Aktualno

V pričakovanju skupščine

V teh dneh se hokejski delavci razen s pripravami na novo sezono ukvarjajo s še enim velikim vprašanjem: kako premagati urok uspešnega vodenja Zveze za hokej na travi Slovenije, oziroma kako dobiti vodstvo, ki bo oddelalo vsaj en mandat predsedovanja, da o vodenju več mandatov niti ne govorimo. Skrb okrog tega vprašanja je povsem na mestu, ...

saj se na tej krovni organizaciji potegujejo za to, da bi dobili vodstvo z vsaj 4-letnim vodenjem vse od predsedovanja Franca Kučana. To pa je že krepko čez 15 let.
Tokrat je slovenski hokej na travi na novi preizkušnji. 21. avgusta 2015 bo izredna skupščina, ki bo tudi volilna in vse oči so uprte v ednino kandidatko za to mesto, Sanjo Kropec. Omenjeno je za ta položaj predlagalo vodstvo HK Moravske Toplice, pa čeprav Sanja prihaja iz HK Triglav Predanovci. Odkrito rečeno se tokrat klubi precej bolj kot v preteklosti ukvarjajo s tem, da bi se dobila stabilna ''hokejska vlada'', saj so ugotovili, da brez uspešnega vodenja ZHNTS ni ne napredka v kvaliteti niti napredka na področju množičnosti. Prav tega pa si vsi še kako želijo. In neaktivnost klubov je bila tudi razlog za odstop predsedstva katero je v prejšnjem mandatu vodil Aleš Skalič. Naj omenimo, da se na skupščini potrjuje t.i. predsedničina lista, kar pomeni, da si kandidatka za predsednico oblikuje svojo ekipo, skupščina pa to potrdi ali zavrne. Da si tokrat klubi želijo res nekaj bolj stabilnega potrjuje tudi torkov sestanek predsednikov vseh klubov s kandidatko za predsednico, kjer se je Kropčevi dala podpora klubov. Čas pa bo pokazal, če morda kdo ni držal fige v žepu.
(jč)


Misel dneva

Ženske so angeli, ki jih je bog poslal na zemljo, da bi zgoraj imel mir.

Morda niste vedeli

Pred dnevi je bil astrološki pojav imenovan ''blue moon'' ali modra luna. To se zgodi na vsaka tri leta, ko se v enem mesecu dvakrat pojavi polna luna. Izvor besede modra luna ne pomeni, da je luna takrat modra, ampak je ime vezano na izbruh vulkana Krakatoa 1883 v Indoneziji. Takrat je vulkan izbruhnil toliko pepela, da je ta skoraj v celoto obdal zemeljsko kroglo, skozi prah pa se je polna luna videla modra. In to je temu pojavu dalo ime.