Aktualno

Lipovci vodilna ekipa interlige

Potem, ko so igralci Moravskih Toplic zaradi odsotnosti velikega števila igralcev zaprosili za preložitev tekem na majski termin, so bili člani Lipovcev edini predstavniki, ki so imeli delavni praznični vikend, saj so gostovali na zahtevnem terenu neposrednih tekmecev za najvišje mesto zaključnega turnirja interlige, v slovaški prestolnici Bratislavi.

Zaradi odsotnosti druge ekipe iz Slovenije so bili naši prvaki precej hendikepirani, saj so morali dopoldan odigrati najprej tekmo s Šenkvicami v popoldanskem terminu pa se še premestiti na stadion Pavel Rosa in se tu pomeriti še z Račo, kateri je bila to prva tekma dneva. A naši predstavniki so delo opravili z odliko in se vrnili z želenim izkopičkom. Dopoldan so dolgo lomili odpor Šenkvic in v izdihljajih prvega polčasa z zadetkom mladega Blaža Toplaka povedli za gol. V nadaljevanju je drugi perspektivni kadet

Lipovcev Jure Gruškovnjak prednost povečal na dva zadetka, kondicijsko odličnim domačinom pa do konca srečanja ni uspelo drugega, kot ublažiti poraz. Popoldanski termin je ponudil srečanje med slovaškim prvakom Račo in našimi prvaki, igralci Lipovcev. V povsem izenačenem srečanju se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, odločilno vlogo pa je odigralo pomanjkanje moči igralcem Lipovcev, ki so igrali drugo srečanje. A ekipa kapetana Roberta Mesariča se je kljub temu vrnila domov zadovoljna, saj so doživeli šele prvi poraz v prvenstvu, s tem pa ostali vodilna ekipa interlige, kjer bodo zagotovo štartali s prvega položaja na lestvici.

V prihajajočem prazničnem vikendu bodo na delu le članice Moravskih Toplic, ki se bodo za točke interlige pomerile z odlično ekipo Wienner Nedorfa na njihovem igrišču.

Interliga, Bratislava
Šenkvice (Svk) : Lipovci 1:2 (0:1)
Strelca za Lipovce: Blaž Toplak in Jure Gruškovnjak.

Rača (Svk) : Lipovci 4:3 (2:2)
Strelca za Lipovce: Jure Gruškovnjak in Franc Maučec 2.
(jč)

Misel dneva
"Naložba v znanje daje najvišje dividende." Benjamin Franklin

Morda niste vedeli
24. aprila je minilo 25 let od vtiritve Hubblovega teleskopa v zemeljsko orbito. Utirjen je na višini 559 km in leti s hitrostjo 7,5 km/s. Gre za vesoljski teleskop, ki je v resnici zrcalni daljnogled. Prva zamisel o izgradnji vesoljskega daljnogleda je nastala že 1946, a je pomanjkanje denarja bilo krivo, da se je ideja uresničila šele leta 1990. Leta 1993 so z raketoplanom opravili prvi servis, predvsem zaradi ugotovitve, da ima zrcalo preveliko sferno aberacijo (napako pasov) kar je zelo oslabilo njegovo zmogljivost. Njegova lega omogoča dobivanje izredno ostrih slik. Priporočam, da si vsakodnevno ogledate ASTRONOMSKO SLIKO DNEVA na razpolago pa so tudi slike iz arhiva. Večina slik je bila narejena prav z omenjenim teleskopom.