Aktualno

Lipovcem še ena nova krona v domačem prvenstvu

Kdor ne pozna okoliščin delovanja v slovenskem hokeju na travi bi za minuli vikend zagotovo dejal, da je to panoga, kjer vse lepo teče. Zakaj? Zato, ker je minuli vikend spet ponudil obilico zanimivih hokejskih dogajanj, tudi (za nekatere) z presenetljivimi rezultati.

Tekme nižjih selekcij so minile brez pravih presenečenj. V tisti najvišje rangirani selekciji - kadetski, so igralci Lipovcev letos najbolj suvereni, saj jim tudi Triglavani niso kos. V vrstah Moravskih Toplic pa so večina igralke in si tu lahko le nabirajo izkušnje. Presenetljiv vikend se je odvijal v konkurenci članov. Sobotno srečanje med Lipovci in Triglavom je pri marsikomu porodilo misel, da lahko igralci Triglava presenetijo Lipovce tudi v tekmi na prostem. Toliko bolj, ker je tekmo izza ograje gledal kaznovani Martin Mesarič. Vendar so se stvari zasukale v drugo smer. Tekmo so ves čas nadzirali domačini, gostom pa ni uspelo kaj dosti. Za tolažbo so v izdihljajih tekme zadeli vsaj častni zadetek, ki pa je v celoti bil zrežiran pri strelcu Anžetu Fujsu. Tokrat lahko celo zatrdimo, da je bolj napeto srečanje od sobotnega bil drugi članski dvoboj ta vikend, tisti nedeljski med Lipovci in Moravskimi Toplicami. Slednji so bili v srečanju povsem enakovreden nasprotnik in tudi, če bi se dvoboj končal brez zmagovalca ali bi celo bili zmagovalci gostje, ne bi bilo nezasluženo. Srečanje je v celoti potekalo v zelo športnem duhu, kvalitetnemu srečanju pa sta svoj pomemben delež dodala tokrat odlična sodnika Sukič in Puhan. To je bil prvi dvoboj v zadnjih dveh letih katerega je ekipa Moravskih Toplic odigrala v popolni zasedbi.

Članice Moravskih Toplic so dvoboj hrvaško - slovenske lige odigrale v Zelini. Mlada domača ekipa je imela nasproti še drugo mlado ekipo v ligi, igralke Moravskih Toplic, ki so kljub mladosti odigrale odličnih 50 minut, ko so še vodile, potem pa ob izdatni pomoči sodnikov, ki nista bila kos nalogi, dobile dva zadetka, ki sta lahko ključna v boju za 3. mesto v ligi. Škoda, saj je bilo srečanje od tu naprej na trenutke na robu incidenta, prednjačila pa je domača igralka Cvetkova. Naše prvakinje si bodo lahko rane celile že prihajajoči vikend, ko jim v goste prede ekipa Trešnjevke, člani pa bodo odigrali zadnji redni del tekem interlige. Za priprave na evropski pokal pa se igralci Moravskih Toplic odpravljajo v avstrijski Gradec.

U10:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 9:1 (5:0)
Strelci za Triglav: David Car 3, Domen Dšuban 3, Blaž Car in Luka Kulič 2.
Strelec za M.Toplice: Jožek Sambt.

Lipovci : Moravske Toplice 4:1 (2:1)
Strelci za Lipovce: Vid Ipša Babič, Samo Vučko in Alen Maučec 2.
Strelka za M.Toplice: Nina Vink.

Triglav Predanovci : Lipovci 3:3 (2:2)
Strelca za Triglav: David Car 2 in Domen Dšuban.
Strelec za Lipovce: Alen Maučec 3.

U12:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:2 (1:0)
Strelec za M.Toplice: Nikola Prelič 2.
Strelca za Triglav: Jernej Horvat in Tilen Car.

U14:
Lipovci : Moravske Toplice 8:1 (6:0)
Strelci za Lipovce: Blaž Berden 3, Luka Vegič 4 in Marcel Stanko.
Strelec za M.Toplice: Alex Elijaš.

U16:
Lipovci : Moravske Toplice 14:2 (7:1)
Strelci za Lipovce: Blaž Toplak 2, Jure Gruškovnjak 4, Luka Vegič 5, Luka Tinev, Blaž Berden in Blaž Mujdrica.
Strelec za M.Toplice: Gregor Trplan 2.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:9 (1:5)
Strelec za M.Toplice: Gregor Trplan.
Strelci za Triglav: Dorina Dšuban, Nejc Potokar, Mitja Dšuban 4, Jernej Horvat 2 in Alan Nemec.

Lipovci : Triglav Predanovci 6:1 (3:0)
Strelci za Lipovce: Marcel Tratnjek 2,Luka Tinev, Jure Gruškovnjak 2 in Luka Vegič.
Strelec za Triglav: Jernej Horvat.

Člani:
Lipovci : Triglav Predanovci 4:1 (2:0)
Strelci za Lipovce:Uroš Stanko 2, Gorazd Zajc in Robi Mesarič.
Strelec za Triglav: Anže Fujs.
Lipovci : Moravske Toplice 4:2 (2:1)
Strelci Za Lipovce: Gorazd Zajc, Martin Mesarič, Jure Gruškovnjak in Marcel Tratnjek.
Strelca za M.Toplice: Sašo Dervarič in Peter Fras.

Članice, Zelina, Hr-slo liga
Zelina : Moravske Toplice 2:1 (0:1)
Strelka Za M.Toplice:Petra Dervarič.

(jč)


Gregor Fujs z WAC-em v zaključnih bojih za prvaka


Gregor Fujs, ki je kot prvi Slovenec zaigral v močni avstrijski ligi in poskrbel za odmeven prestop je z svojo ekipo Verifone WAC v derbiju avstrijskega prvenstva premagal lanske prvake in udeležence letošnje hokejske evro lige, moštvo SV Arminen z 3:2, z čemer se je njegova ekipa uvrstila med 4 najboljše avstrijska moštva in s tem na zaključni turnir četverice. Za Gregorjem je doslej odlična sezona, saj nima nobenih zdravstvenih težav in je redno v začetni postavi svoje ekipe.

(jč)


Misel dneva
"Lepi trenutki so in grejo. Pravi prijatelji pa ostanejo s tabo vedno."


Morda niste vedeli

Se spomnite pred leti umrle in 1932. leta rojene Elizabeth Taylor? Zbirka njenih draguljev je po smrti bila prodana na dražbi za 137.200.000 dolarjev, premoženje pa ocenjeno na dobrih 700.000.000 dolarjev. Res pa je, da je velik del premoženja namenila za zdravljenje obolelih za Aids-om.