Moravskim Toplicam uspel obstanek v skupini

Takega evropskega turnirja kot smo ga doživeli v Zagrebu pa verjetno ni doživel noben slovenski poznavalec hokeja na travi. Že dolgo nazaj se namreč ni zgodilo, da bi igrišče z vodno podlago bilo tako vodnato, da igranje ne bi bilo mogoče. Kaj igrati! Igranje je namreč bilo življensko nevarno, saj so nad hrvaško prestolnico divjale take nevihte, da je delegat turnirja zaradi nevarnosti strele prekinil tekmovanje. In v takih razmerah so naši fantje odigrali 33 minut uvodnega srečanja z bolgarskimi prvaki, ekipo NSA. Vsega 2 minuti pred odmorom je torej tekma bila prekinjena in nadaljevanje je sledilo v nedeljo dopoldan, zvečer pa že drugo srečanje s hrvaškim Maratonom. V prvem dvoboju so naši igralci naleteli na odlično pripravljeno bolgarsko ekipo NSA (Nacionalna sportska akadenija), za katero stoji bogat nemški poslovnež in katero so se igralci Moravskih Toplic pomerili že na svojem prvem evropskem turnirju doma, v Moravskih Toplicah. Takrat so sicer izgubili z 3:0, a imeli kar 15 kratkih kotov. Tokrat so se vloge zamenjale in že po nekaj minutah se je videlo, da bodo bolgarski igralci na turnirju eni od glavnih kandidatov za napredovanje v višji kakovostni razred. Povsem identično je bilo v drugem srečanju s trenutno vodilno ekipo hrvaškega prvenstva, Maratonom. Začuda pa so naši igralci v tem srečanju bili bistveno več pri žogi kot v uvodnem srečanju, pa v njim znanem stilu grešili iz vseh položajev. Tudi Maraton je v nadaljevanju mlel vse nasprotnike in se uvrstil ob Bolgarih v višji kakovostni razred. V nadaljevanju se je potrdilo predvidevanje, da bodo vse ostale ekipe precej enakovredne in da lahko vsak nasprotnik premaga vsakega. To se je potrdilo v medsebojnih srečanjih, tudi v tistem za obstanek v skupini, ko so se naši igralci pomerili z starimi znanci iz Madžarske, ekipo Olcote. Omenjena ekipa je v zadnjih dveh medsebojnih srečanjih bila boljša od Moravskih Toplic za gol, tokrat pa so bolje začeli naši igralci in preko Gorana Vukana povedli že v 2. minuti. Sledila je tekma preobratov, saj so v nadaljevanju Madžari povedli z 2:1, pa nato Moravske Toplice s 3:2, pa spet Bolgari z 4:3, da bi na koncu bili naši igralci boljši s 5:6. Res pa je, da bi si naši fantje mirno končnico lahko zagotovili že med srečanjem, saj so bili izrazito boljši nasprotnik.

Minuli vikend (binkoštni prazniki so tradicionalni termin) so potekali vsi evropski turnirji različnih kakovostnih razredov, razen Evro lige, ki je tekmovanje že končala. Žal so tokrat bili od naših predstavnikov prisotni le člani Moravskih Toplic. Tako je bilo najvišji rang tekmovanje kategorije Trophy, kjer si je vstop v evro ligo izboril v konkurenci članov beloruski Stroitelj, medtem ko je to v konkurenci članic ta privilegij dobila nemška ekipa Hamburg.

Challenge, Zagreb
Moravske Toplice (Slo) : NSA Sofia (Bul) 0:7 (0:4)

Maraton (Hr) : Moravske Toplice (Slo) 9:0 (5:0)

Moravske Toplice (Slo) : Olcote (H) 5:4 (4:4)
Strelci za M. Toplice: Sašo Dervarič 2, Goran Vukan, Dejan Kűčan in Peter Fras.

(jč)


Misel dneva
"Slabo vreme ne obstaja. So samo različne izvedbe dobrega vremena."


Morda niste vedeli

Michael Jordan je prvi športnik, ki je postal dolarski miljarder na račun športa. Je 1741. najbogatejši zemljan in med drugim 80% lastnik kluba Charlotte Chornets, ki je vreden 700 milijonov dolarjev.