Sezona za hitro pozabo

Sedaj pa dokončno lahko potrdimo, da se je končala tudi sezona hokeja na travi. Končano je 24. prvenstvo Slovenije, končala se je interliga, tako za članice kot člane, pa hrvaško-slovenska liga za članice, ter za konec še tekme evropskega pokala za člane. To so namreč fronte na katerih smo srečevali naše hokejistke in hokejiste.
In kaj je ponudila minula sezona. Zagotovo manj, od pričakovanega. Kot da so rezultati posledica šokantnega stanja na ZHNTS, saj se stvari skoraj v celoti pokrivajo. Če se tokrat dotaknemo igranja članskih ekip zagotovo ne moremo govoriti o presežkih. Domače prvenstvo je sicer bilo bolj zanimivo od tistih iz minulih let, a ne zaradi posebnega dviga nivoja igranja, temveč zato, ker se vidi, da gre v ...

Lipovcih, ki so doslej krojili vrh, za zamenjavo generacije, ostali klubi pa (še) niso dvignili nivoja, da bi jih lahko premagovali. Triglav je sicer bil na trenutke povsem konkurenčen, zlasti v dvorani, a če v ekipi ni Anžeta Fujsa je to povsem druga ekipa. Z morebitno vrnitvijo starejšega od bratov Fujs, Gregorja, pa bi še izdatno pridobila, tako na tehnični plati kot tudi psihološki. Igralci Moravskih Toplic pa že dalj časa igrajo po sistemu toplo - hladno. Nekaj tekem so odigrali zelo dopadljivo, pa potem spet povsem popustili. Da se kronično srečujejo z problemom sestave ekipe je pa že stalnica, saj so v celi sezoni odigrali zgolj eno tekmo v popolni sestavi. Vse to se jim je odražalo tudi v srednje evropskem tekmovanju, kjer so z neodigranjem zanje tekme pustili zelo slab vtis in jih v naslednji sezoni zagotovo ne bomo videli v tem tekmovanju, kateremu tudi peša zagon. To sicer ne zmanjšuje dosežka Lipovcev, ki so bili tudi letos tu finalisti, a druge izbire kratko malo ni. In čeprav se pri tekmovanju na prostem Lipovci spogledujejo z hrvaško ligo, je verjetnost, da jih Hrvati priključijo minimalna, saj imajo naši južni sosedje za takšne prošnje praviloma posebne zahteve, od urejene Zveze, do reprezentance, pa še mala možnost je, da bi hoteli hoditi na gostovanja na peščeno igrišče. Na Hrvaškem imajo namreč od letos vsa igrišča z vodno podlago.
Letošnja zastopnika tekem evropskega pokala sta bili ekipi Lipovcev v dvorani, in Moravskih Toplic na prostem. Lipovci so svoje gostovanje v družbi navijačev opravili v najbolj hokejski deželi v Evropi, na Nizozemskem. Tekmovanje v visokem kakovostnem razredu C1 so igralsko opravili povsem po željah, a tokrat niso bili na njihovi strani ne sodniki ne sreča. In tako jih bomo po razburljivi končnici prihodnje leto gledali v skupini C2. V tekmovanju na prostem pa so igralci Moravskih Toplic šli na tekmovanje kategorije C3 v Zagreb zgolj z enim ciljem - da za naslednje leto našemu predstavniku ohranijo ta status. Iz z zmago v zadnjem krogu jim je to tudi uspelo.
Ob vsem tem bode v oči, da s sestavo ekip niso imeli težav zgolj v Moravskih Toplicah, ampak je to problem tudi v drugih sredinah. In če so ob tem v klubih prišli do spoznanja, da je za napredek hokeja potrebno trdo sodelovanje in včasih tudi kaj narediti kar ni le zgolj v prid enega kluba, potem se bo z časom tudi kaj spremenilo. A nekateri se bodo morali pri tem zelo potruditi, da pride do tega.
(jč)


Misel dneva

"Smej se! Smeh te pomlaja in razbremeni."

 

Morda niste vedeli

Voda je 80 krat gostejša od zraka.