Aktualno

V Predanovcih otroški hokejski praznik /Za uvod skromni izplen

Sedmo memorialno druženje mladih hokejistov v spomin na tragično preminulega hokejista Triglava in DŠR Murska Sobota Saša Fajsa je za nami. In spet je bil v Predanovcih pravi hokejski praznik. Mladi, ki so se pomerili v štirih selekcijah in so prihajali iz šestih držav so ponovno potrdili, da so pravi mojstri bele žogice, svoje pa so pridali še veterani, ki prav tako od samega začetka začinijo hokejsko dogajanje v Predanovcih, kjer imajo rezervirane ...

večerne termine. Na tri dnevnem srečanju je bilo nekaj sto otrok in za popolno kuliso je zmanjkalo zgolj nekaj sreče z vremenom. A tudi to je pozabljeno in mladi so se razšli s prepričanjem, da se ob letu spet srečajo.
V konkurenci otrok do deset let so slavili domačini, igralci Triglava pred Lieferingom iz Linza in Lipovci, Moravske Toplice pa so bile sedme. Med trinajst letniki so zmagali igralci iz hrvaške Zeline pred Lieferingom in Račo, igralci Moravskih Toplic pa so bili četrti. Slavaška Rača je slavila med šestnajst letniki pred Spartakom iz Subotice in Triglavom. V močni konkurenci devetnajst letnikov pa je spet slavila domača ekipa Triglava pred Novo Dubnico in Fönixom iz Budimpešte. In veterani? Letos so se v družbi igralcev iz sedmih klubov najboljše uvrstitve veselili veterani Lipovcev, katere so najbližje v hrbet gledali Old boysi iz Subotice in Rače. Triglav je bil peti.
Za konec so domači organizatorji ob izdatni pomoči domačinov pripravili zaključno prireditev in najboljšim podelili medalje in pokale. Vsi ostali udeleženci pa so za spomin na druženje dobili spominsko medaljo.
(jč)


Za uvod skromni izplen

Igralci Lipovcev so uvodni srečanji srednje evropske lige začeli slabše od želenega. Pravzaprav ne pomnimo kdaj so Lipovci v več kot desetletni zgodovini tega tekmovanja v dveh uvodnih srečanjih iztržili zgolj točko. A ob tem moramo priznati, da se v Lipovcih pomlajuje ekipo in, da je moralo prej ali slej priti do posledic za te spremembe.
Igralci Lipovcev so letos naš edini predstavnik v tem tekmovanju, saj so se naši drugi stalni člani v tem tekmovanju, igralci Moravskih Toplic, odpovedali tekmovanja zaradi premajhnega števila igralcev za tovrstno tekmovanje.

Rosco (H) : Lipovci (Slo) 2:2 (1:1)
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič in Uroš Stanko

Šenkvice (Svk) : Lipovci 6:1 (3:1)
Strelec za Lipovce: Uroš Stanko

(jč)

Misel dneva


S polnim želodcem je lahko razpravljati o postu.

Morda niste vedeli


Na spletni strani TopSpeed so objavili Googlov zemljevid sveta, ki razkriva, katero avtomobilsko znamko so uporabniki svetovnega spleta največkrat iskali v brskalniku v času od aprila 2014 do aprila leta 2015. Kar je očitno je, da na svetovnem zemljevidu dominira Toyota, na evropskem pa BMW, kar velja tudi za Slovenijo.