Strelske vaje v Moravskih Toplicah + Člani Moravskih Toplic na evropski turnir v Zagreb

Minuli vikend ni ponudil obilice hokejskega dogajanja. Pa še tiste tekme, ki bi morale biti odigrane, niso vse zagledale svojega začetka in konca. Tako hokejisti Moravskih Toplic niso odpotovali v več kot 500 km oddaljeni Hradec Kralove na Češko, od koder prihaja eden od udeležencev srednje evropske lige, saj so še enkrat več imeli težave s sestavo moštva. Gostovanje pa so opravili igralci Lipovcev, ki so po naporni poti sicer izgubili za zadetek a v enakovrednem srečanju pustili dober vtis. Člani HK Lipovci so tudi udeleženec zaključnega turnirja štirih najboljših ekip in po videnem v tej sezoni ne bi bilo presenečenje, če bi se krona spet vrnila v Lipovce, kjer bodo letos proslavili 50. obletnico obstoja kluba. Svečanost bo ... sredi julija z bogatim spremljevalnim programom.

V konkurenci članic so v tekmi hrvaško-slovenske lige pri igralkah Moravskih Toplic gostovale članice Trešnjevke. V srečanju, v katerem so naše igralke veljale za izrazite favoritinje, so se napovedi povsem uresničile in naše prvakinje so nasprotnicam nasule kar 13 zadetkov, vse strele nasprotnic na naša vrata pa je ukrotila vratarka Mojca Mutvar, ki se je odlično vklopila v ekipo. Do konca omenjene lige ostaja našim članicam le še gostovanje pri ekipi Zrinjevca, po sedaj videnem, pa bi tudi letos članice Moravskih Toplic morale ubraniti lani osvojeno 3. mesto.

Hr-slo liga, članice:
Moravske Toplice - Trešnjevka 13:0 (5:0)
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 4, Iva Marič 2, Danaja Škrilec 2, Petra Dervarič 2, Lara Črnko, Sanja Kropec in Sandra Dervarič.

Interliga, člani
Hradec Kralove (Cz) : Lipovci 3:2 (1:1)
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič in Dominik Mesarič.

(jč)


Člani Moravskih Toplic na evropski turnir v Zagreb

Čeprav imajo v ekipi Moravskih Toplic že nekaj časa težave z sestavo članske ekipe, so se le-ti zbrali in že nekaj časa se ekipa pripravlja na sodelovanje na evropskem pokalu kategorije Challenge v Zagrebu. Prvenstvo se bo začelo v petek in se končalo s tekmami za končno uvrstitev v ponedeljek. V klubu se zavedajo, da so pred težko nalogo a obljubljajo, da se bodo potrudili in poskušali zagotoviti obstanek v tem kakovostnem razredu. V uvodnem, petkovem srečanju bodo imeli za nasprotnika domači Maraton, ki je trenutno vodilna ekipa v hrvaškem prvenstvu, po sobotnem prostem dnevu pa bo nedeljski nasprotnik moštvo NSA iz Sofije. Vsaj ena zmaga po predtekmovanju bi verjetno že pomenila obstanek v skupini, a v klubu se ne nanašajo na srečo in bi radi čim dražje prodali kožo. Po kakšni ceni bo znano v ponedeljek popoldan, ko se bo prvenstvo končalo.

(jč)


Misel dneva

"Neuspehi so vaje za uspeh" The Times, London

Morda niste vedeli

Prvo javno razsvetljavo v Sloveniji so imeli že leta 1880 v Tržiču.