Aktualno

Tudi pri članicah ni bilo napredka

Slovenski ženski hokej na travi je zelo skromen. Tega ne moremo zanikati in dokler se bo vse vrtelo zgolj okrog dveh ekip bo pač tako. Že nekaj sezon imajo glavno skrb nad ženskim hokejem v Moravskih Toplicah, kjer so pred leti v želji po izboljšanju ženskega hokeja oblikovali skupno ekipo za nastopanje v hrvaško-slovenski ligi in tudi interligi. In odkrito rečeno je prvo sezono to moštvo delovalo vzorno. Ob dobri organizaciji so dekleta polna elana odigrala odlične tekme v omenjenih ligah, tako na prostem kot v dvorani, zmagovala na močnih turnirjih in dajala vtis, da bo ekipa le še napredovala. Minula sezona pa je bila ... pravo nasprotje. Odpovedi igralk kar sredi sezone so se vrstila in prava umetnost je bila izpeljati vse tekme do konca. Če je to v dvorani še kar dobro uspevalo, pa so se pojavile težave na prostem, kjer se je odigralo kar nekaj tekem brez menjav ali z nepopolno ekipo. Na srečo so v klubu bili previdni in ekipe niso prijavili za evropski pokal, kar bi bila misija nemogoče. Je pa ta situacija kljub vsemu prinesla nekaj pozitivnega zlasti v ekipo Moravskih Toplic. Tokrat je dokončno jasno, da lahko računajo zgolj na svoje igralke in to jih sili v bolj intenzivno delo z ženskim hokejskim naraščajem. Prvi rezultati so vidni že v letošnjem letu. V klubu je precej mladih deklic, ki bi lahko ob pravilnem delu dale hokeju precejšen zagon. A za dobro tekmovalnost rabijo močnega (vsaj enega) tekmeca tudi doma. Tu pa Triglav trenutno zaostaja, pa čeprav je prav delo z mladimi bilo vrsto let odlika tega kluba.

In kaj je torej rezultatsko ženski hokej ponudi v minuli sezoni? V domačem prvenstvu so naslov obranile igralke Moravskih Toplic, v hrvaško-slovenski ligi na prostem pa jim je uspelo obraniti lansko tretje mesto. A zgolj zaradi odličnih iger v spomladanskem delu. Tudi v dvorani so bile finalistke tega odlično vodenega prvenstva. A v finalu z Zrinjevcem se je videlo, da ekipa ni prava. Še bolj pa se je nepopolnost čutila v srednje evropski ligi, katero so kljub vlogi organizatorja zaključnega turnirja v klubu komaj izpeljali. Za ne poznavalce bi morda ti rezultati morali biti razlog za zadovoljstvo. A poznavalci so od deklet na začetku čakali več. Dosti več.
(jč)

 

Misel dneva


"Si kdaj v miru razmislil, kako velik seštevek lahko da mnogo malih stvari?"

 

Morda niste vedeli

Naše sonce je vrteča se žareča krogla plinov, ki je sestavljena iz 73.5 % vodika in 24,9% helija. Kisik in ogljik sta le v sledovih. V sredici je temperatura 15 milijonov stopinj Celzija, a se do površine sonca bistveno ohladi.