Aktualno

Hokejska kadetska reprezentanca tretja na Malti

Malteška prestolnica La Valetta je bila organizator premierne izvedbe kadetskega mediteranskega pokala, tako za fante kot dekleta. Slovenija je imela na prvenstvu le moško ekipo, ki pa je povsem opravičila pot na jug. Še več, z malo sreče, ki je v športu že obvezna za dober rezultat, bi se fantje lahko vrnili kot zmagovalci, kar niti ne bi bilo nezasluženo. Po suvereni zmagi nad domačini v uvodnem srečanju so za tem imeli za nasprotnika favorizirane Turke in imeli ugoden rezultat prav do zadnje sekunde srečanja, ko smo dobili izenačujoči zadetek ob pisku sirene, ki je označevala konec tekme. Sledili so t.i. penalty shoot-out streli, kjer pa ... za naše kadete ni bilo uspeha tudi zato, ker tega elementa igre v Sloveniji še nismo vpeljali in enostavno ni prakse. Povsem identična zgodba se je odvila v prvem nedeljskem srečanju, kjer so nasprotniki naših fantov bili Hrvati. Epilog: poraz po kazenskih strelih. In tako je za naše fante ostalo zgolj srečanje za 3. mesto, kjer so pa za nasprotnike ponovno imeli domačine in še enkrat suvereno zmagali. V finalu kadetov so Turki, kjer je hokej na travi v silnem porastu, premagali Hrvate, v konkurenci kadetinj, pa so bile zmagovalke Italijanke, ki so na celem turnirju prejele zgolj en zadetek.

Matjaž Potokar, selektor: ''Igra je bila izrazito boljša kot kažejo rezultati. V vsaki tekmi smo imeli premoč v igri, pa dosegli premalo zadetkov. Tako pa smo v dveh tekmah padli v loterijo imenovano shoot-out, kjer pa naši kadeti nimajo pravih izkušenj. Žal mi je fantov, saj bi zmaga na turnirju bila povsem zaslužena. Sama organizacija ustreza mediteranskemu območju, kar pomeni, da bi lahko bila tudi boljša. Zamude so bile nekaj normalnega. Za vnaprej mislim, da bi tovrstno tekmovanje lahko bilo stalnica, Italijani pa so že potrdili organizacijo. Ni šlo zgolj za druženje, ampak je bil prisoten močan tekmovalni duh. Da tudi EHF misli resno za v naprej, kaže močna zasedba, ki je prišla iz Bruslja. Razen podpredsednice EHF je bil prisoten tudi g. Norman, ki je zadolžen za razvoj in množičnost pri evropski hokejski zvezi. Skratka čestitam fantom za prikazani hokej in tudi športno obnašanje.''

Slovenija : Malta 9:2
Strelci za Slovenijo: Luka Vegič 3, Nejc Potokar 2, Jure Gruškovnjak 3 in Gregor Trplan.

Turčija : Slovenija 2:2, 4:2 po kazenskih strelih
Strelec za Slovenijo: Nejc Potokar 2.

Slovenija : Hrvaška 3:3, 4:6 po kazenskih strelih.
Strelci za Slovenijo: Iz igre: Jure Gruškovnjak, Žan Zrinski in Nejc Potokar. Iz kazenskega strela Nejc Potokar.

Tekma za 3.mesto:
Malta : Slovenija 2:7
Strelci za Slovenijo: Nejc Potokar, Žan Zrinski, Alan Nemec 2, Luka Vegič, Jure Gruškovnjak in Gregor Trplan.
(jč)

 

Misel dneva
"Da bi se zlo širilo, je dovolj, da dobri ljudje nič ne ukrepajo." Edmond Burke

Morda niste vedeli

Da lahko mačke tečejo s hitrostjo 50 km/h, medtem ko je najhitrejši človek dosegel hitrost 44 km/h. Zato ni nič nenavadnega, da se vse več ljudi usmerja v agility za mačke, saj so izredno bistre, hitro učljive in seveda hitre, kar je pri tej panogi pomemben faktor.