. V Moravskih Toplicah bodo naslednje leto proslavljali 20-letnico. Do takrat si silno želijo urediti vse, kar je potrebno za delovanje dobrega kluba. In verjetno bo šlo v vseh selekcijah razen pri članih, kjer je kar nekaj igralcev, ki si ne zaslužijo igranja v prvi ekipi, a so zraven samo zato, ker pač drugih ni.
Kljub problemom, ki so odkrito rečeno v vseh športnih panogah, smo prepričani, da bomo v Sloveniji še dolgo gledali dober hokej. Konec koncev bo čez dobri dve leti že 70 let, odkar je prisoten hokej na travi v Sloveniji. In panogo, ki je preživela tako dolgo in ima naziv gentelmenskega športa, se mora braniti na vso moč.
(jc)


Končali tudi Hrvati

Kot je bilo že več krat omenjeno je močna hrvaška liga z prestopom bratov Fujs postala zanimiva tudi slovenskim ljubiteljem hokeja na travi. In medtem so končali z igranjem na prostem tudi naši južni sosedje in to po pričakovanju. Zadnje kolo je ponudilo še en derbi, ki je na vrhu ustoličil ekipo Zeline. V srečanju med Maratonom in Zelino so z 2:1 slavili slednji in tako osvojili jesenski del hrvaškega prvenstva z polnim izkupičkom. Anže Fujs je bil udeležen pri enem zadetku z podajo, starejši Gregor pa je že daljši čas na prisilnem dopustu zaradi poškodbe mišice. Tudi Hrvati se sedaj selijo v dvorano kjer se bo igralo vse do začetka marca.
(jč)


Misel dneva

Srednja leta se vidijo v pasu - pas se ne vidi.


Morda niste vedeli

Avtohtonim prebivalcem (staroselcem) na mehiškem Jukatanu ne rastejo modrostni zobje.