Aktualno

Moravske Toplice praznih rok, Lipovcem dve zmagi

Minuli hokejski vikend je za naše klube bil povsem mednarodni, saj so vse tekme bile odigrane v tujini, tako za točke hrvaško-slovenske lige (članice) kot za točke interlige pri članih.

Igralke Moravskih Toplic so na gostovanje favorizirani ekipi Mladosti odpotovale brez dveh ključnih igralk: Sanje Kropec in Danijele Gomboc. S tem so seveda možnosti za uspeh bile precej zmanjšane a so kljub temu naše igralke začele bolj podjetno in že v prvih minutah imele kratki kot, ki pa je ostal neizkoriščen. Zatem pa so domačinke prevzele pobudo in praktično do konca srečanja bile boljše nasprotnice in povsem zasluženo visoko slavile. Na igri naših deklet se tudi pozna, da igralke, ki sicer prihajajo iz obeh naših klubov več nimajo skupnih treningov, ampak vsaka ekipa deluje samostojno. S tem pa je igra izgubila predvsem na kombinatoriki.

Člani Lipovcev in Moravskih Toplic so gostovali v madžarski prestolnici. Če so se prvi vrnili domov s polnim izkupičkom so igralci Moravskih Toplic zabeležili še enkrat čisto ničlo. Spet je škripalo v napadu saj niso zadeli niti iz čistih priložnosti, teh je pa že na prvi tekmi bilo vsaj pet. Potem ko je na prvi tekmi pordečel Sašo Dervarič (madžarskemu

igralcu, ki ga je udaril je vrnil udarec) pa so se možnosti za uspeh zmanjšale tudi v drugem srečanju. Pričakovanja so se uresničila in okrepljena madžarska reprezentanca z igralci do 21 let je bila prepričljivo boljša.

Člani Lipovcev so rutinirano opravili z obema nasprotnikoma, pa čeprav so se zlasti z mladimi reprezentanti madžarske morali zelo potruditi, slednji pa so imeli v izdihljajih tekme dve izraziti priložnosti. V drugem srečanju je ekipa Szent Laslo bila cel dvoboj v podrejenem položaju in če ne bi dobre minutaže dobivali tudi mladi igralci bi bila razlika še precej višja. Za povrh pa je cel drugi polčas grel klop za rezervne igralce tudi Franc Maučec.

Prihajajoči vikend bi se naj odigrali dvoboji med slovaškimi in našimi predstavniki, a so člani Moravskih Toplic zaprosili za preložitev tekem, saj imajo predvsem zaradi službenih obveznosti dosti odsotnih igralcev.

Članice, Hr-Slo liga
Mladost : Moravske Toplice 7:1 (3:1)
Strelka za M.Toplice: Petra Dervarič.

Člani, interliga
Reprezentanca Madžarske U21 : Lipovci 2:3 (1:2)
Strelca za Lipovce: Uroš Stanko 2 in Aleš Pavlinjek.

Szent Laslo : Moravske Toplice 2:1 (2:1)
Strelec za M.Toplice: Gregor Trplan.

Szent Laslo : Lipovci 0:2 (0:2)
Strelca za Lipovce: Gorazd Zajc in Martin Mesarič.

Reprezentanca Madžarske U21 : Moravske Toplice 8:2 (3:1)
Strelca za M.Toplice: Julien Panker in Dejan Küčan.

(jč)
Misel dneva
"Ambasador je pošten človek, ki ga pošljejo v tujino lagat za svojo deželo." Christopher Fleckmor Henry

Morda niste vedeli
Nekaj dejstev iz življenja Jovanke Broz: študirala je Svetovno književnost na Filozofski fakulteti v Beogradu; dekliški priimek je bil Budisavljević; obstajajo kar tri različne zgodbe o tem kako sta se spoznala Jovanka in Tito, poročila sta se na skrivaj 15. aprila leta 1952 v Iloku, ko je bilo njej 28 let, njemu pa 60; kot prva dama je bila predstavljena javnosti šele leto kasneje; v 14 letih, od 1974 do 1988, so najvišji državni organi SFRJ 59-krat razpravljali o njej; s Titom je bila nazadnje videti v javnosti 14. junija 1977 na sprejemu pri premijeju Norveške, dve leti kasneje pa se je Tito odselil iz njunega skupnega doma; nikoli se nista uradno ločila; Tito je odklonil Jovankin obisk pred svojo smrtjo; njeno prisotnost na Titovem pogrebu je izborila Indira Gandhi; zadnjih 33 let svojega življenja je preživela v popolni izolaciji; zadnjih 10 dni življenja je bila v nezavesti.