Lipovci pod prvaki interlige, članice Moravskih Toplic tretje v Hr-slo ligi

V predmestju slovaške prestolnice Bratislave, v Rači je v znanem hokejskem športnem parku ''Pavel Rosa'' bil organiziran zaključni turnir hokejske srednje evropske lige za člane. Letos sta sicer slovenske barve branila dva predstavnika, ob omenjenih Lipovcih še Moravske Toplice, a je povsem razglašena ekipa slednjih ostala velik dolžnik interlige in morda je res najbolj prav, da naslednje leto ... ... ne sodelujejo v omenjenem tekmovanju.

Zato pa so hokejisti Lipovcev še enkrat več častno branili klubske barve in v polfinalu najprej premagali češko ekipo Hradec Kralove, zatem pa v finalu naleteli na stare znance z različnih tekmovanj, ekipo Šenkvice. V povsem izenačenem srečanju so naši prvaki povedli in vsega nekaj trenutkov pozneje preko Maučeca imeli idealno priložnost za povečanje razlike. Namesto tega so Slovaki izenačili, pa povedli in na koncu so igralci Lipovcev bili ves čas v lovu za izenačenjem. Kljub premoči v izdihljajih srečanja jim kaj več kot zmanjšati razliko ni uspelo in tako se naslov seli 20 km iz Bratislave v simpatične Šenkvice. Praviloma se po koncu tega tekmovanja sestanejo predstavniki klubov in nastavijo prvenstvo za naslednjo sezono. Tokrat je ostalo odprtih kar precej vprašanj, ni pa skrivnost, da se igralci Lipovcev spogledujejo s hrvaškim prvenstvom, za kar pa imajo verjetno bolj malo možnosti, pa čeprav bi jim tovrstno igranje prineslo obilo težkih tekem, predvsem pa drugačen sistem tekmovanja, kot je v interligi, ko se igrata dnevno dve tekmi.

Članice Moravskih Toplic so se na zadnjo tekmo hrvaško-slovenske lige odpravile z že osvojenim tretjim mestom v tem tekmovanju, tako da je tekma z Zrinjevcem bila zgolj prestižnega pomena. A kaj več kot visokega poraza se na tekmi ni niti pričakovalo, saj se je ekipa med samim prvenstvom tako spremenila, da igrajo za ekipo Moravskih Toplic pretežno kadetinje. Tokrat pa ni bilo niti Petre Dervarič (manjkala je prvič na članski tekmi v celotni karieri) niti Sanje Kropec in Tjaše Vrečič. Obranitev tretjega mesta gre predvsem na račun odličnih predstav v jesenski sezoni, ko je ekipa dobesedno blestela.

S tem pa hokejska sezona še ni končana. Prihajajoči vikend se bo končala še ženska interliga, katero bodo gostile članice Moravskih Toplic, a bodo tekme v Lipovcih, saj bo na igrišču z umetno travo v Moravskih Toplicah javna prireditev. Nepojmljivo! Prvo srečanje bo že ob 10.00 uri med domačinkami in prvimi favoritinjami turnirja, avstrijsko ekipo Wienner Neudorf, v drugem srečanju ob 12.00 pa se bosta udarila med seboj oba slovaška predstavnika.. Poraženca bosta lovila tretje mesto ob 15.00 uri, zmagovalca pa največji pokal ob 17.00 uri.

Člani, Polfinale interlige, Bratislava
Lipovci (Slo) : Hradec Kralove (Cz) 4:2 (1:1)
Strelci za Lipovce: Franc Maučec, Uroš Stanko in Robert Mesarič 2

Finale:
Šenkvice (Svk) : Lipovci (Slo) 4:3 (2:2)
Strelca za Lipovce: Franc Maučec in Robert Mesarič.

Članice, Hr-slo liga, zadnje kolo
Zrinjevac (Hr) : Moravske Toplice (Slo) 12:0 (5:0)

(jč)

 

Misel dneva

Da oblečeš ženo te stane prav toliko kot stane, da slečeš ljubico.

 

Morda niste vedeli

Strokovnjaki smatrajo leto 1610 kot čas, ko je človek začel z svojimi posegi onesnaževati okolje.