Aktualno

Lipovci začeli z dvema zmagama

Vikend katerega so si številni Slovenci zaradi ugodnega vremena izbrali za dan trgatve je nudil ugodne pogoje za igranje tudi hokejistom na travi. Le-ti so prve tekme odigrali že v petek, ko so se za uvod najprej pomerili hokejski naraščajniki Lipovcev in Moravskih Toplic stari do deset let, potem pa še njihovi vzorniki iz kategorije članov. Kljub dejstvu, da so imeli v Moravskih Toplicah pred začetkom sezone nemajhne težave ... z sestavo ekipe so se fantje iz najbolj turističnega kraja v Pomurju pokazali kot povsem dostojen nasprotnik našim serijskim prvakom in le nespretnostim v napadu gre zasluga, da že v prvem krogu nismo videli presenečenja. Igralci Moravskih Toplic so namreč imeli v seriji kar štiri kratke kote iz česar ni bilo nobenega izplena. Takih nespretnosti pa izkušeni Lipovčani ne puščajo nekaznovanih.
Po tekmah trinajst letnikov kaže, da bomo v tej kategoriji imeli zelo izenačeno prvenstvo. Pa tudi za tekmo članic MoravskihToplic in Triglava Predanovci lahko povemo, da se je nekaj premaknilo. Pri Triglavu smo videli nova obraza in tekma je bila bolj gledljiva, kot tekme teh nasprotnic v zadnjih dveh letih. Zadnje srečanje je bil dvoboj članskih vrst domačinov Triglava Predanovci in gostujočih Lipovcev. Od dvoboja smo pričakovali vse prej kot suvereno zmago gostov. A se je že na začetku srečanja, ko se na igrišču niso pojavili Černel, Bukvič, Mikola in še kdo vedelo, da čaka Lipovce lahek pohod do novih treh točk. In tako je rezultat 1:6 povsem primeren dogajanju na igrišču.
Pogladali smo tudi čez mejo, k našim južnim sosedom, konkretneje v HK Zelina, kjer igrata brata Fujs. Zelina je zmagala v vseh treh srečanjih, a na teh tekmah ni bilo vedno obeh bratov Fujs. Če je najprej zaradi poškodbe počival mlajši Anže, ki se je medtem že priključil ekipi, je na zadnji tekmi starejši Gregor staknil poškodbo zadnje lože in je že v terapevtskem procesu. Po magnetni resonanci v Zagrebu je najprej kazalo na štiri tedensko mirovanje, a vse kaže da bo stvar sanirana vsaj teden prej.
Prihajajoči vikend bodo v soboto na delu devetnajst letniki Triglava in Lipovcev, v nedeljo pa bo ob 14.00 članski dvoboj Moravskih Toplic in Lipovcev.

U10
Moravske Toplice : Lipovci 0:4 (0:2)
Strtelci za Lipovce: Žan Dravec in Alen Maučec 3.

U13
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 4:5 (0:4)
Strelci za M.Toplice: Laura Schmidlechner 2, Danaja Škrilec in Nikola Prelič.
Strelci za Triglav: David Car, Tilen Car 2 in Jernej Horvat 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:2 (0:1)
Strelec za Triglav: Jernej Horvat 4.
Strelca za Lipovce: Aljaž Babič in Alen Maučec.

Lipovci : Moravske Toplice 2:4 (0:2)
Strelec za Lipovce: Alen Maučec 2.
Strelca za M.Toplice: Danaja Škrilec 3 in Vid Kranjec.

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 5:3 (2:2)
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič, Tanja Kőnye 2, Laura Schmidlechner in Lara Črnko.
Strelki za Triglav: Anita Perme, Sanja Kropec in Urška Vogrinčič.

Člani
Moravske Toplice : Lipovci 1:3 (1:1)
Strelec za M.Toplice: Goran Vukan.
Strelci za Lipovce: Gorazd Zajc, Martin Mesarič in Franc Maučec.

Triglav Predanovci : Lipovci 1:6 (0:4)
Strelec za Triglav: Tadej Horvat.
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 2, Jure Gruškovnjak, Robi Mesarič in Gorazd Zajc 2.

(jč)


Misel dneva


Kraj kamor lahko prideš kadarkoli se imenuje dom. Imeti nekoga, ki si te želi, ne glede na vse se imenuje družina. A imeti oboje navedeno je bogastvo.


Morda niste vedeli


Na Papui Novi Gvineji živi okrog 6 milijonov ljudi. Otok je znan po največji jezikovni raznolikosti. Teh 6 milijonov ljudi uporablja 840 različnih jezikov.