Aktualno

Gregor Fujs z WAC-em pokalni prvak Avstrije / Slovenski kadeti na Malto

V skromni slovenski družini hokeja na travi je v njeni skoraj 70-letni zgodovini bilo bore malo odmevnih prestopov v tujino. Zagotovo pa je to monotonijo pred dvema letoma prekinil odlični igralec Triglava Gregor Fujs, ki je pri še ne 20-ih letih prestopil v dunajski WAC. Danes ni dvoma, da je to bila odlična in pametna poteza, za Gregorja pa hokejski zadetek v ... ... polno.

Predzadnji junijski vikend je namreč v svoji drugi sezoni v Avstriji z svojo ekipo postal pokalni prvak močne avstrijske lige, za povrh pa ekipa WAC-a drži z to zmago nad HC Austria z 1:0 niz neporaženosti že 8 tekem. Kako je avstrijsko prvenstvo napeto in dolgo potrjuje dejstvo, da se bo zaključilo šele naslednji vikend, ko bodo polfinalni dvoboji v soboto, zmagovalec pa bo znan dan pozneje. Gregorjev WAC ima za nasprotnika HC Wien, v ekipi pa je praksa, da teden pred tako pomembnimi tekmami ima vsak igralec individualna navodila za pripravo. In to ne samo za trening ampak tudi za relaksacijo. Z zmago v finalu pokala si je Gregor Fujs zagotovil mesto v prvi postavi, kar mu pomeni več kot finančna nagrada za osvojeni pokal, v tem trenutku pa velja za najbolje pripravljenega igralca v klugu.
(jč)

 

Slovenski kadeti na Malto

Malteška La Valeta je organizator premiernega Mediteranskega pokala za kadete in kadetinje. Za tokratno prvo izvedbo je sicer na začetku veljalo veliko zanimanje, a so finančne težave širom Mediterana zdesetkale število sodelujočih tako da bo v malteški prestolnici tekmovalo po pet reprezentanc. Na tovrstnem prvenstvu so povzeli enak način igranja kot je bil na svetovnih igrah mladih na Kitajskem, tako da se igra mali hokej po sistemu 5+1. Selektor Matjaž Potokar pelje na Malto dvanajst kadetov, po pet iz Lipovcev in Predanovec, dva pa prihajata iz Moravskih Toplic. Reprezentanca je sestavljena iz odličnih posameznikov, katere pa bo za dober rezultat potrebno povezati v dobro ekipo.
(jč)

 

Misel dneva

Nikoli se ne boj narediti nečesa česar ne znaš. Zapomni si: Noetovo barko je naredil amater, Titanik pa najboljši profesionalci.

 

Morda niste vedeli

Prevod imena teroristične skupine Boko Harem, ki deluje predvsem v zahodni Afriki pomeni: "Zahodno izobraževanje je greh".