Aktualno

Lipovci trepetali za zmago

Tokratni hokejski vikend resda ni bil radodaren z tekmami a zagotovo se ne moremo pritoževati nad videnim. Že srečanje 19-letnikov je bilo bolj presenetljivo od pričakovanega. Pričakovali smo izenačen dvoboj, pa je promet bil bolj enosmeren, predvsem v smeri triglavega vratarja Frumna. To velja zlasti za drugi polčas, ko so v ekipi Triglava ostali od svojega prvega igralca, ... Nejca Potokarja, kateri si je poškodoval ustnico.
Za nedeljski dvoboj med favoriziranimi Lipovci in Moravskimi Toplicami pa bi lahko rekli, da ni bil za tiste z slabimi živci. Če so domači igralci in gledalci pričakovali lahko zmago so se dobro opekli. Tekma je potekala v povsem enakovrednem tempu in priložnosti so se pojavljale zdaj na eni zdaj na drugi strani. Domači niso zadeli ne v prvi niti v drugi četrtini. In ko ni bilo zadetka niti v tretji četrtini se je začel pojavljati viden nemir v vrstah naših serijskih prvakov. Toliko bolj, ker so svoje priložnosti imeli tudi gostje iz Moravskih Toplic, pri katerih je ob pomoči Dejana Kučana v obrambi kraljeval odličen Peter Fras, dobro delo pa so opravili tudi vsi trije mladinci, Trplan, Bencik in Panker. Povejmo še, da je v vratih Moravskih Toplic po dolgem času spet branil Danilo Ciz. Domači so si oddahnili v 65. minuti, ko je svoj prvi zadetek dosegel mlajši od bratov Mesarič, Dominik, kateri je drugič zadel le nekaj sekund pred koncem. Obe ekipi sta bili nepopolni, saj sta pri Lipovcih manjkala Martin Mesarič in Uroš Stanko (oba poškodba) pri Moravskih Toplicah pa je manjkalo kar pet igralcev.
Prihajajoči vikend se bodo že v soboto najprej udarili 13-letniki zatem pa bo še dvoboj igralcev U19. Hokejske aktivnosti se bodo odvijale v športnem parku Lipovci z začetkom ob 14.30 uri. Nedeljski spored pa prinaša dvoboj članic Triglava in Moravskih Toplic. Dvoboj v Predanovcih se bo začel ob 10.00 uri, takoj zatem pa bo še povratni dvoboj igralcev Triglava in Lipovcev, selekcije U19.
V teh dneh pa se bo v Pomurju odvijal visoki obisk iz EHF. Na obisk prihaja Nizozemec David Vaskamp, ki vodi Tekmovalno komisijo pri EHF. Na Zvezi za hokej na travi Slovenije so lahko ponosni na obisk, saj se je po oblikovanju novega vodstva Zveze spet poglobilo sodelovanje med našo in evropsko hokejsko zvezo.

U19
Triglav Predanovci : Lipovci 1:8 (1:2)
Strelec za Triglav: Domen Godina.
Strelci za Lipovce: Jure Gruškovnjak 3, Luka Vegič 3 in Blaž Berden 2.

Člani
Lipovci : Moravske Toplice 2:0 (0:0)
Strelec za Lipovce: Dominik Mesarič 2.

(jč)


Misel dneva

Kdor seje veter, bo požel vihar. Latinski pregovor


Morda niste vedeli

Havaji je ena od petdesetih držav Združenih držav Amerike, ki se jim je pridružila 21. avgusta leta 1959 in je edina država, ki je v celoti otok. Obsega večji del otočja v osrednjem Tihem oceanu. Havaji imajo preko milijon stalnih prebivalcev. Poleg teh živijo na otokih številni turisti in ameriško vojaško osebje. Glavno mesto Havajev je mesto Honolulu na otoku Oahu. Sedanji Ameriški predsednik Barack Obama je bil rojen na Havajih.