Aktualno

Triglavu obe tekmi-Zelina slavila, Fujsa prava okrepitev

Za hokejisti na travi je še en bogat hokejski vikend. Pravzaprav je ta zadnji, v takem obsegu, saj je ostalo le še srečanje 19-letnikov, ki je bilo preloženo zaradi vremenskih nevšečnosti. In kaj je bilo ponujeno ljubiteljem hokeja na travi tokrat? Lahko bi rekli, da nič presenetljivega. V konkurenci 10 letnikov se prenovljena ekipa Moravskih Toplic prebuja in je vedno bližje vrstnikom iz Lipovcev, precej enakovredne (in kvalitetne) dvoboje pa gledamo med 13-letniki. In tako je bilo tudi tokrat, ko so igralci Moravskih Toplic odščipnili točko Triglavu, oboji pa so bili boljši od Lipovcev.
Bolj od pričakovanega pa je bil izenačen sobotni ... članski dvoboj Triglava in Moravskih Toplic. Morda so igralci Triglava šli v srečanje s prepričanjem, da jim bo pot do zmage odprta, saj je v Moravskih Toplicah manjkala cela plejada igralcev. A izkazalo se je, da so igralci Moravskih Toplic letos zelo neprijeten nasprotnik in tudi v tem srečanju je bilo tako. Prvi zadetek so domačini zadeli iz kazenskega strela, drugega pa v izdihljajih dvoboja, v katerem so tudi gostje imeli svoje priložnosti. V povratnem nedelskem srečanju istih nasprotnikov v športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah, pa so igralci Triglava bili nekoliko boljši nasprotnik, domačini pa še enkrat več lahko žalujejo za neizkoriščenimi priložnostmi.
Tudi na gostovanju članov Lipovcev v Budimpešti ni bilo posebnih presenečenj. Madžarski prvak Rosco je bil boljši toliko kot kaže rezultat, a povejmo, da Lipovci v zadnjem obdobju intenzivno vključujejo v moštvo precej mladih igralcev in kakšen poraz bo šel v to ceno. Za drugi dvoboj Lipovcev proti ekipi Szent Laslo, pa bi bilo vse drugo kot zmaga naših predstavnikov veliko presenečenje. Četa kapetana Roberta Mesariča je bila prevladujoča in ne bi bilo nezasluženo, če bi se še kakšna žogica našla v madžarskem golu. Z izplenom so v Lipovcih povsem zadovoljni.

U10
Moravske Toplice : Lipovci 1:2 (0:1)
Strelka za M.Toplice: Ema Vöröš.
Strelca za Lipovce:Žan Dravec in Samo Vučko.

U13
Lipovci : Moravske Toplice 0:6 (0:3)
Strelci za M.Toiplice: Luka Rantaša, Laura Schmidlechner 3 in Vid Kranjec 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 3:1 (1:0)
Strelec za Triglav: Tilen Car 3.
Strelka za Lipovce: Lucija Toplak.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:1 (0:1)
Strelec za Triglav: Jernej Horvat.
Strelec za M.Toplice: Luka Rantaša.

Člani, DP
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 2:0 (1:0)
Strelec za Triglav: Nejc Potokar 2.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:6 (0:4)
Strelec za M.Toplice: Filip Bencik.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 2, Mitja Dšuban, Tadej Horvat, Tadej Mikola in Tomaž Panker.

Člani, interliga
Szent Laslo (H) : Lipovci 1:7 (1:3)
Strelci za Lipovce: Blaž Toplak, Blaž Legen, Robert Mesarič 2 in Dominik Mesarič 3.

Rosco (H) : Lipovci 3:1 (1:1)
Strelec za Lipovce: Dominik Mesarič.
(jč)


Zelina slavila, Fujsa prava okrepitev

Odkar smo pred letošnjo novo hokejsko sezono doživeli prvi pravi profesionalni prestop v hokeju na travi na relaciji Slovenija - Hrvaška, je naša hokejska pozornost precej usmerjena tudi k našim južnim sosedom. Tamkajšnja prva liga šteje deset klubov in po osmih kolih je v vodstvu prav ekipa bratov Fujs, Zelina. Le-ta je v zadnjem kolu visoko premagala Trešnjevko z 1:11, čeprav je ob polčasu bilo skromnih 1:2. Anže Fujs je dosegel zadetek in prispeval tri podaje, medtem, ko Gregor še počiva zaradi poškodbe mišice. V prejšnjem kolu pa je na gostovanju Zeline padel prvi pravi tekmec za naslov prvaka, nam dobro znana ekipa Mladosti.
Minuli vikend pa so v Zelini, mestecu z 11 000 dušami imeli še dodatni razlog za veselje. Tamkajšnji klub je namreč proslavljal 60 letnico obstoja. Po svečani akademiji z neverjetno natančnimi podatki že od prve uradne tekme naprej, se je druženje za okrog 400 povabljenih nadaljevalo na svečani večerji, tudi s predstavniki naših klubov Lipovci in Moravske Toplice. V razgovoru z predsednikom kluba, Damirom Hrupcom smo izvedeli, da sta slovenska igralca v klubu zelo popularna in prava okrepitev kluba. Povejmo, da ima klub za nadaljevanje smele načrte, ki segajo vse do igranja v evroligi. Razen bratov Fujs je k klubu prišlo še nekaj najbolj obetavnih mladih hrvaških hokejistov, v tem trenutku pa jim je glavna skrb trener. Diši po Pakistancu, ki ima trenutno službo v nizozemskem Roterdamu, a v klubu pravijo, da ni še nič dorečenega.
(jč)


Misel dneva

Ni kozmetike, ki bi Vas polepšala bolj, kot Vas polepša nasmeh.


Morda niste vedeli

Ali ste vedeli, da nalepke na sadju niso za okras? Če so na nalepki štiri številke, ki se začnejo s 3 ali 4 pomeni, da je sadež bil vzgojen z pomočjo pesticidov. Na bananah bi bila oznaka 4011. Če je pet številk in se začnejo z 8 je to sadje ali zelenjava gensko spremenjena. Banane bi imele nalepko s št.: 84011. In če je pet številk, ki se začnejo z 9, je sadje pridelano ekološko in banane bi imele na nalepki št.: 94011.