Aktualno

Izkušnje premagale mladost

Če kdaj, potem so tokrat zagotovo igralke Moravskih Toplic odpotovale na tekmo interlige v avstrijsko prestolnico Dunaj s prepričanjem, da so praktično brez možnosti za uspeh. Dekleta so namreč odpotovala na gostovanje brez obeh igralk, ki sta v ekipi in prihajata iz Triglava, odsotna je bila Tanja Könye, ki je trenutno brez kluba, manjkala pa je tudi najstarejša v vrstah Moravskih Toplic, Anja Vučkič, tako je imela ekipa povprečno starost le nekaj nad 16 let. Za nameček pa so naletela na odlično moštvo Wienner Neudorfa, ki daje pet igralk v avstrijsko reprezentanco in se že nekaj let intenzivno spremlja v avstrijskem hokeju na travi.

 
V srečanje s favoriziranimi nasprotnicami so za nameček naše igralke šle zelo spoštljivo in vse do odmora bile v izrazito podrejenem položaju. Neizsiljene napake so sledile ena drugi in tako se je v mreži naših prvakinj znašlo devet golov. Po odmoru so se stvari precej izboljšale. Naše igralke so imele tri kratke kote, za povrh pa so se nekaj krat znašle v položaju iz katerega so nasprotnice zadele. Na srečanju je z dobrimi obrambami spet opozorila nase nova vratarka Moravskih Toplic Mojca Mutvar, ki bo kot kaže dostojna namestnica dosedanje vratarke Dervaričeve.

Prihajajoči vikend bo spet zelo hokejski. Tako sobotno kot nedeljsko popoldne bo najprej v znamenju otroškega in kadetskega hokeja, nakar se bodo za točke pomerili še člani. Sobotni dvoboj med Lipovci in Triglavom bo ob 17.30, nedeljski, med Lipovci in Moravskimi Toplicami pa ob 16.30. Članice Moravskih Toplic bodo najprej v soboto odpotovale v Bratislavo na tekmi interlige, v nedeljo pa se bodo v Zelini v sklopu hrvaško-slovenske lige udarile z domačo isto imensko ekipo.

Interliga, članice
Wienner Neudorf (A) : Moravske Toplice  13:0 (9:0)
(jč)

Misel dneva
"Ko se znajdeš v težavah in ti gre vse narobe, ko se ti zazdi, da ne boš zdržal niti trenutka več, tedaj nikoli ne odnehaj, kajti to je pravi čas in kraj, da se bo obrnilo na bolje." Harriet Stowe

Morda niste vedeli
Do orgazmov v spanju po navadi pride, kadar sanjamo o seksu, četudi se teh sanj ne spominjamo. Znanstveniki še vedno ne vedno točno, kako pride do tega. Ali najprej sanjamo o seksu in nato pride do večjega dotoka krvi v erektilna tkiva ter zatem do erekcije in orgazma ali povečan dotok krvi vzbudi sanje o seksu, ki se končajo z orgazmom. A tudi, če se zbudite sredi orgazma in se ne spomnite, da ste sanjali o seksu, obstaja velika verjetnost, da ste.