Aktualno

Nič novega: Lipovci zmagujejo

Jesenski del hokejskih tekem se je končal tako kot se je začel - z zmago Lipovcev. V epicentru slovenskega hokejskega dogajanja, v Lipovcih, je bila odigrana zadnja članska tekma jesenskega dela med domačini in Triglavom Predanovci. Uvod je domačim povsem uspel, saj so že v 3. minuti preko mladega Gruškovnjaka prišli do rezultatske prednosti, ki pa je bila kratkega veka, saj je Panker za goste rezultat ... poravnal že v 6. minuti. Od tu naprej je svoje hokejske mojstrovine kazal Robi Mesarič, ki je zadel naslednje tri zadetke, od tega dva iz kratkega kota ter zadnjega v izdihljajih srečanja. Za ublažitev poraza je za Triglav zadel še Gregor Bukvič.
Že ta teden se klubi selijo v dvorane, prvi dvoranski preizkus pa bodo imeli že prvi septembrski vikend, ko bodo naraščajniki Lipovcev in Moravskih Toplic odpotovali na močan turnir v Poreč, njihovi kolegi iz članskih vrst pa bodo teden pozneje udeleženci tradicionalnega turnirja ''Zima'' v Zelini. Pred dvoranski prvenstvom Slovenije pa bo še turnir v Puconcih, čigar premierna izvedba bo preko drugega decembrskega vikenda v Zeleni dvorani.

člani, DP
Lipovci : Triglav Predanovci 7:1 (4:1)
Strelci za Lipovce: Jure Gruškovnjak, Robert Mesarič 4, Franc Maučec in Dominik Mesarič.
Strelca za Triglav: Tomaž Panker in Gregor Bukvič.
(jč)


Misel dneva

V življenju so tri stvari, ki se ne vračajo: čas, izrečena besede in priložnost. In so tri stvari brez katerih ne moreš: mir, poštenost in upanje.


Morda niste vedeli

Tabasco in Čivava sta pokrajini v Mehiki. Yucatan (polotok) pa pomeni ''kako se imenuješ''. Ob izkrcanju prvih osvajalcev so jih domačini spraševali yucatan, kar naj bi pomenilo kako se imenuješ. Osvajalci pa so iz tega vprašanja dali ime znanemu polotoku.